Miért van az hogy a Koránról csinálhatok karikatúrán de a holokausztról nem?

#20,
Talán ha ténylegesen elolvasnád amit írtam, mielőtt megtámadod?
SZABAD a holokauszttal viccelődni. Nem is akarnám, hogy ez máshogy legyen.
Csak egy kicsit indokoltabbnak érzem, ha valaki egy holokauszt-karikatúrán háborodik fel, mint ha egy Korán-ellenes dolgon. Mert az egyik egy népirtás, a másik meg egy mesekönyv. De attól még ugyanúgy szabad és szabadjon mindkettőt csinálni.
"Ráadásul ez is nevetséges, hogy míg a keresztény karikatúrák több millió embert sértettek (megkockáztatom, hogy több százat), addig a holokauszt karikatúrák kiket zavartak? Pár millió zsidót, aki Izraelben él? Ki nem szarja le őket? "
De a sértés teljesen más jellegű a két esetben.
"háhá, te elhiszed ezt a nevetséges Noé bárkája történetet?"
vs
"háhá, a nagyapádat brutálisan megkínoztuk és halálra dolgoztattuk, majd elgázosítottuk"
Remélem érzed a különbséget. Persze más máshogy láthatja, ez csak az én véleményem.
Még egyszer leírom: SZABAD a holokauszttal viccelődni, és ez így van jól. De ez a fajta összehasonlítás szerintem (!!!személyes vélemény!!!) nem állja meg a helyét, az egyik sokkal durvább vicc, mint a másik.

21:
"háhá, te elhiszed ezt a nevetséges Noé bárkája történetet?"
vs
"háhá, a nagyapádat brutálisan megkínoztuk és halálra dolgoztattuk, majd elgázosítottuk"
Nem érzem a különbséget. Az ősömet elvitték a nyilasok, nem gázosította el senki. Vallatás volt, nem bírta (gondolom) megölték és eltüntették a holttestet. Ha valaki ezzel viccelődne, akkor megsértődnék. Na de a gázosítás... na ne szórakozzunk már.
23: Tudtommal nem nagyon csináltak. Amit lehet látni borítót, azokra már utaltam a korábbi hozzászólásomban.

engem meg rohadtul nem érdekel hányat és hogyan pusztítottak el. Az viszont igen szánalmas, ha valaki ezt a témát - miszerint más vallásán, hitén, vagy tragédiáján viccelődni akar, trágya rajzokkal, szövegekkel- végtelenül szánalmas, hogy ezt humornak gondolja. Persze, pontosan tudja, hogy senki sem fog nevetni, tehát perverz, és szánalmas intellektusról tanúskodik, hogy ez okoz neki kielégülést.
Azoknak írom, akiknek nem késő, akik még menthetőek ebből a perverzióból: 1 ember halála is elég, hogy baj legyen.
2 ember ugyanis nem több, mint egy ember. Miért? Mert az ember a végtelent hordozza. Ezért nem lehet úgy számlálni, mint a fagurigákat.
egy Ember az embertelenségből üzeni:
"S megint élek, kiáltok másért:
Ember az embertelenségben." Ady
Egy áldozat:
"Ember vigyázz, figyeld meg jól világod:
ez volt a múlt, emez a vad jelen, -
hordozd szivedben. Éld e rossz világot
és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte,
hogy más legyen." Radnóti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!