Miért olyan ostobák az arabok hogy minden áron atomba gondolkodnak?
Ha lenne eszük akkor már rég valami jó kis vírusban gondolkodnának.
Genetikai kiválasztáson alapuló retrovírus!
Terjedése : cseppfertőzés, víz.
Felszívódása: bőr, légjárat, nyálkahártya, vér.
Lappangási idő tünet mentesen: 6 hónap
Terjedés: A fertőzést követően azonnal.
Lefolyása: 1-2 nap
Reprodukciós mutáció : Akár minden új fertőzés alkalmával.
Halálozási arány : 100%
Stimuláció : Az embertípusok genetikai eltéréseire alapozott katalizátoron keresztül.
Példa statuálás: 2-3 db 100-200e res város egyszerre.
Kérdező először is a legtöbb arab állam a perzsa Iránnal ellentétben nem gondolkodik még hasonlókban sem.
Ettől az apró bakitól eltekintve is marhaság az egész. Először is sokkal drágább megoldás,bár igaz jobban mutat pár atombombánál és a környezet sem megy teljesen tropára. Másodszor még az atombomba gyártást is jobban lehet titkolni mint a víruskészítést nehogy azt hidd hogy a CIA a MOSZAD vagy bármilyen más hírszerző alakulat nem fedezné fel rohadt gyorsan .Abban a pillanatban hogy rájöttek mire készülnek porig rombolnák az egész kócerájt ahol a vírus a legrosszabb esetben is az iráni civileket tizedeli meg.
A legtehetségtelenebb általános iskolás biosztanár is kiröhögné a vírusodat.Mert ilyen sőt minimálisan hasonlót sem lehetne létrehozni. Értem én hogy tetszetősek a zombis filmek de akkor is,maradjunk kérlek a realitások talaján.
Azt el is felejtettem mondani ,azért lenne hihetetlenül drága a vírus kifejlesztése ,mert eddig még senkinek sem sikerült. Egyenlőre az egész tudóstársadalom (amúgy jogosan) rohadt büszke arra hogy egy igazán semmire sem jó mikroorganizmust sikerült az állítólagos Úr segítsége nélkül létrehozni. A konkrét küldetéssel rendelkező kivédhetetlen vírus (tényleg ki az a barom aki egy ellenszer nélküli vírust engedne teljesen szabadon?) fejlesztésétől még messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől.
Maradjunk annyiban Kérdező ,hogy még művelődj egy kicsit mielőtt beleszólnál a világpolitikába. Ja és nem kell minden mondat után 4 sort kihagyni.
A kérdező kommentje:
"tavol elo válasza:
Ki írta hogy az araboknál lenne az a 2-3 város ahol bevetnék?
Van az USA ban elég 200e körüli városka!
# 16/22 ma 09:17
A virus arrol hires, hogy terjed! Ha 2-3 varosba bevetnek foleg olyan helyen mint az USA akkor valoszinuleg 24 oran belul egesz Eszak-Americara majd 48 oran belul elerne europat es kb 72 ora alatt a vilagban terjedne szet aminek nagyon sok nemzet nem orulne pl Kina, Oroszorszag stb. De tegyuk fel, hogy sikerul megallitan es csak az USA-ba pusztitana, akkor szerinted az USA nem lepne semmit? Azert annyira ok sem hulyek, hogy ne jojjenek ra arra, hogyeppen biologiai fegyvert vetettek be ellenuk...abbol, hogy az arabok eletbe maradnak tudnak hol az ellenseg! Amugy meg hiaba pusztulna el america vagy az egesz vilag ilyen vagy hasonlo akciotol a megtorlas nem maradna el, ugyanis kb 50-100-200? atomtengeralattjaro jarkal a vilagban atomfegyverrel (is) felszerelkezve, mivel hermetikusan el vannak zarva a vilagtol melyen a tenger alatt igy oket se virus se atomtamadas nem fenyegeti.
Emlekezz csak (felreteve minden osszeskuves-elmeletet) mit muveltek az americaiak 2 haz, 4 repulo es kozel 3 ezer ember halal miatt lerohantak 2 orszagot, akkor szerinted egy egesz varos miatt mit csinalnanak?
"#10: persze az is lehet, hogy csak én akarom veled elhitetni azt, hogy a médiában hallott hírek csak az agymosást szolgálják."
Nem.... tényleg az agymosást szolgálják. Ettől függetlenül persze te azt hiszel amit akarsz.
Én érintőlegesen foglalkozok retrovírusokkal (is), ezért a politika rovatban kicsit rendhagyó módon, ebből a szemszögből világítanék meg pár "gyengeséget" az elméletedben:
1. Nem hallottam még olyan humán retrovírusról, ami cseppfertőzéssel terjed (állatiról sem, viszont nem állítom, hogy nem létezik, csak most lusta vagyok az irodalomban kutakodni), mivel a burkuk (ha pedig azt hiszed, hogy minden vírusnak van burka, akkor azonnal vegyél elő egy mikrobiológia tankönyvet) elég érzékeny a környezeti behatásokra.
2. Az emberi genom az egyes rasszokban is nagyon hasonló. Nincs kifejezetten "fehér ember gén", sem "arab gén", sem "néger gén" vagy hasonló. Az egyes népek eredetét általában több gén (20-50 darab) allélvariánsainak összevetésével szokták megadni, de ezek az eltérések általában olyan csekélyek, hogy a géntermék funkciójában szinte nincs is olyan nagy különbség, hogy terápiás célpontként szerepeljen. Konkrétan: arra hogy most mondjuk az arabok 80%-ában az ABC123 gén 10232-os helyén egy C helyett egy T van, és emiatt a 603-as pozícióban glicin helyett alanin van a fehérjetermékben (arról nem is írok, hogy létezhet "néma mutáció" is) és így az adott enzim aktivitása 0,2%-kal csökkent, kíváncsi vagyok, hogy milyen vírust lehet tervezni. Különösen úgy, hogy egyszerre rengeteg ilyen apró eltérést kellene számításba venni... Milliószor egyszerűbb lenne először pl. egy tumor onkogénre optimalizált vektort csinálni, így jó pár rákos megbetegedést gyógyítani, de jelenleg még ezek sem léteznek. (Értsd: még a benzinmotort se találták fel, de te már forma1-es kocsit építenél).
3. Mint te is írtad, mutáció fontos, hogy elkerülhető legyen az ellenanyag kifejlesztése. A retrovírusokban a reverz transzkriptáz (ha jól emlékszem) 100ezer bázisonként vét 1 hibát (ami köznapian szólva "k.rva magas" mutációs ráta). Na, képzeld el, hogy a 2.-es pontban leírtak miatt egy nagyon precízen létrehozott vírus ilyen mutációs rátával rendelkezik: pár nap és már mindenkit fertőzne...
4. Ez nem McDrive, hogy leadom a rendelést, hogy 6 hónap lappangási idő, majd pikk-pakk aktiválódjon és 2 nap alatt nyírja ki az illetőt. Nézd meg példának a mostani vírusokat.
5. Ez részben a 2-es ponthoz csatlakozik, csak populációs szinten megközelítve a problémát. Tegyük fel, hogy olyan vírust akarnak csinálni, ami kiírtja a fehéreket, de az "arab génekkel" (amiket már kitárgyaltam, hogy nem léteznek, maximum bizonyos variánsok gyakoribbak náluk) rendelkezőket nem. Na, ebben az esetben pl. a magyarokat 150 évig megszállták a törökök, így jó pár ilyen allél lenne a magyar népességben is (más népek is keveredtek). Szóval, itt felmerül a specificitás és szenzitivitás kérdése, magyarul, hogy pusztuljon-e az arabok jó része is és minden fehér, vagy pedig relatíve kevés arab haljon meg, de emiatt jó sok fehér is élje túl...
6. Ha egy levegőben terjedő vírussal megfertőzöl egyszerre 2-3db 100-200ezres várost (vagyis egyszerre 200-600ezer embert), akkor biztos lehetsz abban, hogy az onnan bőven ki fog jutni, vagyis nem példa statuálás lenne...
+1: vírus kiszabadulását, szétterjedését, visszamutálódását (valamint a szelektivitást is lehetne javítani, ha pl. főleg fehérek lakta városokban vetnék be) meg lehetne úgy oldani, hogy pl. replikációs képességgel nem rendelkező "defektes" virionokat vetnek be, vagyis területre ható fegyvert hoznának létre (lásd: anthrax). Csak a bibi ott van, hogy ugyanezt csinálja egy atombomba is, csak kevesebbet kell vele szenvedni.
Szóval, szerintem nem is olyan ostobák ezek az arabok. Inkább te, Kérdező, nem állsz két lábbal a földön...
Olyan mintha én ezt írnám: csinálok egy olyan retrovírust, mely az öregedésért felelős géneket kiiktatná és íme, kész is az örök fiatalság. Ugye milyen egyszerű?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!