Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Orosz-ukrán konfliktus! Mi is...

Orosz-ukrán konfliktus! Mi is a helyzet?

Figyelt kérdés
Tudtok valamilyen okról, ami az oroszok mellett szól? Volt joguk beavatkozni? Védelmükbe venni a szakadárokat?

2014. dec. 8. 16:42
1 2 3
 11/21 Shai-Hulud ***** válasza:
0%

"Te sem gondolod komolyan hogy amerikának a banánköztársaság afganisztán irak szíria vietnám mind mind tök jogosak mert amerika a szent."

Nem, nem mondtam. De ugye te sem akarod azt mondani, hogy ugyanott az oroszok beavatkozása mind jogos volt, mert ugye az oroszok szentek?

"Az ilyenek miatt tudnék hányni."

Én is. Főleg azért, mert ahogy nézem, te még csak egy pajzán gondolat voltál akkor, mikor Magyarországot éppen a Nagy Orosz Testvér pártfogolta. Nekem viszont messze elegem van azt oroszokból, és én még pontosan tudom, hogy miért volt a "tavarisi konyec".

Neked meg fingod sincs róla.

"az ukránok többször is átkerültek Oroszország területére"

Ugye egyáltalán nem nézted meg az általam belinkelteket? Csak hajtogatod az orrod alá maszatolt propagandát, de az nem érdekel, hogy mik is voltak a tények, ugye?

"4500 orosz katona halála pedig nevetséges, szar ukrán propaganda."

Ha megnézted volna, akkor tudnád, hogy nem ukrán propaganda, hanem ezt éppen orosz aktivisták teregették ki Oroszországban. De megintcsak azt látom, hogy téged holmi tények nem zavarnak meg...

"Egyébként remélem ugyanígy elítéled az USA szűk 70 év alatt történt 117 beavatkozását is."

UGYANÍGY??? Hiszen egészen eddig azt fejtegetted, hogy az oroszok milyen jó fejek, és ők aztán nem avatkoztak be semmibe...

Egyébként sok helyen elítélem, és nagyon nem értek egyet vele, de bevallom, sok esetben igen. Tudod én nem aszerint döntök, hogy "orosz - jó, amerikai - nem jó".

"a 10 határőrön kívül akit a határ mellett fogtak el harc nélkül."

Mondjuk azok éppen deszantosok voltak, akik - állítólag - eltévedtek, teljes fegyverzetben... Azért ez elég furcsa nem gondolod? Ezek az oroszok (akár határőrök, akár deszantosok) nem tudnak térkép alapján tájékozódni?

Harc nélkül fogták el őket, mert mire észrevették, kissé bekerítették őket, esélyük sem lett volna.

Szerinted akik bekerítették őket, azok tévedtek volna át pár százan orosz területre, úgy hogy köztük még ott voltak a szakadárok is? :-D

Nem kell ám az oroszok seggét nyalni. Ők sem nyalják a mienket. (Lásd Putyin is beintett a Déli Áramlatnak, és Paksnak is ugyanígy be fog inteni.)

Lehet, hogy te még naiv vagy, de én nem várok semmi jót az oroszoktól. Annál régebben ismerem őket.

2014. dec. 8. 23:42
 12/21 anonim ***** válasza:
Ismétlem magam, hol vannak a halott orosz katonák hullái és a többi fogoly?
2014. dec. 9. 00:34
 13/21 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként felesleges fröcsögnöd, semmi nem állítottam a magyar-orosz kapcsolatokról, és azt sem bizonygattam hogy nincsenek orosz csapatok, csupán valószerűtlennek tartom, mert nincsenek nyomai ennek. Néztem az általad belinkelt, oldalakat, de egyszerű ukrán propaganda fordítás a többségük. Komolytalan 4500 halottról beszélni, ha közülük egy sem kerül az ukránok kezére. Egyébként a 4500-as szám az ukrán unian oldalról származik.
2014. dec. 9. 00:40
 14/21 Shai-Hulud ***** válasza:
0%

"2014.08.28

A NATO egyik magas rangú tisztségviselője ugyancsak csütörtökön közölte, a katonai szövetség szakértőinek véleménye szerint jelenleg több mint ezer orosz katona van Ukrajnában. (MTI)"

[link]

---- ---- ---- ----

"2014. december 8., hétfő

Tűz alá vettek hétfőn egy iskolát a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok Donyeck megyében, a Horlivka közelében lévő Artemove településen."

"2014. november 16., vasárnap

A több mint hetven teherautóból álló gépkocsioszlop az oroszbarát kelet-ukrajnai szeparatisták által ellenőrzött határszakaszon át érkezett Ukrajnába."

"2014. november 2., vasárnap

Az augusztus végi orosz katonai invázió jelentős mértékben aláásta az ukrán hadsereg védelmi képességét."

"2014. szeptember 21., vasárnap

Többezres tüntetést tartottak vasárnap Moszkva központjában az ukrajnai békéért és a Kreml beavatkozása ellen. Ez volt az első ilyen megmozdulás a konfliktus kezdete óta."

[link]

De természetesen tudom, hogy mindez csak ukrán propaganda, még a NATO véleménye is. Tisztában vagyok vele, hogy TE sokkal jobban tudod a dolgokat és TÉGED nem lehet megvezetni ilyen szakértői véleményekkel.

Mint ahogy azt is tudom, hogy Krímbe sem vonultak be az orosz csapatok, ez is rágalom, csak a szabadságon lévő ukrán katonákat helyettesítik.

Valóban nem állítottál semmit az orosz-magyar kapcsolatokról, csak én feltételeztem naivul, hogy valami hasonló vélt érdek vezérel téged. De belátom, hogy tévedtem, van aki érdek nélkül is nyalogatja Putyin hátsó felét.

Én viszont nagyon köszönöm, de nem kérek belőle.

2014. dec. 9. 08:59
 15/21 anonim ***** válasza:
55%

Krímről szót sem ejtettem, nem tudom miért adsz olyan dolgokat a számba amiket nem mondtam. Lehet neked kényszeresen nyalnod kell valaki seggét, de én nem tudom miért lenne jó az Putyinnak hogy egy huszadrangú oldalon, amit jóformán senki nem olvas, vitatkozunk erről a témáról.

Sokadszorra is elismétlem magam és erre válaszolj légy szíves: hogyan lehetséges, hogy hónapokon át tartó, több ezer ember életét követelő harcok után, egyetlen egy orosz katonát sem fogtak el harc közben(remélem a 10 esetét már letárgyaltuk), 4500 állítólagos halott közül egy sem jutott az ukránok kezére, ellenben több mint 2000 felkelőt(tehát nem katonát, és többségében nem orosz állampolgárokat) fogtak el, akiket többé-kevésbé kicseréltek ukrán katonákra.

2014. dec. 9. 11:26
 16/21 Shai-Hulud ***** válasza:

Nos egy-két példa:

MOSCOW Thu Aug 28, 2014 1:11pm EDT

"(Reuters) - More than 100 Russian soldiers were killed in eastern Ukraine in a single battle this month while helping pro-Russian separatists fight Ukrainian troops"

[link]

A szerzők:

Ella Mikhaylovna Polyakova, OROSZ (tehát nem ukrán) emberi jogi aktivista, az OROSZ (tehát nem ukrán) államfő mellett működő emberi jogi tanácsadó testület tagja

[link]

és

Szergej Krivenko, OROSZ (tehát nem ukrán) emberi jogi aktivista, az OROSZ (tehát nem ukrán) államfő mellett működő emberi jogi tanácsadó testület tagja.

September 15, 2014

"3,500 Russian Soldiers Died in Putin’s War in Ukraine, Rights Activists Say"

[link]

Aki ezt állítja, az Valentina Melnikova, az OROSZ (tehát nem ukrán) katona anyák bizottságának vezetője, az OROSZ (tehát nem ukrán) csapatok családjait képviselő szervezet vezetője. (Az orosz külügy őt külföldi ügynöknek bélyegezte.....)

13 November 2014

"OSCE monitors also say more than 600 people in military clothing crossed the border over the last week"

Az "OSCE" (ha esetleg nem tudnád) az "EBESZ"-t jelenti, tehát FÜGGETLEN szervezet.

[link]

Gondolom a Reuters sem éppen ukrán hírforrás, és az EBESZ-t sem lehet az ukránok szócsövének nevezni.

Még kevésbé az orosz katona anyák szövetségét.

De hogy legyen még néhány példa:

[link]

[link]

[link]

De természetesen azt hiszel, amit akarsz...

2014. dec. 9. 13:27
 17/21 anonim ***** válasza:
55%
Jó, hagyjuk, lehetetlen, hogy kb ötödszörre sem érted a kérdést, szóval tereled a témát a cikkekel. Hullák és foglyok nélkül sok értelme nincs orosz reguláris katonák haláláról beszélni. Vedd fel a fizetésed Soros Gyurinál, viszlát.
2014. dec. 9. 14:39
 18/21 Shai-Hulud ***** válasza:

OK, NEKED elhiszem, hogy minden csak ukrán propaganda, és az oroszok be se tették a lábukat Ukrajnába. :-D

(Ja, és ne hidd, hogy a Soros nekem olyan jól fizet, a pénze arra ment el, hogy támogatta Ukrajnát, hogy azok meg tudják venni a Reuters-t, meg az EBESZ-t....)

2014. dec. 9. 14:54
 19/21 Shai-Hulud ***** válasza:

"Hullák és foglyok nélkül sok értelme nincs orosz reguláris katonák haláláról beszélni."

Úgy mellesleg, ha tudnál olvasni:

"More than 100 Russian soldiers were killed in eastern Ukraine in a single battle"

"3,500 Russian Soldiers Died in Putin’s War in Ukraine"

"more than 600 people in military clothing crossed the border over the last week"

Szerinted ezek mit jelentenek?

Á, mindegy is igazad van, tényleg inkább hagyjuk. Amíg Putyin bácsi azt mondja, hogy az oroszok szentek, addig neked azok is maradnak.

Ámen.

2014. dec. 9. 15:01
 20/21 anonim ***** válasza:
55%

Személyeskedést jó lenne ha abbahagynád, szerintem nem vagy abban a helyzetben, hogy tudd miről mit gondolok, és hogy szerintem szentek-e az oroszok.

Elmondom neked, még egyszer utoljára. Írni bármit lehet, DE AZ UKRÁN HADSEREG NEM FOGOTT EL HARCBAN OROSZ KATONÁT, NEM KAPARINTOTTA MEG UKRAJNA TERÜLETÉN ELESETT OROSZ KATONA HULLÁJÁT. ÉRTED MÁR B*ZDMEG?

2014. dec. 9. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!