Mit gondoltok a szlovákokról?
"Annak az Okos Tóniank, aki beírta, hogy Szlovákia 17 éves, csak annyit, hogy erről tehetnek a magyarok is.....nem kellett volna elnyomni őket évszázadokon keresztül......"
Évszázadokon át nehéz lett volna elnyomni őket, mivel a 19. szd. előtt nem léteztek szlovákok. A szlovák nemzet egy későújkori konstrukció.
Amúgy meg tényleg nem 17 éves, mert már létezett korábban kétszer is szlovák állam: a dicsőséges Szlovák Tanácsköztársaság 1919-ben és a hasonlóan dicsőséges Szlovák Állam 1939-1944-ben.
Kedves Mindenki!
Azért, mert a politikusok szítják a gyűlöletet, a média alattomos áldásával, azért mi szerethetjük egymást, akármilyen nyelvet is beszélünk. Én augusztusban 1 hetet töltöttem Szlovákiában, a legkülönbözőbb helyeken, és emberekkel találkozva, és be kell vallanom kedvesebb, segítőkészebb, készségesebb és szimpatikusabb emberekkel még nem találkoztam. A franciák arrogánsak, az olaszok nemtörődömök, az angolok hidegek, de a szlovákok nagyon megleptek. Saját történelmük valóban nincs, mert ha jól tudom csak egy kis népcsoport voltak, de példaértékű az összetartásuk. Talán nekünk sem egymásra mutogatnunk kellene, hanem összefogni. Szlovákia gyönyörű ország, a műemlékeket csodálatosan rendben tartják, szépen ki van épülve minden, jók az utak, és olcsók az árak. 9 EURÓból ketten nagyon jól megkajáltunk. :)
Egyébként szeretettel ajánlom a honlapomat ahová a kiránduláson készült képeket feltettem:
www.szlovakia.hupont.hu
Üdv: Judit
Kit értünk a szlovákok alatt?
Ha általánosságban a szlovák népet, akkor semmi gondom velük.
Ha a Fico-Slota-galerit, azokat fel kell koncolni úgy, ahogy vannak. De az abszurdisztáni politikai elitgaleriről is ugyanez a véleményem. Sőt, nekem Csáky Pál sem túl szimpatikus. A Magyar Gárda odamegy, hogy segítse őket, magyar testvéreket, Csáky meg elküldi őket haza, azzal, hogy nem kívánatos személyek. Az én szememben az ilyen nem magyar.
Én sem igazán foglalkozok velük, nem érdemlik meg :D. Elég baj az, hogy az EU tagállamai, s ezzel vállaltak valamit, s ennek ellenére mégis hátrányos helyzetbe kényszerítik hülye törvényeikkel magyar testvéreinket, akiket 80 éve kiszorítottak Magyarországról.
Való igaz, hogy a XIX. században erőszakos emancipálás folyt az Osztrák-Magyar Monarchia részéről, de az is, hogy nemességük nem volt, se kultúrájuk, se múltjuk, így nem nagyon volt szlovák nemzet, amit el lehetett volna nyomni. Persze bonyolult kérdés ez, s a tyúk és tojás esete áll fenn, hiszen valamennyire a Morva Fejedelemség leszármazottainak is tekinthetők (bár én inkább a cseheket mondom annak), amit gyakorlatilag Őseink buktattak meg :D (muhahahahaha).
Véleményem szerint, ami most megy ott gyerekes és primitív bosszúhadjárat azért, mert ők évszázadokig nem kerülhettek a történelem színpadára úgy, mint mi. Viszont legyen akármi is, a történelem már minket igazol, s ennyi bőven elég. Nem ők álltak helyt hősiesen a törökök ellen és védték meg a nyugatiak seggét, hanem mi. Ahová néznek "országukban", mindenütt magyar emlékművekbe és magyar vonatkozású földekbe botlanak. Hozhatnak itt akármilyen nyelvtörvényeket, meg rendelkezéseket, az emlékezet ott marad bennük és soha nem lesz a föld igazából az övéké.
Annyiban talán mégis foglalkozok "ezekkel", hogy szlovák termékeket nem vásárlok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!