Egyetértetek e azzal, hogy Obama Béke-Nobel díjat kapott?
"Mit gondoltok, mennyi ember akarja megtalálni a rák gyógyszerét ?"
Jogos a kritika. Nyilván nagyon sok. De nem lehet mindegyiknek Nobel-békedíjat adni. Ezért annak kell átadni, aki a legteljesebben és leghitelesebben képviseli ezt a törekvést. A többiek pedig magukénak tekinthetik a díjat, csak nem az ő nevük fémjelzi a méltányolt ambíciót.
Én a Nobel-békadíjra, mint diplomáciai lépésre, politikai véleménynyilvánításra tekintek. Ennek megfelelően érdemesebb még nem beteljesült célokra, mint véghez vitt programokra adni.
Szerintem Obama elnök eddigi politikája okés. Ingatag népszerűségét, instabil pozícióját és szenvedélyes törekvéseit viszont megfelelő erkölcsi támogatással meg kell erősíteni ahhoz, hogy véghez vihesse kitűzött céljait, és ne térjen le az általa kijelölt útról.
Az idei Nobel-békedíj üzenete számomra ez: "Végre jó útra léptél USA. Haladj ezen tovább!"
"Az idei Nobel-békedíj üzenete számomra ez: "Végre jó útra léptél USA. Haladj ezen tovább!"
Ismerve az amerikaiakat ezzel a lépéssel Obama inkább veszteni fog az otthoni népszerűségéből. A bátrak hazájában nem szeretik ha ha a második akarja megmondani az elsőnek mi a helyes irány.
Jó politikai fogás, hogy népszerübb legyen...
Amúgy szerintem ő csak egy báb, egy arc...
Megakarom szüntetni a háborúkat, világ békét!
Na hol van már a Nobel dijam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!