Máltában is gondok vannak. Az EU-nak miért van ilyen felelőtlen menekültpolitikája?
1:0,de nem az Eu javára.
Nálunk is ez lesz?
Szörnyű mit meg nem engednek maguknak, ezek a brüsszeli disznók.
Tojnak magasról Európa lakosaira.
mivel van bajod?
az EU csak azt akarja, hogy ne reflexből küldjék vissza őket (amit a máltaiak bejelentettek), hanem vegyék a fáradtságot, és egyenként vizsgálják meg, hogy kinek jogos, kinek nem jogos a panasza.
szó nincsen arról, hogy mindet be kellene fogadni.
Én megértem a máltaiakat. Az EU legsűrűbben lakott országa, nincs annyi hely, hogy minden afrikai menekültet befogadjon.
Amelyik országoknak nem tetszik Málta menekültpolitikája, fogadják be ők a menekülteket. Messziről könnyű bírálni a kis országokat, de ha segíteni kellene őket, az már általában nagyon nehezen megy nekik.
Nem csak a menekültpolitikájuk felelõtlen!
Egyébként lehet, hogy nálunk is a menekülttáborok közelében lesznek (vannak) ilyenek. (Meg vannak más gondok is!)
Ez a menekültügy nehéz kérdés.
Erkölcsileg segíteni kellene azokat, akik hazájukban veszélyben vannak, de Afrikában, Ázsiában több száz millió ilyen ember van, nem győzünk minden menekültet befogadni.
A teljesen más kultúrákból érkező (pl. szomáliaiak, szudániak, afgánok, bangladesiek) képzetlen, a nyelvet nem beszélő emberek integrálása az európai társadalomba eleve nagyon problémás. A cigányok már 500 éve itt vannak, átvették a magyarok vallását, nyelvét, ennek ellenére még rengeteg probléma van az integráció területén.
A megoldás szerintem az lenne, hogy ENSZ missziók próbálnának biztonságot teremteni számukra, ha más nem is sikerül, legalább menekülttáborok formájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!