Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Észrevettétek a fordított...

Észrevettétek a fordított korrelációt a világlátottság és az idegengyűlölet között?

Figyelt kérdés

Valahogy mindig alpári stílusban látom az embereket szólni, ha bevándorlásra kerül a téma és legtöbbször a mi esetünkben az is kiderül, hogy "tapasztalataik" forrása 99%-ban valamelyik szélsőjobbos portál, ők maguk pedig még életükben nem jártak azokon a helyeken, amiket földi pokolként akarnak lefesteni.

Miért? Ebben kb. annyi logika van, mintha egy külföldi az egész magyarságot az alapján ítélné meg, hogy bunkó volt vele az ellenőr a buszon és még ki is zsebelték.

Ugyanez persze fordítva is igaz: a bevándorlók közül mindig a tanulatlan réteg a problémás, aki életében először hagyta el a hazáját és csőlátással csak azt az életet akarja folytatni, amit az otthonában élt.

Mondjuk ebben egy párhuzam van az őket utálókkal, mindketten az életük legkisebb változását utasítják el.

Volt szerencsém az 50 európai ország több, mint felében járni, köztük szinte az összesben, ami az ilyen kérdések kapcsán felmerül és soha nem történt semmi atrocitás, leszámítva egyszer, amikor egy román akart átverni a gyűrűs trükkel Párizsban. De ettől még persze nem tartom az anekdotális tapasztalásomat minden más tényt lesöprő igazságnak, csak én ezt láttam.

Akik minden bevándorlót Dél-Afrikától Thaiföldig egy kalap alá vennének mit tapasztaltak személyesen és miért alakult ki ez a véleményük?

2014. jan. 26. 20:48
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Jobb megelőzni a bajt!

Ez már egy tudatalatti önvédelmi reflex!

Pláne aki olyan jól él, hogy nem volt "szerencséje" 2 tucat országban járni, SŐT! egész életét itt éli le, vagy csak egy városban!

Nem csodálom a feltétel nélküli rosszallást, az idegenek egyre szaporodó számát illetően!

2014. jan. 26. 21:15
 12/31 A kérdező kommentje:

Milyen bajt? Ha mindenki "bajnak" gondolná a kultúrák keveredését mind a mai napig Kenyában csücsülnénk ősemberként egy barlangban.

Azzal egyetértesz, hogy pl. a japán biciklis utazó részéről unfair lenne azt hangoztatni, hogy Magyarország veszélyesebb hely pl. Zimbabwénél csak azért, mert az ő kerékpárját ellopták, viszont egész Afrikát átkerekezte békében, ahol meg nem?

2014. jan. 26. 21:23
 13/31 anonim ***** válasza:
82%
Én inkább azt veszem észre, hogy sok ember hirtelen marhára "felvilágosult és felsőbbrendűbb" lesz attól, hogy eltöltött 2 hetet Magyarországon kívül. Egyszerűen rühellem az olyanokat, mint te, kedves kérdező.
2014. jan. 26. 21:26
 14/31 A kérdező kommentje:
És a kérdésre is tudsz válaszolni, amellett, hogy rühellsz? Igazából én éltem külföldön is, a szintén földi pokolnak leírt Hollandiában és évente lehetőség szerint igyekszem minimum 4-6 hetet utazással tölteni, de biztos én vagyok a hülye és te többet tapasztaltál nálam.
2014. jan. 26. 21:29
 15/31 anonim ***** válasza:
84%

A kérdező egy elbutított liberális, ne álljatok le vele vitatkozni.

Ha lát egy tigrist, amelyik rendesen be van idomítva és nem támad emberre, akkor már el is könyvelte magában, hogy mindegyik tigris ilyen szelíd és bármelyikhez oda lehet menni.

Nem hajlandó tudomásul venni, hogy a legtöbb tigris igenis veszélyes az emberre nézve. Reméljük, hogy megjön az esze, mielőtt túl sokat járna a kútra és eltörne a korsója.

2014. jan. 26. 21:29
 16/31 A kérdező kommentje:

Szóvalj próbálj a kérdésre fókuszálni: a tunéziai charteres nyaralásodon kívül, amin a legnagyobb dráma az volt, hogy el akartak neked adni valami hamisat (szerintem egyetlen magyar piacra ne menj ki, ha ez ekkora trauma neked), mit tapasztaltál személyesen, ami a benned lévő idegengyűlöletet motiválja?

Ja, és a csenyétei cigányoknak mi közük van a bevándorláshoz?

2014. jan. 26. 21:35
 17/31 anonim ***** válasza:
91%

Nem esett olyan nagy bajom kérdező.

Igazából segítségemre sietett egy francia.

De, mint írtam nem vagyok félős, épp ezért el is akartam küldeni a francba azt a két sötétet, ha nem jön a segítségemre az a francia, akkor tuti megvernek.

Majd utána magyarázza, hogy mennyi baj van a bevándorlókkal, meg ne haragudjak, hogy ilyet kellett átélnek Franciaországban..stb...stb

Mondjuk én nem lepődtem meg, ezek majdnem olyanok, mint a cigányok.

Persze, most azt mondod, hogy csúnya dolog általánosítani és az egyén alapján kell ítélni.

Nos, ez szépen hangzik elsőre, de nekem igazából nem éri meg.

Kitudja hány új pénztárcát vagy telefont vettem volna már, hogyha az egyén alapján ítélek és nem vagyok előítéletes.

Ez egyfajta védelmet nyújt.

Ha te az egyén alapján akarsz ítélni, az a szíved joga, csak nehogy megjárd a végén.

2014. jan. 26. 21:36
 18/31 anonim ***** válasza:
90%

"És a kérdésre is tudsz válaszolni, amellett, hogy rühellsz? Igazából én éltem külföldön is, a szintén földi pokolnak leírt Hollandiában és évente lehetőség szerint igyekszem minimum 4-6 hetet utazással tölteni, de biztos én vagyok a hülye és te többet tapasztaltál nálam."

Nem mondom, hogy tapasztaltabb vagyok nálad, de azt sem hogy nem. Attól nem leszel tapasztaltabb, hogy egy nyáron 3 hetet eltöltesz valahol nyaralva. Engem egyedül az zavar, hogy ezt most neked muszáj mindenki orra alá dörgölni? Ki a fene inspirált erre téged, hogy ide gyere dicsekedni? A kutyát nem érdekli. Egyébként meg erre a kérdésre mit válaszoljak? Ha azt mondom, hogy nem, rohadtul nem vettem észre összefüggést a két dolog között, akkor le leszel általad pontozva... amúgy meg tojok rá, nem vettem észre korrelációt. Inkább azt vettem észre, hogy az ilyen "világlátott" emberek között feltűnően sok a beképzelt alak.

2014. jan. 26. 21:42
 19/31 anonim ***** válasza:
87%

"Ja, és a csenyétei cigányoknak mi közük van a bevándorláshoz?"

Mondjuk az, hogy ők is bevándorlók?

2014. jan. 26. 21:47
 20/31 A kérdező kommentje:

"Mondjuk az, hogy ők is bevándorlók?"

:))) Akkor gondolom minden fehér területfoglalót azonnal zavarnál haza Európába Kanadából és az USA-ból, ha volna rá lehetőséged? Ugyanúgy 200-300 éve mentek ki az ottaniak is.

A másik meg: ha én vagyok az, aki nem akarja a fától látni az erdőt, akkor pl. mind a 1,5-2 milliárd muszlim bűnöző? Ezt a képet javaslom mérlegelésre: [link]

Ők mind egy egyként gondolkozó tömeg, csak nekünk, fehéreknek jutott ki az egyéniségből? Nem gondolod, hogy netán netán a pártíz svéd meg francia autógyújtogató több médiafigyelmet kap, mint a békében éldegélők tízmilliói?

63%: nem dörgölök semmit senki orra alá, csak próbálom érzékeltetni, hogy nem csak a szám jár. Nem gondolom, hogy egyhavi utazás egy országban a terület szakértőjévé tesz, de azt igen, hogy egyhavi utazás pont egy hónappal több idő, mint amennyit a legtöbb bevándorlás-kritikus az ilyen helyeken eltöltött. Pontozni meg a 61%-s offolón kívül senkit nem pontoztam itt.

2014. jan. 26. 21:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!