Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az ilyen felelőtlen anyát...

Az ilyen felelőtlen anyát miért nem büntetik?

Figyelt kérdés
A házunkban van egy háromgyerekes egyedülálló anya.A két nagyobbik gyerek iskolás.Hónapok óta figyeljük,illetve nem is figyeljük,látjuk,hogy a gyerekek többet vannak itthon,mint iskolában.Az égvilágon semmi bajuk,nem betegek,csak egyszerűen nem járnak iskolába,vagy ha igen egy két napot.Szerintem nem csak a családi pótlék elvételével kellene büntetni az ilyen anyát,mert igenis az ő felelőssége,ha egy gyerek iskola helyett otthon kallódik.Év elején beharangozták,hogy szigorúbban fogják ellenőrizni az ilyen eseteket...hát nem úgy néz ki.
2012. márc. 5. 10:03
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Te másik retardált idióta.Neked is szövegértési problémáid vannak ahogy látom,ráadásul még hülye is vagy.Másodszor írom,hogy látjuk,mert egy házban lakunk,és ez nem leselkedés te szerencsétlen.Másodszor írom azt is,hogy nem betegek,semmi bajuk,sőt olyan jól vannak,hogy egész nap üvölt a zene náluk.Én nem értem,hogy lehet ennyi értelmetlen hülye ember egy kérdésnél,akiknek természetes dolog,hogy két gyerek iskolába járás helyett otthon lébecol.
2012. márc. 5. 13:54
 12/27 A kérdező kommentje:

Még elfelejtettem te nagy okos.

A szomszédom kislányával egy osztályba jár(nának) de nem járnak.Az iskola már három hete lejelentette a gyámügynek.Tehát remélem ebből azért sikerül levonni a következtetést....bár ahogy olvasom a kommenteidet,lehet nem sikerül még mindíg megérteni miről van szó a kérdésben.

2012. márc. 5. 14:00
 13/27 anonim ***** válasza:
Menjél pszichiáterhez kedves kérdező! Nincs barátnőd, se munkád, antiszociális vagy és azt hiszed, hogy ha retardáltnak nevezel itt bárkit is, attól te menő vagy. Nem nekünk van gondunk a szövegértéssel, hanem neked. Beteges a szomszédodat figyelgetned, pláne, hogy neked az a szegény nő semmit nem ártott. Normális ember, ahogy tud segít. 3 gyerek mellől munkát se nagyon lehet találni, már az jó, ha tudja a gyerekeket valamiből etetni az anyjuk.
2012. márc. 5. 14:08
 14/27 anonim ***** válasza:

13/13-as

"Három gyerek mellől munkát se nagyon lehet találni,már jó

ha tudja a gyerekeket valamiből etetni az anyjuk"

-Ebben igazad van,csak a kérdező kérdése valóban nem a család anyagi helyzetéről szól,hanem arról,hogy van két iskolaköteles gyermek akik nem hajlandóak iskolába járni.A legszomorúbb viszont az,hogy ez valszeg az anyukát nem nagyon érdekli.Pedig kellene törődni az ilyen dolgokkal,ha már gyerekeket nevelünk,"nemdebár"?Sajnos az ilyen sorsú gyerekekből lesznek a munkanélküli aluliskolázott felnőttek,akiket a te fizetésednek az adójából,és az én fizetésemnek az adójából tartanak fent.Ezek kész tények.Valóban figyelmesebben kellett volna elolvasni a kérdést,és nem terelni a szociális helyzetre,aminek ehhez semmi de semmi köze.Iskolába járni kötelező,ez alól kivétel nincs a mai törvények alapján.

2012. márc. 5. 14:22
 15/27 anonim ***** válasza:
Kötelező, de senki sem kérdezte tőle, hogy mért nem viszi a gyereket iskolába. Ha a másik 40 fokos lázas, akkor előbb raknám hűtőfürdőbe a beteget, minthogy az egészségest iskolába küldjem. Hol az apuka ilyenkor? Mért nem segít senki annak a szerencsétlen nőnek?
2012. márc. 5. 14:26
 16/27 A kérdező kommentje:
Miért nem viszi agyereket iskolába?Látom még mindíg nem vagy képben.Az egyik fiú 12 éves,a másik 14 lesz,tehát vinni semmiképpen nem kellene őket.Értsd már meg végre,hogy nem 6-7 éves lázas beteg kisgyerekekről van szó,hanem majdnem kamaszkorban lévő egészséges fiúkról.Apuka hol van?Három éve börtönben-ha érdekel.De még mielött kezdenéd,hogy ezt is kilestem közlöm,hogy nem lestem ki,nem lestük ki,hanem a fiatalasszony visította tele a házat vele,amikor elvitték a férjét bilincsbe.Nos,remélem kielégítő volt a válasz a család hovatartozását illetően.
2012. márc. 5. 14:36
 17/27 anonim ***** válasza:
43%

Te egész nap otthon vagy?

Amúgy én is egyedül nevelem a gyerekeimet és:

1. járnak iskolába, járni is fognak - ebben igazad van, az anyjuk hibája, hogy nem járnak.

2. ha valamelyik unatkozó szomszédom "felelőtlen" anyának mondana a hátam mögött, kikaparnám a szemét. Hibát mindenkiben lehet találni.

2012. márc. 5. 16:01
 18/27 A kérdező kommentje:
Nem picinyem nem vagyok egész nap itthon,jövök megyek ez a munkám.Pontosan ezért lett feltünő,hogy akármikor be és kimegyek a kapun,a gyerekekkel mindíg találkoz(om)(unk,vagy a játszótérről jönnek,vagy az udvaron fociznak,stb,kettesben.Hogy anyuka mit csinál e közben?Jaj az egy más kérdés.Takarít a nap 24 órájából 24-et,és közben ordít a kissebbségi zene,már ha érted mire gondolok...
2012. márc. 5. 17:26
 19/27 anonim ***** válasza:

Te nagyon értelmes kérdező!Írod, hogy le van jelentve a gyámügynek.Ez neked nem elég?Majd ők intézkednek, az ő ügyük, nem a tied.

Én is felháborodhatnék, hogy miért arra pazarlod az időt, hogy ide írogatsz, miközben a pszichiáternél kellene lenned,mivel LÁTOM, súlyos idegi problémáid vannak.

Idióta vagyok?Na, ezen jót nevettem, köszönöm, hogy feldobtad a napom :D

2012. márc. 5. 20:15
 20/27 anonim ***** válasza:

19/19

Látom valóban nem értitek a kérdés valós lényegét.Az első kommentelő elkezdte a ferdítést egészen más irányba,a válasz még nyomokban sem volt fellelhető,a többi meg folytatta.Teljesen távol áll tőlem,hogy bárkit is megsértsek,de itt nem csak "szövegértési problémák vannak"hanem egy felelőtlen anya pártolása,aki a gyerekeinek bizonyára csak árt ezzel a nemtörődömséggel.Nem védelmezem a kérdés kiíróját,de nem kell ahhoz mentálisan betegnek lenni,hogy valakinek feltűnjön az,hogy két iskolaköteles gyermek folyamatosan otthon szórakozik,miközben az iskolapadban kellene űlniük.Véleményem szerint azokkal vannak komoly problémák,akiknek ez természetes,és elhanyagolható tény.Nekem három iskolás fiam van,reggeltől estig dolgozom,de ha az édesanyjuk ezt megengedné nekik,bizony égtelen haragra gerjednék az irányába.

2012. márc. 5. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!