Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Kft. , Bt. Mint cégforma...

A Kft. , Bt. Mint cégforma betiltása véget vethetne a felelőtlen gazdálkodás korszakának?

Figyelt kérdés

Körbetartozások, adóssághegyek, bedőlt cégek, strómanok, felszámolások. Megoldás lenne, ha csak kkt és ev formában lehetne vállalkozni? (Zrt, Nyrt formákat most hagyjuk)

Mi lenne, ha mindenki teljes vagyonával felelne azért, amit csinál a cégével?

2011. máj. 10. 23:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
32%
A saját cégem az a saját cégem, azzal csak magamnak vagyok felelős. Ha tönkremegy, bezárom. Bár ez a veszély nem fenyeget, mint azt már annyiszor leírtam, úgyhogy még egyszer nem fogom. Mégis, szerinted miért kellene a teljes vagyonával felelnie valakinek csak azért, mert az addig jól működő üzeme a szocik kormányzása és a válság miatt lehetetlen helyzetbe került? Tudom, te is azok közé tartozol valószínűleg aki egy kalap alá veszi a tudással, tisztességesen meggazdagodó vállalkozókat a tolvaj, adócsaló, munkásokat kizsigerelőkkel. Nonszensz.
2011. máj. 10. 23:53
 2/14 Sz1u ***** válasza:
85%

23:53

Nahhh..., megjött a milliomosunk is (aki több, mint száz főt foglalkoztat, több százezer forintért). Ne érts félre, nem a sikereid irigylem, hanem a hencegésed irritál.

"Ha tönkremegy, bezárom." - hát ez nem ilyen egyszerű. A dolgozóiddal mi lesz? Alapítasz egy Kft-t (a mai áron 500E HUF, amit másnap kiveszel), dolgoztatsz éhbérért (megnézném én a Te fizetéseidet), majd ha tönkremész (ne adj Isten!), mosod kezeidet! Igenis feleljen (akár teljes vagyonával) a tulajdonos az embereiért! Nélkülük ugyanis ő is csak egy ötletgazda volna!

Megkövezhettek!

2011. máj. 11. 00:12
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem értem. Tudással, tisztességesen vállalkozva, ahogy írtad, semmi félnivalód nem lenne attól, ha a céged vagyona nem különülne el a saját vagyonodtól. Jöhet hitelező, Nav, mindenki elégedetten távozik.

Ez pont téged védene a "tisztességtelen" konkurenciától, aki csalással tud a Te áraid alá menni.

2011. máj. 11. 00:19
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Igen, csak mivel nekem szabadalmaztatott eljárásaim vannak, nem fenyeget konkurencia. Ami a kétkedőt illeti, a fizetések valósak, nincs mit megnézned rajtuk. Ha nem a külföldi piacra menne mindez, persze nem lehetne ekkora fizetést adni. A másik meg az, hogy nem vettem ki az alapítási összeget, mivel azt a német milliárdos üzlettársam adta, neki lett visszatörlesztve a nyereségekből, illetve a termelésből. Mondjuk ez az összeg közel 100 millióra rúgott mire minden kész lett( a gyár, a gyártósorok, alapanyagok), nem 500 ezer. Bár lehet hogy te a beindítási költségekre gondoltál. Nem mindjárt az első pár év volt nagy haszonnal járó munka, az csak a törlesztés után következett be. Nekem nem az állam adott kezdőtőkét. Ha meg valami csoda folytán mégis tönkremenne, akkor veszteségesen felesleges volna üzemeltetni, de mint mondtam ez maximum akkor fog bekövetkezni ha én meghalnék, bár remélem legalább az egyik gyerkőcöm mutat majd hajlandóságot hogy továbbvigye, még ha nem is fog tudni olyan ütemben fejleszteni mint én, az eddigi munkáink kiapadhatatlannak tűnnek. Bár ki tudja, okos gyerekek mind. Neki természetesen megmondom azokat az eljárásokat, amiket tudnia kell a vezetéshez. Nem a hencegés a célom, csak rávilágítani hogy nem csak tisztességtelenül lehet sikereket elérni ebben az országban, még ha mindenki ezen lovagol is folyton.
2011. máj. 11. 00:49
 5/14 anonim ***** válasza:
nem
2011. máj. 11. 02:46
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, csak mivel nekem szabadalmaztatott eljárásaim vannak, nem fenyeget konkurencia."

Más is feltalálhat egy még jobb eljárást és akkor buktad.

2011. máj. 11. 04:32
 7/14 doboszoli ***** válasza:
Nemszólokbe, nemszólokbe, nemszólokbe, nem és nem!!
2011. máj. 11. 08:46
 8/14 anonim ***** válasza:

Tiltassatok be. Ma mar lehet ltd. (angol kft.) es barmilyen kulfoldi tarsasagi formaban itthon (is) vallalkozast alapitani (jelkepes osszegert, nem 500e-ert!). A bt.-vel mi a bajod? Ott az egyik tag a teljes vagyonaval felel, a masik a betetje erejeig.

Ezt nem szemelyeskedesnek szanom, de ha mindenki ilyen nagyon okos es azt hiszi, hogy ilyen konnyu a semmibol penzt csinalni, mindenkit atverni, es aztan gazdagon kiszallni a bizniszbol, akkor ti miert nem csinaljatok?

Raadasul ezek a tarsasagi formak a tokes gazdalkodas ideje ota MINDIG leteztek. Senki nem kezdene nagy tokeigenyu vallalkozasokba, ha korlatlanul felelnenek. A tagok es az ugyvezeto felelossege amugy elegge jol van szabalyozva, ha nem 10 evig tartana egy felszamolas, talan latnatok is vmit a penzbol, ha megbukik.

Nem, nem vagyok multimilliomos, nem, nincs sajat nagyvallalkozasom.

2011. máj. 11. 10:31
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
"Más is feltalálhat egy még jobb eljárást és akkor buktad." 20 éve nem sikerült még senkinek. Azért köszi a "jókívánságodat".
2011. máj. 11. 13:20
 10/14 anonim ***** válasza:
Kft.-nél az 500eFT nem "beindítási költség", hanem törzstőke. Erre még rájönnek a cégalapítás egyéb költségei is. Bár azokkal együtt is max 550eFt egy Kft.
2011. máj. 11. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!