A Fed magán vagy állami-vegyes státuszú?
Úgy tudom magán.
Aki államosítani próbálta legutóbb azt megölték.
Barry M. Goldwater ezt írta a Fed-ről:
Most Americans have no real understanding of the operation of the international money lenders. The accounts of the Federal Reserve System have never been audited. It operates outside the control of Congress and through its Board of Governors manipulates the credit of the United States.
Vegyes állami és privát bankrendszer.
Testületei:
Az Egyesült Államok elnöke által kinevezett, washingtoni székhelyű Kormányzótanács.
A Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (Federal Open Market Committee, FOMC), amely a Kormányzótanács hét tagjából áll, illetve a 12 állambeli FED elnökei közül ötből.
A 12 FED Bank az Egyesült Államok fontos városaiban, amelyek mindegyikét kilenctagú igazgatótanács irányítja.
Számos magántulajdonú tagbank az Egyesült Államokban, amelyek meghatározott mennyiségű nem átruházható részvényt vásároltak az adott régió kis FED-jében.
Szerintem magán.
Kennedy államosítani akarta, de csak akarta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!