Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen érvek szólnak az...

Milyen érvek szólnak az Európai Egyesült Államok létrejötte mellett és ellen?

Figyelt kérdés
Én személy szerint támogatnám az Európai Egyesült Államok létrejöttét, de kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok: mik lennének a pozitívumai és mik a negatívumai.
2012. okt. 19. 17:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
25%

Dolgoztam az Egyesült Államokban, ott azt láttam, kéte emberöltő alatt teljesen eltűnik a nemzeti identitás, nemzeti nyelv a keveredés következtében, megmarad az Egyesült Államok identitás az egykori nemzeti identitás helyett.

Jelenleg is hatalmas a migráció, és a szegény és gazdag pólusok megteremtésével a migráció csak fokozható. Úgy gondolom, ahogy az USA népek olvasztótégelyévé vált egységes kormányzás alatt, az EU Egyesült Kormányzással, nemzeti parlamentek nélkül szintén válhatna egy egységes, egy nyelvet beszélő közösséggé, és a piac akkor válhatna valóban egységessé, ha a nemzeti kötődések megszűnnének. Véleményem szerint az EU-nak mint piacközösségnek a nemzettudat, nemzetállam, nemzeti lét valamennyi megnyilvánulása ártalmas, a piac érdeke a az EU nemzeteinek eggyé olvasztása, a nemzeti lét megszüntetése.

2012. okt. 19. 18:29
 12/17 anonim ***** válasza:
50%
Minden mellette szól. Csak az emberekkel van a baj. Egyesek túlságosan kötődnek a gyökerekhez és képtelenek feladni szuverenitásukat, amit pedig nem feltétlenül kellene. Ellenben az sem titok, hogy jelenleg a fejlettebb országok élősködnek a Magyarországhoz hasonló kis országokon. Értem ezalatt, hogy a jó minőségű árút elviszik és helyette vegyszerezett sz@rt adnak, vagy a nagy német multik rabszolga munkát végeztetnek a magyar emberekkel stb.. Szóval nem hinném, hogy a fejlett országok különösebben törekednének egy e fajta egyesüléshez.
2012. okt. 19. 18:29
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok különösebben német-párti, de:

"Értem ezalatt, hogy a jó minőségű árút elviszik és helyette vegyszerezett sz@rt adnak, vagy a nagy német multik rabszolga munkát végeztetnek a magyar emberekkel stb.."

Ne legyél naív, a magyar élelmiszereket, amiket pl. a németeknek exportálunk, ugyanúgy teli vannak ízfokozókkal, stabilizátorokkal, stb.-kel. Ha nem hiszed nézz körül egy-két magyar feldolgozó üzemben!

Továbbá tényleg rabszolga munka pl. az audi mérnöki állás, ellenben bezzeg a 47 ezres közmunka! Németország nem szent, az érdekei mentén politizál, de nem is az a mumus aminek beállítják. És igen, Németország és Franciaország az integráció mélyítése mellett vannak.

2012. okt. 19. 18:38
 14/17 anonim ***** válasza:
47%
Ez a magyar-német-francia... bla-bla teljességgel ártalmas az egységes Európa tekintetében, ennek kell végetvetni!
2012. okt. 19. 18:50
 15/17 anonim ***** válasza:
80%
A becsület, a büszkeség őseink hagyatéka. A két világháborús vereség. Majd ha visszaadjuk a nyugatnak amit kaptunk tőlük beszélhetünk róla.
2012. okt. 20. 11:56
 16/17 anonim ***** válasza:

8

Az USA-ba idő után csak latin amerikaiak és afroamerikaiak maradnak. Majd utána ezek is elnyomják egymást és végül csak egy marad. Ennyit erről, a vegyes társadalomról, mert az egyik így úgy is felülkerekedik a másikon.

2021. ápr. 29. 16:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Ezt láthatjuk az arab országokban, az egyesült államokban, kínában, olaszországban, franciaországban, oroszországban, spanyolországban, afrikai és dél-amerikai országokban. Stb... Mellesleg a nemzeti identitáson kívül ott van a szexuális, a politikai, nemi, etnikai, vallási identitások, amíg csak még jobban széthúzzák az embereket.
2021. ápr. 29. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!