Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van az hogy a Koránról...

Miért van az hogy a Koránról csinálhatok karikatúrán de a holokausztról nem?

Figyelt kérdés
2015. jan. 13. 05:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
83%

Na tessék, a 10-es már be is linkelte. Akkor most a zsidók és a nácik is robbantgatni fognak emiatt?

Ezt főleg a 9-es kurucinfó-szökevénytől kérdezem.

2015. jan. 13. 10:06
 12/27 anonim ***** válasza:
77%

A vita félrecsúszott. Itt nem vethető össze az, hogy másokról lehet, a zsidókról nem, mert a mese ne merről szól.

Csinálj nyugodtan karikatúrát a holokausztról, de ennek nem a Korán, hanem egy másik népirtás a megfelelője. Nos, egy faji alapú ilyesmiről tudok, az örmények kiirtásáról, de nem ilyen módszeresen és tömegben.

Ha pedig a Koránról készítesz karikatúrát, akkor ennek párja, ha a Bibliáról is készítesz.

2015. jan. 13. 10:09
 13/27 anonim ***** válasza:
30%
6-os mesekönyv a te hülye fejed. A szentkönyvek nem véletlenül váltak szentté, és azokon viccelődni nem szellemes, és igen gyenge emberi méltóságra vall. (Nem vagyok muszlim.)
2015. jan. 13. 10:29
 14/27 anonim ***** válasza:
Csinalj nyugodtan.bar ketlem,h palcika emberktol tobbre vinne a tehetseged. A holokauszt egy nepirtas volt,a koran egy konyv.
2015. jan. 13. 11:49
 15/27 anonim ***** válasza:

Én sem értem, hogy miért emberek kiirtásáról akarsz karikatúrát készíteni.

Egyébként meg szerintem a zsidók mesekönyvéről is ugyanúgy csinálnak, mint a többiről. A vallási fanatikusokon mindig könnyű gúnyolódni, annyira ostobák.

2015. jan. 13. 11:54
 16/27 anonim ***** válasza:
51%

Mindkettőről csinálhatsz karikatúrát.

Ha nem hiszel nekem, használd a google nevű remek oldalt. Talán hallottál már róla, vannak rajta (többek közt) holokauszt karikatúrák is.

És amúgy már leírták előttem, a holokauszton kicsit ízléstelenebb viccelődni. Minden vallás mesekönyvén viccelődnek, mert egyszerűen vicces. De mondjuk az örmény népirtáson vagy a gulagon sem szokás.

2015. jan. 13. 12:16
 17/27 anonim ***** válasza:

[link]

Válogass kedvedre.

2015. jan. 13. 12:43
 18/27 anonim ***** válasza:

Akik azt írják itt, hogy lehet holokausztról karikatúrát készíteni azoknak azt javasolom, hogy olvassák el ezt a cikket:

[link]

6: Ugye, ez is nézőpont kérdése, hogy kinek mi számít mesének... Bizonyítékok nélkül bármit lehet mondani.

10: Ez kicsit elcsúszott remélem tudod. Nem ők rajzolták, hanem egy szélsőjobboldali szervezet csak az ő stílusukban, hogy felhívják a kettős mércére a figyelmet. Nem lehet a zsidókról viccelődni, ellenben mai hír, hogy kiretusálták a női vezetőket a párizsi tüntetésről készült fotókról, köztük Merkel kancellárt is. Hoppá, ezt természetesen lehet, a szólásszabadság nevében.

2015. jan. 13. 12:46
 19/27 anonim ***** válasza:
17: Ezek egy tetemes része arab államokból érkezett, remélem tudod.
2015. jan. 13. 12:46
 20/27 anonim ***** válasza:
47%

16: Mert megintcsak valakik szerint nem vicces. Szerintem meg nem vicces a keresztényeken gúnyolódni. Nem azért, mert én keresztény vagyok, hanem azért, mert mások érzéseit elég keményen sérti.

Szóval, vagy-vagy. Vagy lehessen mindenkin viccelődni (igen a népirtáson is, mert azoknak a szemszögéből, akik elkövették biztos baromi vicces); vagy ne lehessen semmilyen hasonló kényes témán, mert valakit biztos fog zavarni.

Ráadásul ez is nevetséges, hogy míg a keresztény karikatúrák több millió embert sértettek (megkockáztatom, hogy több százat), addig a holokauszt karikatúrák kiket zavartak? Pár millió zsidót, aki Izraelben él? Ki nem szarja le őket?

Már megint nekünk kell a kisebbségekhez alkalmazkodnunk és nem fordítva. Pont ma néztem egy japán dokumentumfilmet, érdekes módon ott nincsenek körbeajnározva a bevándorlók és a nem-japánok; mégis kur va jól megvannak. Sőt, ezerszer jobban, mint bármelyik nyugati ország.

2015. jan. 13. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!