A Kft. , Bt. Mint cégforma betiltása véget vethetne a felelőtlen gazdálkodás korszakának?
Körbetartozások, adóssághegyek, bedőlt cégek, strómanok, felszámolások. Megoldás lenne, ha csak kkt és ev formában lehetne vállalkozni? (Zrt, Nyrt formákat most hagyjuk)
Mi lenne, ha mindenki teljes vagyonával felelne azért, amit csinál a cégével?
23:53
Nahhh..., megjött a milliomosunk is (aki több, mint száz főt foglalkoztat, több százezer forintért). Ne érts félre, nem a sikereid irigylem, hanem a hencegésed irritál.
"Ha tönkremegy, bezárom." - hát ez nem ilyen egyszerű. A dolgozóiddal mi lesz? Alapítasz egy Kft-t (a mai áron 500E HUF, amit másnap kiveszel), dolgoztatsz éhbérért (megnézném én a Te fizetéseidet), majd ha tönkremész (ne adj Isten!), mosod kezeidet! Igenis feleljen (akár teljes vagyonával) a tulajdonos az embereiért! Nélkülük ugyanis ő is csak egy ötletgazda volna!
Megkövezhettek!
Nem értem. Tudással, tisztességesen vállalkozva, ahogy írtad, semmi félnivalód nem lenne attól, ha a céged vagyona nem különülne el a saját vagyonodtól. Jöhet hitelező, Nav, mindenki elégedetten távozik.
Ez pont téged védene a "tisztességtelen" konkurenciától, aki csalással tud a Te áraid alá menni.
"Igen, csak mivel nekem szabadalmaztatott eljárásaim vannak, nem fenyeget konkurencia."
Más is feltalálhat egy még jobb eljárást és akkor buktad.
Tiltassatok be. Ma mar lehet ltd. (angol kft.) es barmilyen kulfoldi tarsasagi formaban itthon (is) vallalkozast alapitani (jelkepes osszegert, nem 500e-ert!). A bt.-vel mi a bajod? Ott az egyik tag a teljes vagyonaval felel, a masik a betetje erejeig.
Ezt nem szemelyeskedesnek szanom, de ha mindenki ilyen nagyon okos es azt hiszi, hogy ilyen konnyu a semmibol penzt csinalni, mindenkit atverni, es aztan gazdagon kiszallni a bizniszbol, akkor ti miert nem csinaljatok?
Raadasul ezek a tarsasagi formak a tokes gazdalkodas ideje ota MINDIG leteztek. Senki nem kezdene nagy tokeigenyu vallalkozasokba, ha korlatlanul felelnenek. A tagok es az ugyvezeto felelossege amugy elegge jol van szabalyozva, ha nem 10 evig tartana egy felszamolas, talan latnatok is vmit a penzbol, ha megbukik.
Nem, nem vagyok multimilliomos, nem, nincs sajat nagyvallalkozasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!