Izraelt miért kell támadni?
Tegnap néztem egy dokumentum filmet, amiben Magyarországról kivándorolt fiatal magyar-zsidó anyuka mesélt Ciszjordániai helyzetükről, megdöbbentő volt.
Egy izraeli ember azt mondta hogy ők tették termővé e földet, ők építettek utakat, ők vezették be az áramot.
Gyakorlatilag fel vannak háborodva hogy azokat a telepeket melyeket kemény munkával építettek, úgy átadják Araboknak. Ami teljesen jogos.
Egyik zsidó ember azt mondta hogy ők nem hagyják el az ő általuk felépített Izraelt, fogadjuk be mi az arabokat, aztán meglátjuk hogy milyen élet lesz velük.
Szerintem itt dőlt meg hogy Magyarországon akarnának letelepedni.
S felmerült egy kérdés. Arabok miért nem fogadták el az ENSZ felosztási tervét 1948-ban.
Miért kell riogatni Izraeli bevándorlókkal Magyarokat? S miért kell jobbiknak Izraelt elpusztítani?
Miért nem lehet közvetíteni Izrael és Palesztína között?
Mindkettő fél jogosan van felháborodva.
A legjobb lenne hagyni őket, hogy elintézzék egymás között.
Mindenesetre Izraelnek jobb helyet is találhattak volna.
Magyarországról is elmondhatják ezt... sztem neked se esne jól, ha azt mondanák neked, hogy xy hozta a pénzt te meg csak leéled .... Bár lehetett már hallani hasonlót a tvben, gondoljunk csak simor András szavaira...
„Nem kellene megmenteni a devizahiteleseket, végre meg kell tanulnunk, hogy nincs ingyen ebéd”
Még legyek hálás, azért mert az állam még tőlem is butább volt?
"Szerintem itt dőlt meg hogy Magyarországon akarnának letelepedni. "
Ez a baj! Amúgy meg az ő dolguk nekünk nincs jogunk beleszólni, csak fordítva nem épp' így szokott lenni! Pedig úgy lenne illő....
" Amúgy meg az ő dolguk nekünk nincs jogunk beleszólni, csak fordítva nem épp' így szokott lenni! Pedig úgy lenne illő...."
Abban igazad van, hogy az ottani problemat a palesztinoknak meg a zsidoknak kene megoldaniok, idegen beavatkozas nelkul, csakhat ez a palesztinoknak nem erdekuk, ezert szaladgalnak folyton az ENSZ-hez, ahol nekik automatikus tobbseguk van (22 arab allam + kb 40 iszlam allam, a vilaghatalomra torok, stb).
Ami viszont az ottani beleszolast illeti az itteni dolgokba: en eleg gyakran nezem az izraeli angol nyelvu TV-t es olvasok izraeli angol nyelvu ujsagot, de meg SOSEM lattam egyetlen cikket sem a magyar cigany kerdesrol. (Egyebkentis 2-3 evente, ha van egy kis cikk MO-al kapcsolatban.) Ezzel szemben nezd meg a magyar mediat Izraelrol.
"Izrael csak maradjon csendben."
Tevedes. TE maradj csendben Izraellel kapcsolatban.
A törökök behozták Magyarországra az iszlám építészetet, közutakat, termálfürdőket stb.
Szerinted nekik is joguk lett volna akkor itt maradni?
És Dobóék valójában mocskos, törökgyűlölő, visszamaradott terroristák voltak?
15:25
Teljesen igazad van, mert ahogy ez az orszag magyar fold, az az orszag zsido fold. Es a torokok itt epp olyan betolakodok voltak, mint ott a palesztinoknak nevezett arabok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!