Szerintetek jobb lenne, ha Európában is az autós kultúrát támogatnák a tömegközlekedés helyett?
Egyedül, ami megmaradhatna, az a piaci alapon működő távolsági, nagysebességű vasúti közlekedés (TGV, ICE, Railjet...stb)Ezek nyereséget is termelnek.
Illetve, ilyen vasútvonalakkal összelehetne kötni a nagyvárosokat, a repülővel is versenyképesek ezek a nagyon gyors vonatok.
A tömegközlekedés veszteséges, sokba kerül az adófizetőknek a fenntartása és sokkal kényelmetlenebb, rugalmatlanabb, mint a személyautós közlekedés.
Rendesen le kellene redukálni, egyes helyeken megszüntetni és helyette felpörgetni az autózást, autópiacot.
Lehetne csökkenteni az autókra, illetve üzemanyagokra kivetett adókat.
Összességében az államnak így is több bevétele lenne, mint most.Ami mehetne útépítésekre, útfelújításokra.
A bankoknak is egy lehetőség lenne, kedvezményes autóhiteleket kínálhatnának.
10: Gondoltam, hogy nem komolyan beszél. :D
Sok közlekedésmérnököt ismerek és tőlem sem áll távol a dolog.
# 11/11 Időpont ma 21:52
Igazából most elképzeltem Budapest útjait, szintbeli kereszteződés nélkül, és nem is lenne rossz, csak akkor hol parkolsz? Ahhoz megint kellenének óriási mélygarázsok valahogy... vagy az "Én a robot" című filmben hasonló parkolóra :-D
Azt hiszem felvetem a kormánynak. Gondolj bele BP-n mennyi út van! Azt mind szintbeli nélkül megcsinálni! Mekkora mutyilehetőség! :-D
12: Léteznek olyan garázsok amúgy. Beállsz egy liftbe, kiszállsz és beteszi a kocsidat a rendszer egy "polcra". Ha pedig jössz érte, kiveszi onnan és odaviszi neked. Japánban például nagyon népszerű a kis hely miatt.
Közben látom, hogy Európában is van már bőven ilyen:
https://www.youtube.com/watch?v=ADHft2dC7ho
Ez az egyik.
A másik részére meg csak annyit, hogy nem ártana például levinni az utakat a föld alá. Pokolian drága lenne, de megoldana szerintem sok problémát. Vagy, csak simán ne legyen szar a tömegközlekedés és használják inkább azt az emberek.
Alapvetően inkább a tömegközlekedést, és az egész városstruktúrát kellene alakítani hosszú távon. Az átlag embernek gyalog/bicikli távolságban legyen minden, orvos, bolt, iskola, munkahely. A főbb központok között meg magas színvonalú tömegközlekedés lenne, ugyanez ott, ahol nem megoldható a munkahely közelsége.
Persze ez mind utópisztikus elképzelés, de hosszabb távon élhetőbb lenne, mint az egyre több autó.
Nem, mert ez baromság... De úgy ahogy van...
1) A szemlyszállítás mindenhol veszteséges... A vasút fő profilja és bevételi forrása az áruszállítás...
2) Európában azoknak a nagyon gyors vonatoknak is korlátozva van a maximális sebességük, így nem veszik fel a versenyt a repülővel...
3) Egyáltalán nem lenne gazdaságosabb, mert az utak fenntartása is sokba kerül, ráadásul nagy tömeget a vasút sokkal gazdaságosabban tud szállítani... Most szervezz meg 1500 tonna szállítását közúton és vasúton... Vasúton elég egy szerelvény és egy mozdony...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!