Tudtátok, hogy az Amerikai Egyesült Államok jegybankja a Federal Reserve System ami minden egyes dollárt nyomtat nem állami, hanem magán bank, és az 53%-os többlet tulajdonosa a zsidó Rotschild család?
Ez kiserlet volt ? Nahat !
A kerdesed alapjan azt hittem volna hogy valami melosgyerek vagy Kiskunlachazan aki nemregiben felfedezte a kurucinfot
#7: Magyarország pont ugyanannyira kifosztott, mint az USA. Jártál az USA-ban valaha?
Az egész válság azért robbant ki, mert mindenki hitelre vett mindent. Én, amikor 2010-ben jártam kint, elképedtem azon, amiket láttam.
Persze, nagyobb gazdagnegyedek vannak, mint otthon, de nagyjából 40x annyi lakosa is van.
Egyébként, ha megnézed, lassan közelebb kerülnek az államcsődhöz, mint mi.
" Ilyen alapon a felsőházuk és az alsóházuk sem állami intézmény, hisz azokat is szabadon megveheti (és szerintetek meg is veszi) a különböző gazdasági körök.
Ettől függetlenül állami intézmény marad kizárólagos állami tulajdonnal. "
Te valamit félre értettél. Én nem beszéltem semmilyen házról, csak a FED-ről.
"A FED esetén árnyaltabb a kép annyival, hogy magánbankok sokasága is lehet korlátozott, de igencsak korlátozott mértékben. A (tartós) összefogás nem valószínű ekkora csoportnál, a másik hét delegált és az elnök az elnök embere."
Akkor nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed hogy az állam szabályozza a magánbankokat. Inkább fordítva történik ez a folyamat. Éppen a nagy magánbankok ellenzik a deregulációt (állami szabályozás). Pl A gazdasági válság után sem történt semmi szabályozás, néhány lényegtelen dolgot leszámítva.
Szerintem elég sokat mondó az, hogy mikor a citygroup nevű óriás céget létre hozták, alapból törvénybe ütközött a működése, de egy év mentességet kaptak és ez idő alatt elfogadtattak egy törvényt, ami megengedte a működését. Azt hiszem ez tipikusan a farok csóválja a kutyát effektus.
Ajánlom figyelmedbe ezt a filmet: [link]
Jogi értelemben a részvényesek többsége az államé és a vezetőségében is a legrosszabb forgatókönyv esetén is jelentős többsége van. Miért működne ez magánvállalkozásként?
Ja ez kimaradt.
"Jogi értelemben a részvényesek többsége az államé és a vezetőségében is a legrosszabb forgatókönyv esetén is jelentős többsége van. Miért működne ez magánvállalkozásként?"
A részvényesek az államé? Úgy érted hogy az állampolgárok az államé?
Csak azért magán, mert nem állami pénz van mögötte, hanem magánvagyon.
Egyébként leírnád mennyi többsége van az államnak benne, és milyen formában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!