Milyen az amerikai feketék helyzete? A filmek a valóságot mutatják?
Sok filmben azt mutogatják hogy milyen trógerek ,hogy elkülönülve élnek ,és oda nem megy be nem fekete.Meg , sokszor bűnözőnek ábrázolják őket ,meg erőszakosnak , belekötnek a nem feketékbe...stb
Meg van , külön kocsma (nem hivatalosan) , ami a feketéké.
Az ingatlanárakon ott is látszik valami.
"Sok filmben azt mutogatják hogy milyen trógerek ,hogy elkülönülve élnek ,és oda nem megy be nem fekete."
Ez így kicsit erős, de igen, vannak ilyen környékek. Ennek az az oka, hogy többnyire csóró réteg, oda költöznek, ahol alacsonyak az ingatlanárak. Mivel a csórósággal a világon mindenütt együtt jár a balhézás, az ilyen területekről aki tud próbálja elhúzni a csíkot. Ez vezet az adott terület gettósodásához. Van olyan google-maps-ra húzható layer, amin az adott területen élő nemzetiségek láthatóak.
Most nem csak ezt találtam: [link]
Itt a kék pöttyek jelzik a feketéket. Látni West Oakland és Richmond sziluettjét. Ezek nagyon szegény, és veszélyes városrészek. Főleg feketék lakják.
Egyébként az a megállapítás, hogy a feketék az USA cgányai nem olyan hibás megállapítás, nem annyira hülyeség. Az természetesen igaz, hogy a feketék között jóval több a felkapasztkodott, társadalmi státusz elért, mint itthon a cigányok között, de amit itthon rüheltem a cigányokban, azt itt a feketék képviselik. Üvöltözés a metrón, sáros lábat felteszik az ülésekre, vagy nagyon büdösek, vagy megfulladsz a parfümszagtól, gyerekek tökéletesen neveletlenek. A ruháik tök olyanok, mint az otthoni cigányoknál: a csajok visszataszítóan öltözködnek, képesek a 12o kilós testükre feszülős plüss párducmintás vackot felvenni. Olyan műszempillát, ami alól ki se lehet szinte látni. A csávók van nagyon szakadtak, vagy ilyen flancos fuxos csilivili borzadályban járnak. Olyat meg csak feketéken láttam, hogy annyira lazák, hogy a nadrágjuk üllepe a seggük alatt volt. Szó szerint olyan, mintha klozetról éppcsak felálltak volna. Nekem ezekkel semmi bajom, rohadtul nem érdekel, hogy ki mit csinál, amíg engem nem baszogatnak, de ezek több év helyi megfigyelés eredménye. Ja, egyetemen van egy fekete témavezető, és kb. 3 graduate student, rajtuk kívül csak takarítók, biztonsági őrök.
Azt viszont el kell ismerjem, hogy soha nem kötöttek belém, bár sokat járok gyalog is. De az is igaz, hogy amíg a József városban laktam 1o éveig, ott se kötött belém senki.
Hogy van-e külön feka kocsma azt nem tudom. Ezt azért kétlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!