Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Életképes megoldás lehetett...

Életképes megoldás lehetett volna egy magyar-székely korridor Kolozsváron keresztül, ha a nagyhatalmak beleegyeznek?

Figyelt kérdés

[link]

Vannak hasonlók a világban, például az Azerbajdzsánhoz tartozó Nahicseván exklávé.

Vagy India keleti régiója, mely 98%-ban nem Indiával határos.

2013. jún. 4. 14:07
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
mustafa33: De, amit te csinálsz az nem más, mint szimpla zsidózás. Lehet persze ilyen szemüvegen keresztül nézni a világot (meg a földönkívüliekben hinni), de akkor ne csodálkozz, hogy nem érted mi történik körülötted.
2013. jún. 7. 21:28
 22/23 mustafa33 ***** válasza:

Én értem mi történik. Azt nem értem, miért zsidózás, ha cseh történészektől idézek Masaryk életéből, aki nem volt zsidó (anyja Teresia Kropatschek német nemzetiségű Hustopečei származású szakácsnő, apja szlovák Maszárik József kocsis a felvidéki Kopcsányból).

Masaryk zsidók iránti szimpátiája tény. Mint első európai államfő látogatta meg a mandátum Palestínát 1927-ben (T.G.Mardsen névre kiállított útlevélel), járt Jeruzsálemben, a Héber egyetemen, Tel Avivban (ma is van ott Masaryk tér), Bejt Alfa cseh alapítású kibucban. Ma is va Izraelben Kfar Masaryk nevű kibuc (1940). A masaryki Csehszlovákia a cionizmus egyik bástyája volt. Több cionista konferencia is itt zajlott le. Ugyanis a ČSR volt az első ország amely alkotmányban mondta ki a zsidók jogát a saját nemzeti és kulturális önrendelkezésére (Ústava Československej Republiky ze dne 29. února 1920).

Wilsonról sem állítom, hogy zsidó, de USA-i vezető pozíciójú zsidók lobbiztak nála Csehszlovákia létrehozása érdekében épen Masaryk miatt és ők pénzelték a csehszlovák légiók felszerelését és felfegyverzését Szibériában. Ezt nem holmi neonáci oldalakról vettem, de judaista forrásokból. Vagy már zsidózásnak számít minden ahol a zsidó név felbukkan? A zsidó - szabadkőműves azonosságot pedig eleve marhaságnak tartom. Akkor?

[link]

[link]

[link]

2013. jún. 9. 22:28
 23/23 anonim ***** válasza:
Székelyföld területét kellene Magyarországhoz csatolni, exklávéként és vagy önellátóvá tenni a tartományt, vagy légihidat fenntartani.
2014. szept. 28. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!