Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hűha, a H&M is antiszemita lett?

Hűha, a H&M is antiszemita lett?

Figyelt kérdés

[link]

Akkor a zsidóknak is kőkori, primitív gondolkodásuk van, mert ez nem tetszett nekik, hogy gyalázták az egyik jelképüket?

Kíváncsi vagyok, hogy ez a kérdező mit szólna hozzá:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__549..

2014. márc. 29. 17:32
 1/10 anonim ***** válasza:
58%

Ugyanazt válaszolom, amit arra a kérdésre is válaszoltam: normális ember nem akar betiltani egy pólót, bármi is legyen rajta, mert nem üti meg a probléma az ingerküszöbét.

De azért afelett nehéz elsiklani, hogy a két esetben a közönség reakciója egész más volt... vagy itt is volt szó felgyújtásról, meg a forgalmazók kivégzéséről?

2014. márc. 29. 17:58
 2/10 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=2rIwg9E_dHk

Thank you amerika, thank you

So what do you think?

That is the real world neo. Wake up.

2014. márc. 29. 18:06
 3/10 Pro Patria ***** válasza:

Kedves 17:58-as válaszoló!

Nem kell ott, ahol - más, hasonló, nem csak a másik linkelt kérdésben mutatott esetttel ellentétben - kézlegyintésre el tudják érni, hogy visszavonják az egész készlet forgalmazását minden országban. (Úgy, hogy egyébként számomra belemagyarázásnak tűnik, mert nem egyértelmű, tiszta utalás, sokkal inkább egy rosszul sikerült dizájntervezés.)

"Kivégzésről" pedig a másik kérdésnél sem olvastam. Bár igaz, nem merültem el részleteiben.

2014. márc. 29. 19:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, az a hungarofób droid nem fogja a képét idetolni!

Pedig még magam is kíváncsi lennék mit habogna össze.

2014. márc. 29. 19:35
 5/10 anonim ***** válasza:

"Kivégzésről" pedig a másik kérdésnél sem olvastam. Bár igaz, nem merültem el részleteiben."

Én sem a kérdésnél, de mivel az Magyarországon történt, elég jól tudtam követni a közönség reakcióját: több jobboldali portálon is közzétették az érintettek elérhetőségét, és többen büszkén jelentették be, hogy felhívták, majd halálosan megfenyegették őket.

Persze, a halálfejes dávidcsillag esetében sem kizárt, hogy volt ilyen, csak a szélsőjobbos izraeli portálokat én nem tudom olvasni.

Igazából a két esetből persze egyikben sem tiltott be senki semmit, mindkét esetben a forgalmazó visszavonta a terméket, nagy bocsánatkérések közepette, a vásárlók panaszai hatására, ilyen téren teát nincs különbség.

2014. márc. 30. 10:55
 6/10 Pro Patria ***** válasza:

"Igazából a két esetből persze egyikben sem tiltott be senki semmit, mindkét esetben a forgalmazó visszavonta a terméket, nagy bocsánatkérések közepette, a vásárlók panaszai hatására, ilyen téren teát nincs különbség."

- Visszavonta, majd mégsem...

A levélből:

"Megtörtént a bocsánatkérés, és mindeddig úgy tudtuk, hogy a pólók visszahívása is."

Illetve a cikkből:

"Korábban még sikeres bojkottot is hirdettek azok ellen a boltok ellen, ahol árulták a pólóit. Akkor az egyik forgalamzó bocsánatot is kért a pólók miatt Facebook-oldalán."

Nem tudom, hogy ez egyazon termék-e, de akkor is szemléletes különbség.

És az is, hogy az egyik csak egy kis helyi csetepaté, itt viszont nemzetközi szinten érték el egy teljes terméksor visszavonását. Ami egyébiránt nagyságrendileg nem volt ilyen nyílt és valós provokáció - inkább csak belemagyarázás -, és még csak nem is kizárólag Izraelben, de sehol nem kerül forgalmazásra.

2014. márc. 30. 14:04
 7/10 anonim ***** válasza:

"A levélből:

"Megtörtént a bocsánatkérés, és mindeddig úgy tudtuk, hogy a pólók visszahívása is."

Illetve a cikkből:

"Korábban még sikeres bojkottot is hirdettek azok ellen a boltok ellen, ahol árulták a pólóit. Akkor az egyik forgalamzó bocsánatot is kért a pólók miatt Facebook-oldalán."

Nem tudom, hogy ez egyazon termék-e, de akkor is szemléletes különbség.

És az is, hogy az egyik csak egy kis helyi csetepaté, itt viszont nemzetközi szinten érték el egy teljes terméksor visszavonását. Ami egyébiránt nagyságrendileg nem volt ilyen nyílt és valós provokáció - inkább csak belemagyarázás -, és még csak nem is kizárólag Izraelben, de sehol nem kerül forgalmazásra."

Mivel kereskedelmi forgalomban valóban nem kapható a póló, szerintem áll az analógia. Azt, hogy egy szűkebb, nyilvánosságtól elzártabb körnek mit árul valaki, lehet ugyan szabályozni (pl.: drogot ne), de azért azt be kell látni, de egyeseket megsértő pólók esetén talán túlzás volna. Dávidcsillagos-halálfejes pólót is nyomhatok 100 darabot (akár mint egyéni minta megrendelése), tarthatok egy zártkörű bemutatót, majd eladhatom a jelenlévőknek, senki nem fog semmit szólni. Ha kiírom a netre, biztos hőbörögnének páran, de ennyi.

Az meg még jó, hogy a pólókat csak Magyarországon tiltották be, tekintve, hogy csakis itt forgalmazták eleve, más országban fel sem ismerik a jelképeket. Ilyen szempontból nem hasonlítható össze a kettő.

2014. márc. 31. 16:06
 8/10 Pro Patria ***** válasza:

"Az meg még jó, hogy a pólókat csak Magyarországon tiltották be, tekintve, hogy csakis itt forgalmazták eleve, más országban fel sem ismerik a jelképeket. Ilyen szempontból nem hasonlítható össze a kettő."

- Véleményem szerint igen, ugyanis ez csak Magyarországon volt jelen, így érthető, hogy más országokra nem is terjedt ki a vita.

De ez a póló világszerte forgalmazásra szánt volt, és nem csak Izraelben álltak el tőle.

2014. ápr. 1. 21:20
 9/10 anonim ***** válasza:
89%
Mert a "vilagban" sem a szent koronat sem Kossuthot nem ismerik. Igy egy olyan polonak - ESETLEG a szomszed orszagokon kivul - nincs jelentese.
2014. ápr. 2. 08:17
 10/10 anonim ***** válasza:

"Véleményem szerint igen, ugyanis ez csak Magyarországon volt jelen, így érthető, hogy más országokra nem is terjedt ki a vita.

De ez a póló világszerte forgalmazásra szánt volt, és nem csak Izraelben álltak el tőle."

Azt hiszem, összességében tartalmi vita nincs köztünk, mert mindketten a két eset azonos megítélését tartjuk helyesnek, abban pedig, hogy azonos volt-e a megítélés, kicsit kevés az információnk. Pl.: azt nem nagyon fogjuk megtudni, hogy ha a Kossuthos pólót világszinten forgalmazták volna, akkor mi lett volna, ahogy azt sem igazán, hogyha lenne egy zártkörű kiállítás 100 db halálfejes-dávidcsillagossal, akkor mekkora lenne a visszhangja.

2014. ápr. 2. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!