Mit gondolnak rólunk a külföldiek?
nem is nagyon ismernek minket....
EU-n belül csak egy vagyunk a kelet-európai népek közül, ami nem éppen pozitív dolgokat juttat az emberek eszébe
Európán kívül meg jó ha tudják hogy létezünk
A legtöbb külföldi nem is tudja hogy van olyan hogy Magyarország, vagy ha tudja akkor azt nem hogy hol.
Aki ismer minket, azok többsége egy szánalmas kis népségnek tart minket.
Amire részben rá is szolgáltunk.
#4es válasszal lehet hogy nehéz szembesülni de akkor is ez a helyzet. Bezséltem már erről arabokkal, amerikaiakkal, spanyolokkal és ez van
a szlovákok, románok, szerbek véleményét szerintem nem kell bemutatni
Nem kell különlegesnek tartanunk magunkat, hogy rólunk aztán másképp vélekednek, mint a többiekről. Nem.
A döntő többség nem foglakozik velünk (másokkal se), semmit, vagy alig tud rólunk, és nem is kíváncsi. A környezetünk ostobábbik része általában utál. Ez nem közvetlen tapasztalat náluk, mindössze elhiszik nacionalista politikusaik hazugságait. Akikben van némi félelem, mert természetellenes a náluk lévő nemzetiségeink helyzete - ők tették azzá. És persze szerepe van ebben ostoba politikusaink hőzöngésének is. Az értelmesebbje viszont aszerint viszonyul, amit tapasztal. Ha egy bunkó magyarral találkozik, megvan a véleménye - arról. Ha egy normális magyarral találkozik, megállapítja, hogy olyan, mint ő, és ezt természetesnek tartja. Egyébiránt más népek más szomszédaikkal is így vannak.
Kedves kérdező! A dolgot körülbelül úgy képzeld el, ahogy a tágabb környezetednél - utcabelieknél, idegenekkel kapcsolatban - tapasztalod. Ugyanez van nagyban is.
Én külföldön élek, a legtöbben nem nagyon tudják hol van Magyarország. Valami kis kelet-európai elmaradott ország, ezt tudja kb. mindenki.
Tőlem mindig kérdezgetik miért jöttem el. Én meg elmondom, hogy elmaradott, szegény, fasizmus felé rohanó romhalmaz az ország...
9: Akkor ezért mondta nekem egy német ismerősöm, hogy náci katonák masíroznak Orbán vezetésével és cigányokat ölnek. Először nem hittem el, hogy komolyan gondolja...
Egyébként nyugaton nem gondolnak ránk negatívan általában. Bár ez is olyan dolog, hogy nyilván volt olyan, akinek negatív tapasztalata volt velünk kapcsolatban.
Ettől függetlenül sokan valóban azt sem tudják, hogy létezünk. Főleg a műveletlenebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!