Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az ilyen felelőtlen anyát...

Az ilyen felelőtlen anyát miért nem büntetik?

Figyelt kérdés
A házunkban van egy háromgyerekes egyedülálló anya.A két nagyobbik gyerek iskolás.Hónapok óta figyeljük,illetve nem is figyeljük,látjuk,hogy a gyerekek többet vannak itthon,mint iskolában.Az égvilágon semmi bajuk,nem betegek,csak egyszerűen nem járnak iskolába,vagy ha igen egy két napot.Szerintem nem csak a családi pótlék elvételével kellene büntetni az ilyen anyát,mert igenis az ő felelőssége,ha egy gyerek iskola helyett otthon kallódik.Év elején beharangozták,hogy szigorúbban fogják ellenőrizni az ilyen eseteket...hát nem úgy néz ki.
2012. márc. 5. 10:03
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Végre valahára egy értelmes józan gondolkodású ember is elolvasta a kérdést.A felháborodásom oka?Igen,az én adómból is vonják az ilyen semmirekellő családok életben tartásához nélkülözhetetlen segélyeket,családikat.Hogy érdemelne büntetést az az anya,aki szemet huny afelett,hogy a kölykei nem járnak iskolába?De még mennyire,én nem csak a családi pótlékot venném el tőle,hanem még pénzbüntetést is szabnék rá.Hogy miért?Mert az ilyen családok gyerekeit fogja majd az én gyerekem eltartani,mivel húszéves korában se írni,se olvasni nem fog tudni,így természetszerűleg munkát sem fog találni magának,amit köszönhet a "szerencsétlen egyedülálló édesanyjának"Szerintem azoknak kellene orvosi segítséget igénybe venni,akik ezt nyolc komment után sem képesek belátni.
2012. márc. 5. 23:49
 22/27 anonim ***** válasza:

1.Jó lenne, ha nem általánosítanád az egyedülálló anyákat.A felelőtlenség nem családi állapottól függ!Talán a férjezettek nem lehetnek felelőtlenek?!

2.Az Isten óvjon mindenkit az olyan mások dolgaiban kutakodó, szőrszálhasogató, rosszindulatú , primitív szomszédoktól, amilyen te vagy!

2012. márc. 6. 07:29
 23/27 anonim ***** válasza:

Azzal mindenki egyetért, hogy iskolában a helyük és az anyjuk hibája, hogy nem járnak.

De te tényleg azt hiszed, hogy akit csak az egyik szülője nevel, azok közül senki nem jár iskolába? Vagy csak az maradhat egyedül, akinek a férje börtönben van?

Apukám meghalt; mégis utána is mindhárman jártunk iskolába! Pedig nem 8 órát dolgozott anyukám, hogy 3 gyereket egyedül el tudjon tartani!

Az általánosítással van a baj!

Egyébként nyugodj meg, el fogják tőlük venni a CSP-t; én kis faluban élek, elég sok családtól elvették már.

2012. márc. 6. 08:42
 24/27 anonim ***** válasza:
Attól még, hogy mindenkit lepontozol, nem lesz igazad :-)) De ha neked ez okoz örömet.... Hajrá :-))
2012. márc. 6. 10:35
 25/27 anonim ***** válasza:

22/23

"Jó lenne ha nem általánosítanád az egyedülálló

anyákat"

-Mégegyszer:Nem a hölgy családi állapota lett taglalva,hanem az,hogy felelőtlen módon tűri azt,hogy a két iskolaköteles gyermeke ne látogassa az iskolát,amelyből a késöbbiek folyamán csak problémák lehetnek.Hogy a poszt közepén kiderült,hogy a férj börtönben van,az egy más kérdés.De a téma,nem erre irányult,most már én is azt mondom,hogy te ferdítesz,és te vagy az, aki a szőrszálat hasogatja.Egész más téma felé fordítod a kérdező álláspontját.Szó sem volt arról,hogy azért ilyen felelőtlen,mert egyedül neveli a gyermekeit.A felelőtlenségének az egyik fő oka,hogy az jómaga is iskolázatlan,tanulatlan,kötelességtudás nélküli, kissebbségi családanya,aki tökéletesen tisztában van azzal,hogy az állam támogatja őket az idők végezetéig.Nem volt ez bonyolult kérdés,és pontosan ezért kell iskolába járni Hölgyeim,hogy az ilyen jellegű kérdéseket az ember fia 'rögvest megértse,és értelmezni tudja....

2012. márc. 6. 10:54
 26/27 anonim ***** válasza:
Ezek szerint én is orvosi segítségre szorulok,mert nekem is feltünne az,hogy két gyerek folyamatosan otthon van az iskola helyett.Ha egy gyerek tartósan beteg,az más.De ahogy itt olvasom,erről nincs szó.Egyszerűen nincs aki jól se@@be rúgja őket,és az anyukát sem.Nekem egy fiam van 8 éves,de amikor nagyritkán beteg,akkor egész kétségbe van esve,hogy kimarad a suliból.Na,ez miért van?Miért?Mert én úgy nevelem,hogy ez kötelesség,és nem szívesség.A szóban forgó fiúk elég nagyok már ahhoz,hogy ezt felfogják.Az édesanyjukról meg nem tudok mit mondani,a legnagyobb hibás ő,aki ezt megengedi a gyerekeinek.Nem szőrszálhasogatás ez,hanem kész tények.
2012. márc. 6. 11:34
 27/27 A kérdező kommentje:

Senkit nem pontoztam le nem szokásom,ezt meghagyom azoknak,akik örjöngenek,ha nem nekik adnak igazat.

"ettől még nem lesz igazad"...

Dehogynem.Aki normálisan neveli a gyerekét,és nem akarja,hogy egy csavargó,analfabéta ember váljék belőle,azoknak mind igazuk van.Persze lehet ezt a szociális helyzetre meg a rosszindulatra is fogni,de ez a tényeken nem változtat.

2012. márc. 6. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!