Ha lenne egy szuperfegyver a kezedben, amivel az egész világot befolyásolhatod, zsarolhatod hogy azt tegyék az államok amit mondasz akkor milyenné változtatnád a világot?
Törődnék az emberekkel, azokat a politikusokat akik rosszat okoznának nekik eltüntetném a fegyveremmel.
21F
Én valódi idealista vagyok. Na lássuk:
- országhatárok eltörlése.
- egységes központosított demokratikus emberi kormányzat létrehozása a Földön.
- egységes törvénykezés és végrehajtói hatalom létrehozása.
- gazdaság központosítása, kapitalizmus és minden profittermelő tevékenység felszámolása.
- egységes költségvetés.
- egységes, megtervezett, igényeket kielégítő, nem pazarló termelés létrehozása.
- tudomány és fejlődés korlátlan mértékű támogatása.
- kultúrák keveredésének megállítása, egyúttal kultúrák védelme.
- népességszám szabályozása.
- bolygó környezetének magas fokú védelme.
első körben ennyi..
Eredmény:
- Nincs háború, sem helyi konfliktus
- kultúrák zavartalanul élhetnek egymást nem zavarva
- nincs szegénység (de kirívó gazdagság sem)
- nincs éhezés, nélkülözés
- a technika akadálytalanul fejlődik
- regenerálódhat a bolygó
A fegyver pedig olyanok ellen kell, akik hatalommániából, önzőségből, kapzsiságból, rossz indulatból, elvakult gyűlöletből nem engedik kidolgozni és kialakítani az új világrendet.
Na hol az a fegyver??? :)
Nem sokra mennék vele. Félelemre és erőszakra nem lehet építkezni, a változás csak ideiglenes és látszólagos volna, amíg fennáll (az általam jelentett) fenyegetés.
A háttérből sem tudnám a(z általam vélt) jó irányba terelni a világot. Ahhoz az kellene, hogy tudjam, kiket kell eltennem láb alól, hogy a helyükbe lépők emberibb világot építsenek. Ezt a tudást viszont nem tudnám megszerezni, mivel senki sem mondaná el nekem, ahhoz fel kellene fednem a fegyverem, és ismét az előző pontban találnám magam.
Ahogy olvasom a hozzászólásokat, csak reménykedek, hogy nincs ilyen fegyver :(
A baj az, hogy ami van, az is hasonló emberek kezében van, akik pusztítanának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!