Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Észrevettétek a fordított...

Észrevettétek a fordított korrelációt a világlátottság és az idegengyűlölet között?

Figyelt kérdés

Valahogy mindig alpári stílusban látom az embereket szólni, ha bevándorlásra kerül a téma és legtöbbször a mi esetünkben az is kiderül, hogy "tapasztalataik" forrása 99%-ban valamelyik szélsőjobbos portál, ők maguk pedig még életükben nem jártak azokon a helyeken, amiket földi pokolként akarnak lefesteni.

Miért? Ebben kb. annyi logika van, mintha egy külföldi az egész magyarságot az alapján ítélné meg, hogy bunkó volt vele az ellenőr a buszon és még ki is zsebelték.

Ugyanez persze fordítva is igaz: a bevándorlók közül mindig a tanulatlan réteg a problémás, aki életében először hagyta el a hazáját és csőlátással csak azt az életet akarja folytatni, amit az otthonában élt.

Mondjuk ebben egy párhuzam van az őket utálókkal, mindketten az életük legkisebb változását utasítják el.

Volt szerencsém az 50 európai ország több, mint felében járni, köztük szinte az összesben, ami az ilyen kérdések kapcsán felmerül és soha nem történt semmi atrocitás, leszámítva egyszer, amikor egy román akart átverni a gyűrűs trükkel Párizsban. De ettől még persze nem tartom az anekdotális tapasztalásomat minden más tényt lesöprő igazságnak, csak én ezt láttam.

Akik minden bevándorlót Dél-Afrikától Thaiföldig egy kalap alá vennének mit tapasztaltak személyesen és miért alakult ki ez a véleményük?

2014. jan. 26. 20:48
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
83%

Jól van kérdező, igazad van.

Csináljunk Európából egy jó nagy cigánytelepet. Nincs is ennél jobb ötlet, valóban csodálatos lesz! Már alig várom, hogy a csencselés, a koboldfejű trógerek, a fosztogatás, az autógyújtogatás, a szemétkupacok, a dikkmámó és a madafakka nigga teljesen általános legyen errefelé is.

Éljen a bevándorlás! Drága kérdező, megvilágosodtam!

2014. jan. 26. 22:02
 22/31 A kérdező kommentje:
Dehogy világosodtál meg, ugyanolyan csőlátású kb. 16 éves lehetsz, mint voltál. Nyugi, majd kinövöd. Én inkább a veled egyező véleményű felnőttekre lennék kíváncsi.
2014. jan. 26. 22:15
 23/31 anonim ***** válasza:
76%

17. vagyok.

Nekem nem válaszoltál.

Én felnőtt vagyok, igaz csak huszonéves.

2014. jan. 26. 22:19
 24/31 A kérdező kommentje:

Ja bocs, nem gondoltam, hogy vársz választ. Persze, lehet trendeket észrevenni és az alapján ítélni, de pont ez az, amin elbukna a legtöbb xenofób. A tévébe bekerülő híreket a bevándorlók tizedszázalékban mérhető csoportja csinálja, ők gyújtogatnak autókat, ők követelik a shariát, ők köpködik le a topban járkáló nőket. Aki tényleg kint él és szocializálódik is tudja, hogy pl. a holland "átlagmuszlim" pénztáros egy szupermarketben, egyetemista, buszsofőr, bankár, vagy akármi más, amit "mi", fehérek is csinálunk. Nálunk is van Magyar Hajnal, Betyársereg meg focilabdába bombákat építő radikális, jópár külföldi hírbe bele is kerültek, mégis az összmagyarság ezredszázalékát se képviselik.

Ha ezek mellett nekünk töktermészetes az az elvárás, hogy minket ne vegyenek egy kalap alá az ilyen bolondokkal, akkor fordítva miért tök természetes 2 milliárd ember bekategorizálása a radikalizált kisebbség miatt?

Illetve az egész instant nézőpontcsere ügye: a bevándorló akkor lenne jó bevándorló, ha totálisan maga mögött hagyná a kultúráját és hozzánk hasonlóan viselkedne, integrálódna (de még akkor is ferdén néznének rá sokan), viszont ha mi "küzdünk" a nyugati liberális térhódítás ellen, a mi értékeink megőrzéséért akkor az már jó?

Nyilván, senki nem gondolja, hogy az afgán kecskepásztor ugyanúgy rabszolgaként tarthatja a lányait, mint otthon tette, de a tény, hogy nekik is tanulniuk és változniuk kell nem ment fel minket ugyanez alól.

2014. jan. 26. 22:31
 25/31 anonim ***** válasza:

Tehát minden relatív...

És szubjektív...

A többi csak rizsa és unaloműzés!

*

Vagyis: SEX! kell, ne aludjál!

2014. jan. 27. 00:06
 26/31 anonim ***** válasza:
64%

"Dehogy világosodtál meg, ugyanolyan csőlátású kb. 16 éves lehetsz, mint voltál. Nyugi, majd kinövöd. Én inkább a veled egyező véleményű felnőttekre lennék kíváncsi."

22 éves vagyok, nem 16.

Nem sokkal több, bár szerintem 16 évesen is felnőttebb lennék, mint te ezzel a naiv, szivárványsrác hozzáállásoddal.

2014. jan. 27. 00:19
 27/31 A kérdező kommentje:

Igen, én vagyok a naiv homár (mert ugye az egy szitokszó Magyarországon), aki élt külföldön, ismer vagy vagy száz Európán kívülről jött bevándorlót és néhányuk esetében a helyet is úgy-ahogy ahonnan jöttek (már amennyire turizmus által meg lehet ismerni egy országot), te meg a harcunk.info kezdőlappá tevésével szociológiai szakértő vagy, aki tudományos alapokon bebizonyította, hogy BEVÁNDORLÁS=N1GGEREK=ROSSZ, mert neked nem tetszik az arcuk és ha személyesen ismersz 1-nél többet, akkor szerintem már túlzok. Nekem beszóltok, hogy minek vágok fel, bezzeg a te esetedben a szakértelmed megkérdőjelezhetetlen és egyértelmű.

Aha, szerintem is, én vagyok a helikopter.

2014. jan. 27. 01:38
 28/31 anonim ***** válasza:

En sajnos nem tudok linket adni, mert a TV-ben lattam, meg a csatornara sem emlekszem.

A tema az afrikai teruletekrol (neger es arab) erkezett emberek kozotti AIDS magas szazaleka volt. Pontosabban az, hogy az EU orszagok hogyan probaljak orvosolni a bajt, az AIDS kezelese ugyanis nagyon draga. Ugyanakkor a sok AIDS-es kezeles nelkul nagyon szenved, eletuk veszelyben, masreszt meg persze fertoznek is.

2014. jan. 27. 07:03
 29/31 anonim ***** válasza:

Igen, azt is észrevettem, h általában azok vannak legjobban oda a cigányokért, akik életükben egyet nem láttak:)

Gyere le kérdező Szendrőládra, ha olyan nagy a szád, kíváncsi vagyok, h a fényképezőgéped meddig lesz nálad.

2014. jan. 27. 08:07
 30/31 A kérdező kommentje:

Hát én tudok erről: [link]

Eléggé szakszöveg, a lényege az, hogy bár valóban igaz az európai népességhez viszonyított HIV-fertőzöttek aránya, a számuk így is csak ezrekben mérhető. Pl. 2006-ban az egész EU-ban kb. 26.000 HIV-fertőzést regisztráltak, ebből kb. 7e volt köthető afrikai bevándorlókhoz. Viszonyításképp az egész EU-ban kb. 33 millió nem EU-s személy él, ebből olyan 15 millió egyéb európai, afrikai származású kb. 8.

Ez a görcsös "védekezés" és ezerszer, tízezersze annyi ember elutasítása az 1-2 nemkívánatos egyén miatt elég nagy hülyeség...

A cigányokat meg már megint nem én hoztam fel a bevándorlásos kérdésemnél.

2014. jan. 27. 10:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!