Miért jó mások vallását megalázni?
A Charlie Hebdo-s ügyre gondolok, de egyszerűen nem értem. Miért kell bizonyos újságíróknak mások vallásán gúnyolódni, mások vallását megalázni? Szerintük ez humoros?
Normális emberek fel tudják azt fogni, hogy másnak az a valami fontos. Normális ember fel tudja azt fogni, hogyha bizonyos emberek számára a vallásuk szent dolog, és ha az a vallás leírja hogy a prófétát tilos ábrázolni, akkor nem ábrázolják. Egyszerűen képesek tiszteletben tartani mások érzéseit.
Én se csinálok például "karikatúrát" Szűz Máriáról (hogy vajon hogyan is maradhatott szűz), és nem azért mert félek attól, hogy fanatikus keresztények legyilkolnak, hanem egyszerűen képes vagyok tiszteletben tartani mások érzéseit, mások értékeit. Vagy ha a kollégám édesanyja tegnap hunyt el, akkor nem fogom ma egy "K***va anyád!" köszöntéssel fogadni, pedig ezek szerint az is szólásszabadság lenne.
De miért nem lehet megérteni, hogy attól hogy szólásszabadság van még igenis meg lehet maradni embernek, és igenis tiszteletben lehet tartani mások értékrendjét. És el lehet fogadni, hogyha xy másnak / másoknak fontos, akkor azon nem gúnyolódom, abból nem csinálok viccet.
Az áldozat újságírókat amúgy sajnálom, mert az egyébként erkölcsileg mélységesen elítélendő tettükre, azért nem a halál volt a kellő válasz.

ma 09:56
Rajta, próbáld ki valahol. Én a helyedben nem tenném. Mint mondtam, teljesen bíró függő, amit eléggé befolyásol a közvélemény is. Attól függően mekkora a felháborodás, olyan az ítélet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!