Törökország EU csatlakozását miért ellenzik olyan sokan?
Én több alkalommal is jártam Törökországban, nekem tetszett azaz ország.
Szerintem szép a kultúrájuk, de ami lenyűgöző még az a török gasztronómia.
Leginkább a görögökre, spanyolokra hasonlítanak a törökök, nem különböznek nagymértékben egy mediterrán dél-európaitól.
Vallás terén is nagyjából olyanok, mint az olaszok, nem dzsihadisták meg hasonlók.
Gazdasági szempontból is érdemes lenne őket felvenni az EU-ban.
Illetve, Magyarországnak lenne egy klassz szövetségese.
Elnézést, vétettem egy nagy hibát.
*Gazdasági szempontból is érdemes lenne őket felvenni az EU-ba.
Az előttem válaszolok nem mondták még el a lényeget.
1.Ha ők belépnének az eu-ba-akkor valószínűsíthető,hogy a már így is kb 10 milliós nyugat-európai török kisebbség még kapna pár millió,akár még 10 millió török bevándorlót akik képtelenek be illeszkedni,illetve nagyobb a munkanélküliség és bűncselekmény szám is az onnan bevándoroltak körében.Ja és nem igaz az,hogy a körükben ne lennének dzsihádista szellemiségű fiatalok,főleg ,hogy nyugat-eu-ban a muszlim fiatalok nem töröknek,líbiainak,marokkóinak,algériainak vallják első sorban magukat,hanem a muzulmán világhoz tartozónak.(ez olyan mint,hogy te elmész mondjuk indiába,ott nem magyarnak fogod magadat elsősorban érezni,hanem európainak,mivel ott nem a nyelv a legnagyobb különbség,hanem bőrszín,kúltura,tehát maga a civilizáció)
A demokráciájuk szerintem nem rosszabb, mint a román, magyar vagy szlovák.
Az örményeket pedig nem irtják, manapság nem lehet népeket irtani.
- Törökország politikai berendezkedése nem felel meg az EU elvárásoknak.
- Törökország jogtalanul megszállás alatt tartja egy EU tagállam területét (Ciprus északi részét).
- Törökország nem európai ország, csak 3%-a van Európában. Egy muzulmán közel-keleti országról van szó. Ha bevennék, az EU határai hirtelen már Szíria, Irak, Irán lenne, mely egy nagyon instabil, zűrös környék.
- néhány éven belül az unió legnépesebb országa lenne, sokan félnek a befolyásától
- Nyugaton már a viszonylag kicsi Románia és Bulgária felvételét is megbánták, Törökország felvétele még további több millió bevándorló megjelenését jelentené a nyugati országokban.
- Törökország még mindig egy viszonylag szegény ország, az EU gazdagabb tagállamai attól is tartanak, hogy sok felzárkóztató támogatást kellene fizetni Törökország részére. A kelet-európai országoknak meg azért lenne rossz, mert ennyivel kevesebb jutna nekik.
Talán azért, mert a törökök nem európaiak?
Akkor mégis mit keresnének az Európai Unióban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!