Irán nagyhatalomnak számít?
A Közel-Keleten nagyhatalomnak számít.
Gyakorlatilag olyan, mint régen a Harmadik Birodalom volt.
80 milliós ország ,sok pénzzel , olajjal.
Fejlődő , erősödő hadsereggel, állítólagos atomfegyverekkel.
A hadseregük létszáma aktív tagokat tekintve 9. világviszonylatban.
A kiképzésük is elég jónak számít.
Iránt azért tartják veszélyesnek mert nem olyan fejletlen , elavult , mint amilyen Irak vagy Afganisztán volt.
Nem lenne egyszerű lerohanni.
En is ugy tudom, hogy regionalis nagyhatalomkent hivatkoznak ra. Nemetorszagnyi populacioval, de sokkal nagyobb terulettel.
Nem mintha ertenek a katonai megszallashoz, de "lerohanni" egy ekkora orszagot, meg az NATOnak se menne, mar feltetelezve de meg NEM engedve. Atomhaboruban senki sem gondolkodik, benyomasom, hogy az irani rezsim is sokkal-sokkal profibb annal, hogy ekkora baromsagokat gondoljon, a retorika masrol szol.
Csak baratok-ismerosok szintjen ismerem az orszagot. Nekem is az a benyomasom, h kozelebb allnak a nyugathoz mint pl. a legtobb arab akit ismerek, ezt NEM emberi minosegre ertem, hanem mondjuk matek-termeszettudomanyhoz valo hozzaallasra, ilyen jellegu muveltsegre. Ami igencsak osszefugg egy orszag erejevel. (Termeszetesen akiket en europaban megismerhetek, csak egy szuk reteg!)
Friss elmeny:
Most ismerkedtem meg egy azeri etnikumu iranival, a 4. Legnagyobb varosbol valo(megint elfelejtettem a nevet:), ami kb. budapest meretu, perfekt angol, programozo, es lany. FBn chateltunk, nem vallasos, nem rajong a rezsimert(varosi ember)... a facebook kepe csador nelkuli. Azert alkoholt csak titokban kostolt, most dilemmazom, hogy vigyek e az eskuvojere Tokajit:) (lasd az isztambuli kerdesemet amire senki nem valaszolt:(
Ez kicsit off volt, de azt akartam erzekeltetni, itthonrol sokan alabecsulik az ekkora orszagok sokszinuseget, ja es elfelejtik, hogy ott is hus ver emberek elnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!