A besorozás, az hogy megy? Mitől függ, hogy valakit besoroznak-e háború idején, avagy sem? Mi van, ha engem behívtak, de nem megyek be?
Első: nincs igazad. Van sorkötelezettség, csak sorkatonaság nincs.
Háború esetén behívnának minden sorköteleset. Ha jól tudom 18-40 év a korhatár. Aki nem vonul be, azt börtönbe zárják, vagy ha éles a helyzet, akkor kivégzik.
De egyenlőre nincs ilyen veszély.
Háború idején? Rádnéznek és beütik a pecsétet a könyvedbe: ALKALMAS
"Mi van, ha engem behívtak, de nem megyek be?"
Rendszerint tarkón lőnek, ha mégsem akkor futkosó. De hadiállapotban a mégsemet elfelejthetjük. Ott azonnal ítélnek és a helyszínen hajtják végre.
"Magyarországon nincs sorkötelezettség, nem fognak behívni."
Nem az volt a kérdés van-e sorkötelezettség. Szerintem olvasd újra, segítek:
"Mitől függ, hogy valakit besoroznak-e háború idején, avagy sem?"
"Mi van, ha engem behívtak, de nem megyek be?"
Baromság, nem fognak lelőni. A 2. Világháború alatt pl. az USA-ban EGYETLEN EGY embert végeztek ki amiatt, hogy nem akart bevonulni, de neki is már minden más alternatívát felajánlottak, és csak azután végezték ki.
Másrészt Magyarországon nincsen halálbüntetés, illetve az EU-ban tilos, ezért háborúban ha a kettő közül bármelyik is megmarad, nem fognak fejbelőni.
kivégzik :) na ez is valami lángész ...
ha egyszer nem érzi szükségét megvédeni az országot, akkor nem megy ... ennyi.
A XLIV. fejezetet tessék tanulmányozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!