Mit gondolnak rólunk a külföldiek?
Főleg a műveletlenebbek.
Ja, gondolom te betéve ismered Belize és Szváziföld történelmét...jelentéktelen pici ország vagyunk.
Szerintem egy átlagosan művelt ember el tudja helyezni hazánkban is pl. merre van Szváziföld. Minden utánakeresés nélkül is kb. Dél - Afrikába tenném, egy pici ország, csak a Dél - Afrikai köztársaság veszi körül - de lehet, hogy Lesothoval keverem, az is hasonló kis állam, a kettőt könnyű összetéveszteni.
Persze kicsik vagyunk, de azért a világtörténelemben jóval nagyobb volt a szerepünk, mint Szváziföldnek, Európa közepén, egy csomó mindenben részt vettünk, még ha jobbára csak elszenvedőként is.
Én is találkoztam már nyugat - európaival, aki volt jugoszláv tagköztársaságnak vélte hazánkat. De beszélgettem olyan norvéggal is, aki megdöbbentően sokat tudott Magyarországról.
Ha történetesen kitörne egy nagy háború Európában vagy világméretű háború, akkor a régi szövetségek (pl. NATO és EU) rögtön felbomlanának, és az országok a saját érdekeik mentén tömörülnének új szövetségekbe.
A szomszédos országok azonnal szétcincálnák Magyarországot. Talán Ausztria, Szlovénia és esetleg Horvátország lenne kivétel! Ugyanis alapszinten is gyűlölnek minket.
Ausztriában és Németországban olyan mértékben néznek le bennünket, hogy ugyanazért a munkáért a magyar kap a legkevesebbet a hasonló kaliberű népek közül, legfeljebb a kelet-európaiaknál kapunk csak többet.
Kint dolgozom, tehát tudom, hogy a szlovákok többet kapnak, a horvátok még többet, a szlovénok és csehek pedig még többet! Ugyanannál a cégnél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!