Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért mindenki Gázát támogatja?

Miért mindenki Gázát támogatja?

Figyelt kérdés
Nem véletlenül a Hamas volt az agresszor? Én úgy tudom, h a tűzszünetre tett összes kísérletet a Hamas szegte meg vagy utasította vissza. Senki se értsen félre, én nem támogatom az ártatlan emberek halálát, de akkor is, szerintem nem Izrael a húnyó, hanem a Hamas!

2014. júl. 28. 15:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Akkor miért nem állítják bíróság elé őket?"

Mert Gazaban vannak az also varosban. Gondolod, hogy a hamasz, birosag ele allitana a sajat maga altal kuldott gyilkosokat?

Arabok meggyilkolasaert csakIzraelben szoktak megbunhodni. A meggyilkolt arab gyerek gyilkosat elfogtak, a birosagi per tegnap kezdodott.

2014. júl. 28. 17:13
 12/15 anonim ***** válasza:

ma 17:08

3 zsidót megölnek Ciszjordániában. Ciszjordánia nincs lebombázva.

Júniusban 53 rakétát és 17 aknagránátot lőttek ki Gázából Izraelre.

Július 1-8 több mint 300 rakétát.

Izraeli légicsapások Gáza felett július 8-án kezdődtek.

Menthetetlenek tartom, hogy ennyi civil áldozattal jár az aránytalan izraeli válaszcsapás. De az tény, hogy nem a 3 megölt gyerek miatt kezdték el bombázni Gázát.

2014. júl. 28. 18:03
 13/15 anonim ***** válasza:
38%
Azért Ciszjordániában, mert ott van átjárás pl. Jeruzsálemben. Gázába nem mennek be a zsidók. Olyan rakétékról beszélünk, amiket sufniban raknak össze, a hajtóanyaga bármi amit találnak, a tizede már indításkor felrobban, a beérkezők 99,9%-a meg nem talál el semmit, mert a 90%-át kilövik, a maradék 90%-a meg el sem talál lakott területet. Jól hangzik a több száz rakéta, de 2 halottnál többet nem okozott az utóbbi 1 évben, az izraeli rakéták annál többet. Nem tudom, hogy melyik a jobb, havonta bekapni 1 db rakétát, vagy napi szinten kifosztva lenni cigányok által. Tkp. az is terrorizmus egyes magyar falvakban, hogy nem lehet tudni mikor másznak be hozzád és rabolnak ki - ha már hasonlat. Egyébként meg a saját (volt) településeiket lövik. [link] megkönnyítem: "The census of 1931 found 6,166 Muslims and 41 Christians living there.[18] By 1948, the population had grown to about 11,000."
2014. júl. 28. 19:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Teljesen hulyesegeket beszelsz.

1. A gazaiaknak tobb ezer Irantol, Sziriatol es egyeb helyekrol kapott / szerzett MODERN raketajuk van. Ilyen pld az a Fager, ami ma a "kezukben" robbant fel a Siba korhaz melletti jatszoteren, amikor Tel Aviv fele akartak kuldeni. 100 kg robbanoanyag olt meg 10 SAJAT GAZAI GYEREKET.

2. A "pacmar" a tovid tavuak, es NAGYON veszelyesek. Par oraval ezelott halt meg 4 izraeli a HATAR MENTEN. Meg szirenazasra sem volt ido, mikor a raketa kozejuk csapodott.

2014. júl. 28. 20:04
 15/15 anonim ***** válasza:

19:06

Csak az általad felvázolt cassus bellit szerettem volna helyreigazítani. Gázának az eddigi tapasztalatok alapján mindig egy nagyobb rakétázási hullám után mentek neki. Így volt 2006-ban, 2008-ban és 2012-ben is.

"90%-át kilövik,"

Ha nem lenne vaskupola, ott is lenne jó pár halott és az elfogó rakéták a kasszamokkal ellentétben nem valami olcsók, főleg ha több százas, ezres nagyságú rakétatámadásokról beszélünk. Légvédelmi rendszerrel vagy anélkül, de szerintem azért itt sem örülnének sokan, ha a cigányok vaktában ilyenekkel lövöldöznének:

http://www.youtube.com/watch?v=DXS7FsP-iOI

Szóval a gázai offenzíváknak a célját és okát megértem, de a kivitelezésével egyszerűen képtelen vagyok egyetérteni. Az az ezer civil halott, bárhonnan is nézve, de túl sok. És most elgondolkozhatunk azon is, hogy miért éri meg Hamasznak rendszeresen szétlövetni Gázát, miközben a rakétáival képtelen súlyos károkat okozni az ellenfélnek.

2014. júl. 28. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!