Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A zsidók beszüntetnék a...

A zsidók beszüntetnék a készpénzt. Ehhez mit szóltok?

Figyelt kérdés

[link]

Az elméletem a következő: először Izrael, aztán az egész világ. Így akarnak kötelező ellenőrzés alá vonni mindenkit, aki szembe mer szegülni a bankok hatalmával, és még jobban meg akarják szedni magukat. Most már nem a bankokra bízni a pénzed illegális és büntetendő lesz. Ez a jövő, ez kell nekünk? Ez pénzügyi diktatúra és gazdasági parazitizmus!

Amennyiben mindenki kényszerítve lesz a bankok használatára, a költségek tovább fognak emelkedni, mert nem lehet kikerülni őket. Ehhez képest a szolgáltatás meg mindig egy nagy semmi, kényelmetlen, rugalmatlan, drága elavult vacak. Meg a bank, mint intézmény is az. Akkor már a jövő inkább valami Bitcoin-szerű cucc legyen.

2014. máj. 29. 11:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Az ujjlenyomat nem jó, könnyen másolható.
2014. máj. 29. 11:37
 12/29 A kérdező kommentje:
Miért, a PIN kód nem másolható?
2014. máj. 29. 11:39
 13/29 anonim ***** válasza:
11.32 Látom neked is szövegértési probláid vannak. A bankkártyás fizetés után a tranzakciós költség nem a vásárlót, hanem a vállalkozót terheli, és törvényileg titják, hogy ezt áthárítsák a fogyasztókra. Tehát ha Svédországban veszel egy almát, és bankkártyával fizetsz, akkor fizetsz érte ~50 Forintot(Koronában persze), ami után egyrészt a svéd vállalkozónak fizetnie kell 12,5 Ft áfát, másrészt 166 Ft trazakciók illetéket, tehát te teljesen ugyanannyit fizetsz, mintha készpénzzel fizetnél, viszont a vállalkozóknak ezek a kis tételek valóban veszteségesek.
2014. máj. 29. 12:05
 14/29 anonim ***** válasza:
90%

ma 12:05

Igen, csak a vállalkozók nem idegen lények egy másik bolygóról, hanem közülünk valók. (Pl, én is) A lényeg, hogy a bank nagyot kaszál, a kereskedő pedig áthárítja a vásárlóra.

2014. máj. 29. 12:10
 15/29 A kérdező kommentje:

13: a megfogalmazásom lehet hogy nem volt a legjobb, ugyanis nem csak én fizetek, hanem még az eladó is! A lényeget pedig úgy látom mindenki felfogta: ez mindenkinek rossz, csak a banknak jó.

Aki ezután ezt kötelezővé akarja tenni, hát szerinted elfogulatlan?

2014. máj. 29. 12:17
 16/29 anonim ***** válasza:
56%
Nem tudom más hogy van vele, de én a ki-be fizetéseim 90%-át bankkártyával, vagy neten át intézem, kp is csak azért van nálam, hogy a pizzásnak tudjak adni borravalót.
2014. máj. 29. 14:12
 17/29 anonim ***** válasza:
56%
Simán van értelme. A feketegazdaságot szinte teljesen fel lehetne számolni vele.
2014. máj. 29. 14:32
 18/29 anonim ***** válasza:
43%

"Simán van értelme. A feketegazdaságot szinte teljesen fel lehetne számolni vele."

A feketegazdaság utána arannyal működik majd, amit könnyen tisztára lehet mosni.

2014. máj. 29. 14:54
 19/29 anonim ***** válasza:

A cikkben említett 5 SEK-es tranzakciónkénti díj nekem gyanús. Európa többi országával összevetve kifejezetten drága a bankolás Svédországban (pl. a számlavezetés díja 250-300 SEK/év), de ennyire azért talán mégsem. Valami kifejezetten rossz szerződést sikerült kötni a cikkben szereplő kereskedőnek, vagy még hozzászámolt egyéb addicionális költséget is.

Egyébként nem csak Svédország és Izrael dolgozik ezen. Spanyolországban láttam kártyaolvasó terminált utcai cipőpucolónál.

Szerintem, ha kivezetésre kerülne a készpénz, elképzelhető, hogy megérné a bankoknak lemondani a jutalékról, vagy minimálisra csökknteni azt, hiszen egy jelentős készpénzmennyiséget be tudnának terelni a számlákra. Ráadásul csökkene a pénzkezelés élőmunka igénye. Kevesebb bankfiókban kevesebb alkalmazott is elég lenne.

A készpénz eltörlése nemzetgazdasági szinten jelentené a legnagyobb nyereséget. Minden tranzakció követhető lenne, a feketegazdaság bizonyos ágazatokból teljesen kiszorulhatna.

A feketegazdaságban az arany nem válthatja ki a készpénzt, mivel annyira nem elterjedt. Nem jár mindenki aranyrúddal a táskájában. De pl. a vízvezetékszerelő nem tudná számla nélkül elvégezni a munkát, mert csak kártyával fizethetnél, orvosnak nem tudnál paraszolvenciát adni, a sufniban nem lehetne pálinkakimérést üzemeltetni, és még a polgármestert sem lehetne megkenni a természetvédelmi területre kiadott építési engedélyért.

Én sem szoktam magamnál készpénzt tartani, mióta SMS-sel lehet parkolni. Nem tudom miért érzi a kérdező kényelmetlennek az elektronikus fizetési szolgáltatásokat. Már most is sokkal kezelhetőbb, mint a pénz. Tőlem akár holnap eltörölhetnék a készpénzt, egyáltalán nem hiányozna.

2014. máj. 29. 17:42
 20/29 A kérdező kommentje:
Nem kényelmetlennek érzem, hanem lehúzásnak. Ha kötelező lenne, akkor drágulna csak meg igazán, mert mást nem használhatsz. Ha mindenki csak a te boltodban vásárolhatna
2014. máj. 29. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!