Milyen az amerikai feketék helyzete? A filmek a valóságot mutatják?
Sok filmben azt mutogatják hogy milyen trógerek ,hogy elkülönülve élnek ,és oda nem megy be nem fekete.Meg , sokszor bűnözőnek ábrázolják őket ,meg erőszakosnak , belekötnek a nem feketékbe...stb
Meg van , külön kocsma (nem hivatalosan) , ami a feketéké.
Az ingatlanárakon ott is látszik valami.
Ha integrálást , társadalomba való beilleszkedést támogatják , akkor miért mutogatnak ilyesmiket a filmekben?
Szerintem ez nem mutat jó példát.
Mielőtt félre beszélnénk egymást mellett. Én az első válaszomban erre reagáltam.
"A feketék nagy része olyan ott mint nálunk a cigány,ha nem rosszabb.."
Egyáltalán nem ilyenek, vagyis nem lehet így általánosítani. Tény, hogy még most is vannak olyan területek ahol sok szegény fekete él (gettók). Ők pont úgy vannak mint itt a cigányok, kis korban a rosszat látják, így felnőttkorukra mitől javulnának meg?
Ahogy az előttem szóló is írta, a feketék nagyobb része mára abszolút, de beilleszkedett. Nem azt mondom, hogy mindenki a Cambridge-re vagy a Harvard-ra jár.
Szerintem mára normalizálódtak a körülményeik. Az egésznek a megkoronázása (talán) Obama 2008-as megválasztása volt és a mostani újraválasztása.
Lehet, hogy csak én nem nézek ilyen filmeket, de én a közelmúltban nem láttam egy olyan filmet sem amiben a feketék negatívan lettek volna szántszándékkal bemutatva.
Nem akarok senkit védeni és azt sem akarom tagadni, hogy a feketék sokáig nyomorban és züllötten éltek, de az az elnyomás miatt volt.
Nehez nem altalanositani, de a cigokkal valo osszehasonlitas kicsit eros. Marcsak azert is, mert teny hogy vannak a fekak kozott zullott arcok, a nagytobbseguk nem az. Persze ez attol fugg hol elsz.
Sajnos, legalabbis en innen messzirol (meg mult beli tapasztalataimbol) azt latom, hogy a cigok nagy resze meg mindig nem emberelte meg magat. Persze ismertem otthon tobb cigany csaladot is, akik joravalo, becsuletes emberek voltak, de szerintem nem tulzas, ha azt mondjuk a legtobb cigo zuros.
A fekakrol nem lehet ezt allitani, mert nagyon sok koztuk a zenesz, szinesz, ugyved, uzletember. Igaz tobben is vannak mint a mo-i cigok.
Sajnos a nem tul kepzett fekak (az a reteg, akik minimalberes meloban dolgoznak) nagyon rasszistak! Furcsa ezt mondani, de en (es barataim) tobbszor tapasztaltuk, hogy megkulonboztetve bantak velunk, mert feherek vagyunk.
Nem kell a fekakat felteni! Es sajnalni sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!