Miért hiszik Európában sokan, hogy a muszlim nők a közel-keleten el vannak nyomva és áldozatok?
Emberkék! A közel-keleten a bibliai időkben is eltakarták a nők az arcukat!
Nem az iszlám találta ezt ki, hiszen évezredek óta így volt a vidéken! Ez a sémi népek szokása!
Az a tény, hogy több országban el vannak nyomva, csupán "kulturális" hagyaték. Az iszlám országokban nem voltak női uralkodók, vagy szüfrazsettek, akik kiharcolták volna a nők jobb elfogadását és megítélését!
jó én itt abbahagytam. felesleges ezen vitázni
--- bármi helyeset mondtam az Allahtól jött, ha hibáztam az tőlem vagy a sátántól ----
Na, visszatértem!
Alapból, kedves kérdező, szerintem már a kérdés teljesen fölösleges volt. Az ilyen embereknek nem csak a muszlimokról van ilyen jellegű véleménye, hanem a zsidókról, ateistákról, vagy olyan emberekről, aki másmilyen, mint ők! Inkább afféle felmérés készült, egy átlag magyar ember műveltségi szintjéről.
"Csak egy filmjavaslat mindkét tábornak: Soraya M. megkövezése. Megtörtént esetet dolgoz fel a film, de nyilván ez is csak ocsmány nyugati propaganda..."
"Marjene Satrapi: Persepolis"
Az ilyen muszlim vallásról szóló filmek többsége, azért felháborító, mert torzít a történeten, és/vagy csak egy adott személy szemszögéből mesélik el a történetet. Ezért kelt nagy felháborodást egy muszlim film elkészítése. Soraya M. tálib (radikális muszlim, lázadó muzulmán harcos) férfihez ment feleségül.
A Persepolis pedig csak a nő szemszögéből meséli el a történetet.
Pl. mostanság a magyarok között nagy hírre kapó Lányom nélkül soha c. filmet is egy nő szemszögéből készítették, egyébként az eredeti történet ez:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok__..
"Én azt nem érte, hogy a nőkre ezek a szabályok vonatkoznak, akkor a férfiakra miért nem?
Gondolom házasság után ők sem akarnak tetszeni más nőknek.
Hordjanak ők is burkát, úgy lenne a fair."
Vonatkoznak erre a szabályok ugyanúgy, csak kisebb mértékben. Muszlim országokban a turbán és egy kezeslábas előfordul a férfiaknál. De az alapvetően a térdig érő nadrág a követelmény. Házasságkor pedig tudtommal a férfi veszi el a nőt, nem fordítva. Tehát az, hogy más nőnek tetszeleg, ezt nem igazán értem, lehet, hogy Európában szokás, hogy a nő veszi el a férfit, de ott nem.
"Amúgy az, hogy egyes országokban a nők nem vezethetnek, hogy illik össze azzal az elképzeléssel, hogy nincsenek elnyomva?"
Muszlim országokban nem szokás nőnek vezetnie. Az is a munka mellett a férfi dolga. Anyukámnak is van jogsija, mégsem vezet/vezetett soha. A muszlim nőket pedig nem zavarja ez. Ha nekik ez a jó, akkor ez a jó. De ha nekik így a jó, akkor az téged miért zavar? Miért vagy felháborodva ezen? Ha egy muszlim nőt ez zavarna akkor Európába jön, és tudod mit, rögtön beültetjük Sebastian Ogier rallyautójának a helyére, és akkor hadd vezessen ok? :D
"Azért mert a férjed egy féltékeny állat,és te egy igénytelen tehén vagy,afelől még más férjes nő még szép akar lenni!"
A muszlim ima előtt nem hallottál a rituális tisztálkodásról? És hogy ők a higiéniát külön kiemelik? Ez már tényleg gáz... Most az a problémád, hogy a nő burkában szaladgál? Ez miért szúrja más emberek szemét? Én most láttam először életemben a gelsenkircheni piacon egy burkás nőt, és egyáltalán nem zavart.... De egy muszlim nő saját maga választja a sorsát, nem kötelező a burka, de már a hijabot sem veszik fel sokan. És európai vallástalanok, keresztények vagy csak névleg keresztények között lehet, hogy egy férfi ülhet egy nő mellett, a muszlim kultúrában nem. Ez a szabály. Nem zavarhat más nőt. Persze, gondolom örülnél, ha a feleséged/férjed egy fiatal férfi/nő mellett üldögélne és beszélgetne, nem kell féltékenynek lenni, igazad van.
Tovább nem is olvasom a kommenteket, elég is volt, nevetséges ez az egész úgy ahogy van! Nem kötelező egy vallást sem választani, tőlem lehetnek névleg keresztények is, csak hogy legyen karácsony, és ps4-et,lapos tévét, laptopot hozzád vágjanak a szüleid! És mikor két vallást nem követő ember házasodik össze, ezerszer nagyobb a valószínűsége, hogy megcsalja (ami ugye szörnyű bűn) az egyik a másikat, és ezért ugye nem kap semmit. Tőlem bízhattok a szerencsében, nem igazán érdekel. Gondolom az első kommentem azért lett lepontozva, mert többség a többnejűségre gondolt már megint! :D Pedig a házasságtörő férfi ugyanúgy megkapja a magáét, mert a házasságon kívüli szexualitás az bűn. És vajon az jobb, mikor egy ember részegen fetreng a kanapén és ordibál?
Tovább nem is írom, nem csak itt vannak nevetséges kommentek, hanem máshol is, amiken mindig is jókat röhögtem pl. tevéért kövezés; kapzsi, hímsoviniszta férfi (holott az 5 pillérbe benne van a szegényeknek adakozás, a nők lenézését már nem kommentálom), terroristák; Továbbá előfordult, hogy primitívnek tartották az iszlámok amiért nincs bzifelvonulás, hát lehet, hogy Európában hetero meg homo mindegy, nálam és más muszlimoknál nem!
Mi ezen a a muszlim nők lenézésen egyenesen röhögtünk komolyan mondom...
Na itt befejeztem!
Ja, bocs, leesett!
Szóval ha valaki azt írja hogy a nők elvannak nyomva, az zöld, aki pedig az ellenkezőjét írja az piros kezet kap!? Szép! Én a saját véleményemet írtam le, nem pedig a többséghez hasonlóan a levegőbe beszéltem.
Egyébként ha bárkit megsértettem a mondandómmal, az jelezze, én nem éreztem semmi ilyesmit, de talán van. Szinte csak muszlim rokonom van, én magam is muszlim ember vagyok, és egy napon sem hallottam volna valamelyik rokonomról, hogy "jajj, el vagyok nyomva!" vagy "Jajj, nem vezethetek stb.." Ők ezt így látják jól, vagy nem is tudom, hogy mondjam ezt! Innen 3000 km-re van a legközelebbi muszlim ország, így megérthető, hogy találgatások folynak. A nevetséges kommenteket sem én találtam ki, az a saját magatok, honfitársaitok műve. Túlzottan idegen kultúrát igen nehéz lenyelni, ráadásul itt, ahol mindössze 5000 muszlim ember él. De mint tudjuk egy magyar ember nemhogy idegen kultúrát, de még idegen népet sem igazán tolerálja. Ezért nem csodálkozom, hogy Eu-ban az egyik legtöbb (7) szomszédja van, még sincs egyik szomszédjával jóban!
Az elfogult embereken pedig én sem vagyok hajlandó segíteni:
"Vannak nők, akiket saját családtagjaik végeznek ki, vagy tagadnak ki azért, mert mernek másba szerelmesnek lenni, mint akit nekik kiválasztottak (ez tehát számukra erkölcstelen, vannak náluk ilyen "erkölcstelen" nők). A németben létezik erre egy szó: Ehrenmord."
Ez egy muszlim család szokása! De máshol, több muszlim családban pl. nálunk, szabad párválasztás van.
"Egyes muszlim országokban pedig a turizmus motorját bizonyos szexuális szolgáltatások is hajtják. "
"Dubajozás". Azt nem muszlimok, hanem többségében magyar lányok hajtják. Többről nem tudok, Emirátusokban egyébként is több külföldi van.
"Vannak nők, akiket saját családtagjaik végeznek ki, vagy tagadnak ki azért, mert mernek másba szerelmesnek lenni, mint akit nekik kiválasztottak (ez tehát számukra erkölcstelen, vannak náluk ilyen "erkölcstelen" nők). A németben létezik erre egy szó: Ehrenmord."
Ez egy muszlim család szokása! De máshol, több muszlim családban pl. nálunk, szabad párválasztás van.
^Úgy értettem, hogy annak a muszlim családnak a hagyományai, amiről te írsz, nem pedig az összes muszlim családé.
Ez nem a vallás, hanem a viselkedés miatt van!
Ez nem a vallás, hanem a viselkedés miatt van!
Mondjuk úgy, hogy berögzült kultúra. Salaam
Hogy lehet egy muszlim család szokását az egész iszlám berögzült kultúrájává tekinteni?
Figyelj én itt be is fejeztem, a nagy megmondó emberek mindenhol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!