A házunkban van egy háromgyerekes egyedülálló anya.A két nagyobbik gyerek iskolás.Hónapok óta figyeljük,illetve nem is figyeljük,látjuk,hogy a gyerekek többet vannak itthon,mint iskolában.Az égvilágon semmi bajuk,nem betegek,csak egyszerűen nem járnak iskolába,vagy ha igen egy két napot.Szerintem nem csak a családi pótlék elvételével kellene büntetni az ilyen anyát,mert igenis az ő felelőssége,ha egy gyerek iskola helyett otthon kallódik.Év elején beharangozták,hogy szigorúbban fogják ellenőrizni az ilyen eseteket...hát nem úgy néz ki.
Ha látjátok, hogy egyedülálló, akkor mi ez az alattomos figyelgetés és ítélkezés? Mért nem kérdezitek meg, hogy tudtok-e segíteni? Milyen emberek vagytok ti, hogy egy egyedülálló anyának még büntetést varrnátok a nyakába, mert nem adta intézetbe a gyerekeit, hanem próbálja őket valahogy nevelni?
2012. márc. 5. 10:17
2/27 anonim válasza:
3 óra igazolatlan után megy a levél, 10 óra után a családsegítő szolgálat, és megvonhatják pár hónapra a családit, 30 óra után kirúgják. Ha igazoltan hiányzik akkor 250 óra után évismétlés.
2012. márc. 5. 10:24
3/27 anonim válasza:
Szerintem a kérdező nem azért ítélné el mert egyedülálló és mert olyan rossz sorsa lehet, hogy ő még ezt tetézni szeretné. Érdekes módon engem is egyedül nevelt édesanyám mégis bejártam iskolába, ha ott ez nem történik meg akkor márpedig a szülő a hibás, jelen esetben az anya.
2012. márc. 5. 10:26
4/27 anonim válasza:
Utolsó:
Ha ez így lenne, akkor az összes gyilkos annyát kéne felelősségre vonni. Nem az anya, és nem is a gyerek, hanem a rendszer tehet róla hogy egy ember milyenné szocializálódik.
2012. márc. 5. 10:33
5/27 anonim válasza:
engem is egyedül nevelt anyukám, mégis bejártam iskolába, ha netán lógtam, akkor otthon szankcionálva volt a dolog.
ismerek olyan fiút, akinek az anyukája szinte éjjel-nappal dolgozik, hogy megéljenek, a srác mégis becsülettel bejár, pedig simán lóghatna is.
na ugye a nevelés...
2012. márc. 5. 10:52
6/27 A kérdező kommentje:
10.17-nek
Ahogy látom neked szövegértési problémáid vannak,nem is kis mértékben.
Szerinted az a tény,hogy két gyerek szinte egyáltalán nem jár iskolába,mégis kinek a hibája?Nem az édesanyjáé? Mi köze van az egyedülállósághoz ennek?Milyen marhaságokat hordasz itt össze?Mint a gyerekek törvényes képviselőjének kutya kötelessége lenne,a gyerekeit iskolába járatni,és nem megengedni,hogy otthon tévézzenek,amikor gyerekek százezrei az iskolában tanulnak.A másik:Mégegyszer elismétlem,nem lessük,hanem látjuk,halljuk,hogy folyamatosan otthon vannak heteken át.Még mielött rávágnád,hogy betegek,nem betegek.
2012. márc. 5. 11:04
7/27 anonim válasza:
Egész nap a családot figyeled!K..va jó, hogy ezek után még te kéred számon, mit csinál az anya és a gyerekek!Szerintem meg az ilyen semmirekellőket kellene büntetni, akik semmi mást nem csinálnak, csak a másikat lesik.Egy kis kőfejtés jót tenne neked, megszűntetné a paranoiád és hasznosan telne a napod!
2012. márc. 5. 11:11
8/27 anonim válasza:
Mellesleg te "okos" leselkedő!A magántanulókról még nem hallottál?!Vagy lehet, hogy betegek, csak nem verik nagydobra.Nehogy már ezt is te tudd jobban!
2012. márc. 5. 11:13
9/27 anonim válasza:
De honnan tudod, hogy nem betegek, az orvosuk vagy?
2012. márc. 5. 11:14
10/27 anonim válasza:
Amúgy biztos, hogy be vannak iratva valahova iskolába, nos, akkor a tanár nyilván intézkedne, ha valóban sosem járnak iskolába.Szóval, bízd ezt a tanárukra meg rájuk, és foglalkozz a magad dolgával (ha esetleg van).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!