Egyetértetek e azzal, hogy Obama Béke-Nobel díjat kapott?
Ironikus...
Én az év balf4szai díjat szétosztanám azok között akik őt választották:):D
Tényleg valahogy az arca, megjelenése szerintem is békés, meg amiket mond is, de amiket tesz... arról inkább nem is írnék most.
Nagy rész egyet értek Obamával, tetszenek a tervei is, meg minden, de ezt a díjat én nagyon elhamarkodottnak tartom.
Mit csinált ő eddig?
Tett pár engedékeny lépést (rakéta rendszer telepítésének elvetése, a Dalai Láma elutasítása, Guantanamo bezárása, az iraki háború befejezése) de én nem adnék olyan embernek béke-díjat, aki egy aktuális háború főparancsnoka. Ez teljesen nonszensz. Elnöksége végén lett volna ez reális.
Személy szerint nem őt tartottam a legmegfelelőbb jelöltnek; Tich Huang Do vagy a kolumbiai szenátornő szerintem jobban megérdemelte volna. Valahol azért furcsa, ironikus, hogy a legnagyobb fegyverexportőr ország feje kap Nobel-békedíjat, ráadásul úgy hogy mellette Irakban és Afganisztánban harcol, és túl fiatalnak is tartom, ez van. :)
Persze ez neki most nagyon jól jött; egy ilyen kvázi "külpolitikai siker" még akár segíthet is neki keresztülvinni az egészségügyi reformjait.
A Nobel-bizottság tagjai talán nem egy személy munkásságának elismerésére, hanem egy eszme, cél, törekvés ösztönzésére adják a díjat. Lehet, hogy ösztöndíjként kell tekintenünk rá, ami nem pénzben, hanem egy személyre irányuló bizalom és egy ambíció iránti elismerés kifejezésében testesül meg.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyetértek a Nobel-bizottság döntésével. Túl keveset tudok Obama elnök programjairól, elképzeléseiről, eddigi tevékenységeiről, és arról, hogy ezek közül melyikre is kapta a díjat. Fogalmam sincs arról, hogy mint elnök, vagy mint civil, kapja e az elismerést. Ezért sem egyetérteni, sem nem egyetérteni nem tudok, és szerintem a legtöbben így vagyunk vele. Bár a "nemzetközi diplomácia megerősítésére és a nemzetközi együttműködés elősegítésére" én is igényt tartok, és erkölcsileg támogatom.
Egyébként a Nobel-bizottságnak voltak már erősen kritizált jelöltjei, Hitler, Sztálin... Az ő díjazásukkal nem értenék egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!