Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Törökország EU csatlakozását...

Törökország EU csatlakozását miért ellenzik olyan sokan?

Figyelt kérdés

Én több alkalommal is jártam Törökországban, nekem tetszett azaz ország.

Szerintem szép a kultúrájuk, de ami lenyűgöző még az a török gasztronómia.

Leginkább a görögökre, spanyolokra hasonlítanak a törökök, nem különböznek nagymértékben egy mediterrán dél-európaitól.

Vallás terén is nagyjából olyanok, mint az olaszok, nem dzsihadisták meg hasonlók.

Gazdasági szempontból is érdemes lenne őket felvenni az EU-ban.

Illetve, Magyarországnak lenne egy klassz szövetségese.

2014. aug. 15. 17:36
 1/9 anonim ***** válasza:
28%
mert egységes állam. Az ilyet nem szereti az unió nyugati fele.
2014. aug. 15. 17:37
 2/9 A kérdező kommentje:

Elnézést, vétettem egy nagy hibát.

*Gazdasági szempontból is érdemes lenne őket felvenni az EU-ba.

2014. aug. 15. 17:38
 3/9 anonim ***** válasza:
73%

Az előttem válaszolok nem mondták még el a lényeget.

1.Ha ők belépnének az eu-ba-akkor valószínűsíthető,hogy a már így is kb 10 milliós nyugat-európai török kisebbség még kapna pár millió,akár még 10 millió török bevándorlót akik képtelenek be illeszkedni,illetve nagyobb a munkanélküliség és bűncselekmény szám is az onnan bevándoroltak körében.Ja és nem igaz az,hogy a körükben ne lennének dzsihádista szellemiségű fiatalok,főleg ,hogy nyugat-eu-ban a muszlim fiatalok nem töröknek,líbiainak,marokkóinak,algériainak vallják első sorban magukat,hanem a muzulmán világhoz tartozónak.(ez olyan mint,hogy te elmész mondjuk indiába,ott nem magyarnak fogod magadat elsősorban érezni,hanem európainak,mivel ott nem a nyelv a legnagyobb különbség,hanem bőrszín,kúltura,tehát maga a civilizáció)

2014. aug. 15. 18:03
 4/9 A kérdező kommentje:

A demokráciájuk szerintem nem rosszabb, mint a román, magyar vagy szlovák.

Az örményeket pedig nem irtják, manapság nem lehet népeket irtani.

2014. aug. 15. 18:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A török gazdaságot az Unió nem tudja maga alá gyűrni, ha Törökország belép az Unió vagy egy tisztességes szövetséggé alakul, vagy szétesik. Unión kívüli szövetség lenne a legjobb velük, főleg export/import szempontjából és ez nem egy egyoldalú valami lenne.
2014. aug. 15. 18:13
 6/9 anonim ***** válasza:
65%

- Törökország politikai berendezkedése nem felel meg az EU elvárásoknak.

- Törökország jogtalanul megszállás alatt tartja egy EU tagállam területét (Ciprus északi részét).

- Törökország nem európai ország, csak 3%-a van Európában. Egy muzulmán közel-keleti országról van szó. Ha bevennék, az EU határai hirtelen már Szíria, Irak, Irán lenne, mely egy nagyon instabil, zűrös környék.

- néhány éven belül az unió legnépesebb országa lenne, sokan félnek a befolyásától

- Nyugaton már a viszonylag kicsi Románia és Bulgária felvételét is megbánták, Törökország felvétele még további több millió bevándorló megjelenését jelentené a nyugati országokban.

- Törökország még mindig egy viszonylag szegény ország, az EU gazdagabb tagállamai attól is tartanak, hogy sok felzárkóztató támogatást kellene fizetni Törökország részére. A kelet-európai országoknak meg azért lenne rossz, mert ennyivel kevesebb jutna nekik.

2014. aug. 15. 18:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Azt akartam írni, amit az ötös válazoló. Már így is rengeteg török van az euban, akik nem tudnak/akarnak európai ember módjára viselkedni.
2014. aug. 15. 18:14
 8/9 anonim ***** válasza:
49%

Talán azért, mert a törökök nem európaiak?

Akkor mégis mit keresnének az Európai Unióban?

2014. aug. 15. 19:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Hiányosságok az emberi jogok tiszteletben tartása terén. A börtönökben még mindig folynak kínzások állítólag. Szerintem a török csatlakozásból csak egy előny származik: a stratégiai. Az összes többi pozitív dolog így is elérhető, hogy az ország nem EU-tag.
2014. aug. 20. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!