Ha lenne egy szuperfegyver a kezedben, amivel az egész világot befolyásolhatod, zsarolhatod hogy azt tegyék az államok amit mondasz akkor milyenné változtatnád a világot?
# 6
Országhatárok eltörlése, emellett kultúrák keveredésének megállítása.. Ez aztán ésszerű :D
Én elpusztítanám a modern világ nagy részét, ezzel eltörölve az emberek közti egyenlőtlenségeket, mindenki kezdjen önerőből tisztalappal, az alapoktól. A mostani helyzet sehova sem vezet.
# 11
Tudtam, hogy ebbe fog valaki belekötni :D
Amúgy nem olyan bonyolult a feloldása mint elsőre látszik: Országok alatt az önálló, egymástól független közigazgatási és közgazdálkodási egységeket értem. Ezekre nincs szükség, ha az egész Földön egységes kormányzat, törvények és egységes tervgazdálkodás működik.
Nagyon különböző kultúrák pedig bizonyítottan nehézkesen tudnak egymás közvetlen közelében élni. Ha elkülönítjük őket, hogy egyik ne zavarja a másikat, akkor rengeteg mélyre ható konfliktust tudunk megelőzni. Ha úgy tetszik hívjuk szegregációnak. Ehhez pedig nem kellenek országok.
Ja és azt kihagytam, hogy a születendő gyerekeknek az anyanyelvükön kívül egy közös nyelvet is meg kell tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!