Az Al-Kaida siíta vagy szunnita szervezet?
12-es
Nem tudom a linked mennyire példa az indonéz demokráciára. Hacsak arra nem, hogy ott a keresztények is "hőbőrögnek" a terjeszkedő iszlám ellen. Meg is fogják "kapni a magukét".
Érdekes, hogy a wiki a "transzmigrációs programot" Szuhartóhoz köti, közben 35 éve még Balin egyetlen mecset sem volt, s ma már szinte minden faluban van. Közben a balinézek megmaradtak az ősi hindu vallásuknál.
Pápuán, a korábbi Irian Jayán élő pápuák ősi tradiciók miatt talán a legkevésbe békés nép Indonéziában, ezért van az, hogy ők azok akik a legkevésbé "békésen fogadják" a jávaiak terjeszkedését. A látszólagos iszlám-ellenesség inkább a jávaiak terjeszkedése elleni fellépés.
Azért "megnyugtatlak", a mindenkori elnök ellen "a nálunk demokratikusabb Indonéziában" a médiákan nem találsz kritikát.
A korrupcióra példának elmondok egy indonéz viccet:
Amerikai testvérváros polgármestere meghívja vendégségbe indonéz kollégáját. A kolléga ámuldozik a gazdagságon: hatalmas villa a tengerparton, három legújabb mercerdes a garázsban, jaht áll a saját kikötőben, stb.
Megkérdezi:
-Miből futja erre neked?
Válasz:
-Te a barátom vagy, neked elmondom. Látod azt a hidat ott a folyón?
-Látom.
A kolléga rákacsint és a zsebére csap:
-30 százalék.
Következő évben az amerikai kolléga viszonozza barátja látogatását.
Egyik ámulatból a másikba esik: még a kád is aranyból van, 3 rolls royce, 2 lamborghini a garázsban, stb.
Ő is megkérdezi:
-Miből futja erre neked?
Az indonéz kolléga:
-Látod azt a hidat a folyón?
-Nem látom.
-Na látod -zsebére csap- 100 %.
Vagy akár a korábbi elnök megjegyzése is jó példa:
"Ha egy orangutan lenne a mostani vezérigazgató helyén, az indonéz állami kőolajipari vállalat biztos, hogy nyereséges lenne".
A szekularitásról is lehetne bőven beszélni.
16
Csakugyan nem tértem ki arra, hogy csak a muszlim nő nem mehet hozzá más vallásuhoz. Másrészt: hosszú ideig életem Indonéziában, valamelyest ismerem az ottani viszonyokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!