Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért nem veszik észre az...

Miért nem veszik észre az emberek, hogy az Európai Unió a legjobb társadalmi berendezkedés, ami az athéni demokrácia óta létrejött?

Figyelt kérdés
Ha valaki veszi a fáradságot, és elolvassa az Európai Unió alapító okiratának fennkölt szövegéét, de akármelyik uniós politikus random nyilatkozatát, az rájön, hogy a tökéletesebb nagyhatalom nem volt még. Kanada, Ausztrália és az USA is cool helyek, de a szerintem az Unió egészen egyedülálló. Nem hiszem, hogy államalakulat valaha kapott volna Nobel-békedíjat, és hogy lett volna példa arra, hogy szuverén államok önként, szabad akaratukból akarnának csatlakozni egy államközösséghez.

2014. márc. 21. 16:15
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:

1945 nem száz éve volt. Kettő nézd meg angliát. Gyarmatait elvesztette. Még így is erősebb a pénze mint az euró de már nem akkora gyarmattartó. A franciák dettó. Az olaszokról és vallásról nem is beszélek a közelében nincs. Igaz máig egyik leggazdagabb város a vatikán. Régen volt európának tekintélye. Ma már nem sok. Amerika a gyenge dollárral tolja maga előtt az eut. Az eu esik szét darabokra. Ne tévesszenek meg a színes feliratok meg cukros zsíros kaják. Az eu gyenge. A dollárnak meg az a köze hogy annyi adóssága van az usákoknak hogy soha nem fizetik ki. Egyszóval ha amerika csődöt mond akkor európa is csődbe jut. [link]

Rezeg a léc. Nem beszélve az egyre nemzetietlenebb gondolkodásról. Ami gyengíti európát. Mert miért ne árulnák el mondjuk kínának több pénzért?

2014. márc. 21. 17:48
 22/51 anonim ***** válasza:

De Izland például visszavonta a csatlakozást. Elmondom mit mondanak a szkeptikusok. Nevezetesen a Jobbikra válaszoltam. Egyébként Hollandiába, Ausztiába és azt hiszem Franciaország a harmadik, ahol az EP választásoknál EU szkeptikus pártok vezetnek. Az emberek azért szeretnének csatlakozni, mert azt hiszik, hogy ez nagyon jó. Pontosan. De az még nem biztos, hogy úgy is van. Na mindegy, szóval az említett dolog:

" A következő a helyzet szerintük, és ami egyáltalán nem kizárt, hogy így is lenne. Szóval. Igen, ezt Gábor is felszokta vetni fórumokon, hogy sokan azzal jönnek " mi lesz velünk, ha kilépünk az EU-ból, mert mindent ő pénzel ". Valóban ezt látja az átlag ember, és még él a rózsaszín köd, hogy az EU az jó. Gábor már 2004-ben is nemmel szavazott. Mert, amit akkor tudott már az nem tetszett neki, de ami most megy, ez az irány még inkább rossz. És tegyük fel, hogy elhiszed, hogy az EU rossz. Mi van még ilyen... mondjuk horogkeresztes vagy sarló-kalapácsos zászló lenne a parlamentbe. Azt kihajítanák gondolom nem mondanád, hogy csúnya Tamás, mert megérdemelte, igaz?:D Nem tudom túlzás-e összehasonlítani a kettőt, valószínűleg, csak, hogy érezzük, ha rossz dologról van szó, nem biztos, hogy ez a lépés is rossz volt. De miért is olyan rossz az Európai Unió? Kanyarodjunk vissza a pénz kérdéséhez. Látunk mindenhol ilyen olyan táblákat, hogy Európai támogatásból, ez meg az. Mindenhol ez van tényleg. De ez a felszín. Nézzünk kicsit mögé. Az van, - ezzel párhuzamban előjön a következő indok - hogy letarolták a gyárainkat, üzemeinket. Semmi nem maradt. Vagy is csak nagyon kevés. Idejöttek a nyugati multik, és "szétvertek" mindent. Ma már nagyon kevés magyar vállalat van itthon. És alapvetően nincs gond a multikkal, de amit itt csinálnak, az a probléma. Adókat át terhelik az emberekre, magyar termék nem igen van, és ha van, találtak már olyat ami igazából chilei. A béreket alacsonyan tartják, sokszor 1/10-ét fizeti ki az anyaországénak... És nem az van, hogy bejött a nem tudom én mi és kiment a Coop. Akkor azt mondanánk talán oké, de nem ez történt. ÉS még a magyar üzletekben is külföldi termékek virítanak. Tehát majdnem minden már külföldi. És itt jöhetnek vissza a támogatások. A támogatás jön... már eleve kevesebb érkezik meg, mint amennyi papíron. Abból innen-onnan különböző csatornákon át el-el tűnik, másik nagy része a multiknak megy ugye, és csak kis része történik úgy mond ilyen befektetésekbe, amit látunk táblákon. ÉS azt se mi mondjuk meg. Hanem az Unió dönti el, hogy mit fejlesszünk, mire menyjen a támogatás. Mondanom sem kell, hogy persze ezeket a pályázatokat, rendszerint külföldi cégek nyerik, tehát a pénz vissza vándorol oda, ahonnét jött. Egyedül talán amit látunk belőle az annyi, amennyit megkapnak a munkások akik felépítették azt a valamit. Jól ki van ez találva. Másik, multik. Vajon miért tartsák alacsonyan a béreket? A magyar ember munkája kevesebbet ér, mint a pár méterre nyugatabban élő? Nem. Ha odébb kitudják fizetni ennek többszörösét, itt miért nem teszik? Tudjuk a választ. Olcsó munkaerő, és ez hatalmas haszon nekik. És egész Kelet-Európa. Jelenleg, a nyugatibb országok annak, vagy annak is köszönhetik a jó létüket, mert a keletibbeket kiszivattyúzzák. Olcsón tartják a béreket, multi özönlés, és innét szál nekik a pénz. Ezért kellett bővíteni az Uniót is. Nagyjából így néznek ki ezek a fejlesztések. Ami úgy az összpénzeket illeti. Annyiból igaz, hogy papíron úgy nyereségesek vagyunk az Unióval, hogy több pénz jön be, mint ki évente, ha ezt nézzük. Mert ugye van egy tagsági díj. Így oké. De 1989-90 óta úgy hozzák a törvényeket, hogy az megfeleljen az Európai Uniónak, az ahhoz való csatlakozásnak. Szakértők kiszámolták, hogy ezek a törvények, hogy a vámainkat lebontották, gyáraink tönkrementek stb. 80 ezer milliárd FT-ába került az országnak. Az államadósság közel 4x-ese. És, hogy eddig mennyit kaptunk az Uniótól? 8 ezer milliárd FT-ot. Az 1/10-ét. A Jobbik véleménye, hogy gyarmatosítottak bennünket és ezt nem szabadna hagyni. És nem tudom valakinek is lett-e olyan jó ez az EU, mint mondták, jobb-e az élet, mint 2004 előtt? Van valakinek Bécsben cukrászdája? Persze költőiek a kérdések. Földtörvény. Ugye, most itt volt a lehetőség, lett volna.. hogy alaptörvényben rögzítsük, hogy csak is magyarok vásárolhassanak földet. Ezt mondanom sem kell, hogy leszavazták. Folyosón Jobbikosok megkérdezték a fideszt, hogy hát... még is miért. És erre az volt a válasz, hogy: hát mert akkor ki kéne lépnünk az Unióból. Az Európai Unió nem engedi, hogy megvédjük a földünket? Azt is be kell látni, hogy sok dolgot meg épp azért nem lehet, mert, hogy az EU nem engedi. És az új földtörvény nem fogja megvédeni a magyar földet. 1 hektár ára valamivel több lenne, mint 1 milliárd FT. Ennyit ér. Mennyiért adják? Nevetséges, 1 millió FT-ért. Még a hülyének is megéri... Na de a másik, hogy már most vannak olyan intézkedések, amikben nem mi döntünk, hanem az EU. Tehát oké bemegy a parlamentbe, de onnét tovább kell küldeni Brüsszelbe, hogy leláttamozzák, és ha ők is azt mondják, hogy oké akkor van jól. Tehát bizonyos saját dolgunkról már most nem mi döntünk. És Orbán Viktor meg odakinn sorba irkálja alá azokat a papírokat, amik a politikai egységről szólnak. Itt jön képbe, hogy jelenleg zajlik az Európai Egyesült Államok kialakítása. Akkor aztán annyi függetlenségünk lesz, mint Ohio államnak. Gondolom Te sem szeretnéd. Jó, nagyjából elég lesz, kb. ennyit szerettem volna mondani ezzel kapcsolatban, lehet van még ezer ok, sőt.. De fórumokról ezeket hallottam. Érdemes megnézni L.Almási csatornáját youtube-on, Morvai Krisztina felszólalásait, Morvai-Gaudi beszélgetéseit vagy csak simán Gaudi beszélgetését. Tényleg ajánlom mindenkinek! Egyébként nem csak a Jobbik EU szkeptikus. Európában egyre erősödnek ezek a pártok, és egyre inkább érzik az emberek, hogy ez annyira nem jó. Franciaországban, Hollandiában, Ausztriában EP választáshoz közeledve, olyan pártok vezetnek, amik EU szkeptikusak. Angliában például jövőre ha minden igaz népszavazás lesz az Unióval kapcsolatban. Magyarországon a Jobbik ami erős. Szóval ezzel koránt sem vagyunk egyedül, csak tény, hogy az emberek sokan még nem azt látják. Egyébként a Jobbik elképzelése is az, hogy népszavazást kell tartani az Európai Unióval kapcsolatban, tagok maradjuk-e, és ha igen, akkor hogy. Mert ez így nem jó. És Gábor meggyőződése, hogy ha ők hatalomra jutnának, az EU kezesbárány lenne, mert ők jobban félnek attól, hogy mi kilépünk, mint mi. És - ha ideiglenesen is - de jobban lehetne velük tárgyalni. Ha kilépnénk is, az se menne egyik pillanatról a másikra, pl. lehet, hogy ilyen 2 évig tartana, szóval... Véleményem szerint először talpra kell állni, és utána lehet szó a kilépésről, ezekkel Gábor is tisztába van szerintem. Neki az az elképzelése, hogy kapcsolatba kell maradni az Unióval, de nem úgy, hogy tagok maradunk. Úgy szeretné, ahogy Norvégia van. Nem tag, de viszont az Európai Gazdasági Övezetnek a tagja. Tehát kapcsolatba kell maradni velük, ez azt jelenti, hogy mi döntjük el miből kérünk, és miből nem. "

2014. márc. 21. 17:52
 23/51 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. És itt feltehetnénk azt a kérdést. Most akkor az EU gyarmatosított minket?

1) Megvásárolták a gyárakat azért, hogy bezárják, ne legyen konkurencia.

2) Bejöttek a külföldi cégek.

3) Alacsonyan tartják a béreket, éhbérért dolgozunk, árak pedig ugyan annyi, mint nyugaton.

4) Végeredményben tehát a nyugatnak termelünk, mert az ő gyáraik vannak itt, és egyben piac is vagyunk.

Mint a rabszolgák, másoknak termelnek, nevetséges fizetésért. Nem ez a gyarmatosítás?

Na, ennyit szerettem volna még hozzá fűzni. Úgy is lepontoztok ahogy elnézem.:D De ezt gondolják az EU szkeptikusok, ez volt a kérdés. :)

2014. márc. 21. 17:59
 24/51 anonim ***** válasza:
65%
Barátom ahogy látom nem nagyon értesz a gazdasághoz, mert csak annyit tudsz mondani h erősebb font mint az euró. A japán jen nem sokkal erősebb a forinttól, államadósságuk 200% a bruttó haza terméknek még is eléggé pörgő gazdasággal rendelkezik. Jelenleg Kína is pörög, de megjegyezném h nem sokáig fog és egyébként Kína pénze is sokkal gyengébb az eurótól. Oroszországban most megfigyelhető egy kis fejlődés bár nem számottevő, de az ő rubeljük is gyengébb az eurótól. Uniónak pedig csak jó lenne ha mi gazdaságunk is fejlődne és elkezdene beindulni. Sajnos ezt nem Németországból fogják megtenni hanem nekünk kéne, de hát még most is ott tartunk h könnyebb mindenkit hibáztatni saját bajunkért. Legszívesebben és tudom h ez egyeseknek fájna, de én német, belga, holland szakértőket hívnák be h rakják helyre ezt az országot. Ezért is fogom minden szavazatommal azt támogatni h létre jöjjön az Egyesült Európai Államok.
2014. márc. 21. 18:00
 25/51 anonim ***** válasza:
36%

Előző vagyok. És itt feltehetnénk azt a kérdést. Most akkor az EU gyarmatosított minket?

1) Megvásárolták a gyárakat azért, hogy bezárják, ne legyen konkurencia.

2) Bejöttek a külföldi cégek.

3) Alacsonyan tartják a béreket, éhbérért dolgozunk, árak pedig ugyan annyi, mint nyugaton.

4) Végeredményben tehát a nyugatnak termelünk, mert az ő gyáraik vannak itt, és egyben piac is vagyunk.

Mint a rabszolgák, másoknak termelnek, nevetséges fizetésért. Nem ez a gyarmatosítás?

Na, ennyit szerettem volna még hozzá fűzni. Úgy is lepontoztok ahogy elnézem.:D De ezt gondolják az EU szkeptikusok, ez volt a kérdés. :)

Na most a gyárakat nagyrészt már a rendszerváltáskor eladták és a multik már akkor bejöttek az országba. Eu amit hozott h külföldi termék könnyebben bejut az országunkba, de hazai is könnyebben kijut az országunkból. Munkát is könnyen vállalhatsz más Eu-s országban. Amíg a gazdaság nem lendül fel nyugati bérek nem lesznek.

2014. márc. 21. 18:03
 26/51 anonim ***** válasza:
0%
18:03 Köszönjük Emese, hogy saját magad ellen és a gyarmattartók mellet szavazol. Igazi magyar vagy. Mehetsz a következő szintre.
2014. márc. 21. 18:06
 27/51 rémuralom ***** válasza:

"Nem hiszem, hogy államalakulat valaha kapott volna Nobel-békedíjat, és hogy lett volna példa arra, hogy szuverén államok önként, szabad akaratukból akarnának csatlakozni egy államközösséghez."

A Nobel-békedíj nem több, néhány skandináv bácsi és néni buksisimogatása, egy rakás pénz társaságában. A szuverén államok önkéntes csatlakozása egy államközösséghez pedig több helyen is megtörtént, hogy mást ne mondjak, az Egyesült Államokban, de ha nagyon úgy vesszük, épp most is ez történik a Krímen.

2014. márc. 21. 18:06
 28/51 anonim ***** válasza:
18:03 Gondolom nem olvastad végig a hosszú szöveget mert én igen és elég gyorsan olvasok de addigra már kommentek voltak alatta.
2014. márc. 21. 18:07
 29/51 anonim ***** válasza:
18:00-s kommentemet még az előtt kezdtem írni mielőtt az a hosszú szöveget bevágták volna a 18:03-as meg már nem a hosszú szövegre ment a válasz hanem az utána lévőre és ki is emeltem h arra válaszolok..
2014. márc. 21. 18:13
 30/51 anonim ***** válasza:
18:13 Rendben de akkor olvasd el. Mivel abban benne van tömören miért is nem jó nekünk ez a szovjet 2 unió
2014. márc. 21. 18:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!