Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Esetleg egy baloldali felfogás...

Esetleg egy baloldali felfogású ember elárulná, hogy miért mondják rám, hogy antiszemita, ha kritizálom Izrael politikáját?

Figyelt kérdés

Tegyük hozzá, hogy még Izraelben is vannak/voltak zsidó liberális tüntetések a jelenlegi kormány ellen.

Szóval. Elárulnátok?

2012. szept. 1. 11:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Én se értem. A kettő elég messze áll egymástól.

Egyébként Izrael politikáját meg az Orbánt szidó német-francia-amerikai ballib médiáró a magyar katolikus egyház is kifejtette már a véleményét, mikor egy USA-beli lelkész levélben kérdezte, hogy tényleg diktatútaépítés folyik-e nálunk, ahogy a média nekik leadja.

2012. szept. 1. 11:21
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Attól függ, hogy mit kritizálsz rajta. Arra gondolok, hogy egyesek szerint Izraelnek nincs joga létezni, a Közel-Kelet rákos daganata, a tengerbe kell a zsidókat szorítani, stb. Amúgy a kritika önmagában nem elítélendő! Én nem mondanálak antiszemitának, hacsak tényleg nem vagy az...
2012. szept. 1. 11:21
 3/16 bumbi02 ***** válasza:
100%

Izrael politikájával én se értek egyet, sőt...

Amúgy, attól függ hogy mit értesz az alatt hogy kritizálod.. Nagyon sokan csak azért kritizálják, mert zsidók, és akkor biztos gonoszak, (ez az antiszemitizmus) , de a térképen nem tudnák megmutatni hogy hol is van Izrael.. meg vannak akik azért kritizálják amit tesz (független attól hogy milyen származású, vallású vezetői vannak)

2012. szept. 1. 11:23
 4/16 A kérdező kommentje:

" Arra gondolok, hogy egyesek szerint Izraelnek nincs joga létezni, a Közel-Kelet rákos daganata, a tengerbe kell a zsidókat szorítani, stb. "

Politikáját kritizálom, nem az országot.

2012. szept. 1. 11:25
 5/16 anonim ***** válasza:
69%
A baloldali emberek általában nem helyeslik Izrael állam politikáját, sőt. Európában a (keresztény) jobb az, aki a zsidó állam legfőbb támogatója. Érdekes módon, a magyar társadalom és politikai élet torzulásának következtében, nálunk a pártok versengenek Izrael barátságáért, és felüllicitálják egymást az antiszemitizmus elleni szent küzdelemben.
2012. szept. 1. 11:27
 6/16 A kérdező kommentje:

"nálunk a pártok versengenek Izrael barátságáért, és felüllicitálják egymást az antiszemitizmus elleni szent küzdelemben."

Ezek szerint ez magyar termék. Értem.

2012. szept. 1. 11:28
 7/16 anonim ***** válasza:
69%

11:25

"Politikáját kritizálom, nem az országot."

Persze, igazad van, Izraelt sem kell védeni disznóságok tekintetében. De azért vedd figyelembe, hogy egy olyan országról van szó,a melyet a szomszédai valóban egyszerűen le akarnak törölni a föld színéről, folyamatos fegyveres támadásnak, iszlamista terrorakcióknak van kitéve. Nem lehet elítélni érte, hogy úgy védi meg magát, ahogy tudja.

Egyébként igaz, Magyarországon kívül mindenütt a baloldal az, amely palesztin-párti, a jobboldal pedig Izrael-barát.

2012. szept. 1. 12:45
 8/16 A kérdező kommentje:

"melyet a szomszédai valóban egyszerűen le akarnak törölni a föld színéről"

Kívétel: Jordánia, Egyiptom (esetleg Egyiptomban lehet gond, hogy a nyugat barát diktatúra ellen fellázadtak)

Törökországgal csak azóta romlik a viszony, hogy törököket lőttek le.

Szomszédok közül Libanonnal és Szíriával nincs jó kapcsolatuk.

2012. szept. 1. 12:53
 9/16 anonim ***** válasza:

Kerdezo, a palesztinokat, Hizballat, Irant "veletlenul" kihagytad.

A torokokkel valo viszony romlasat pedig Izraelre haritani szinten "veletlen" tevedes.

2012. szept. 1. 13:00
 10/16 A kérdező kommentje:

" a palesztinokat, Hizballat, Irant "veletlenul" kihagytad. "

Palesztínok Izraelben vannak (konkrétan Izrael része). Irán nem szomszédja Izraelnek.

Hizballatról nem hallottam semmit, esetleg a hezbollah-ra gondolsz Libanonban? Libanont pedig említettem.

Szövegértelmezés.

2012. szept. 1. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!