Melyik az az ország amiben mindent meg lehet tenni, annyira nagy a szabadság?
Általában a szabadsága addig terjedhet egy embernek, amíg másik ember szabadság jogait nem keresztezné. Ugye leginkább alap jogok az élethez, tulajdonhoz, egészséghez, lakhatáshoz való jogok, de van még tovább is.
Pont ezért lehet olyanon rágódni, hogy akkor most a dohányzási tiltás az szabadság jog vagy annak szegése.
Ha van ilyen ország, akkor ott anarchia van.
A szélsőséges liberalizmus = anarchizmus.
Nem hiszem hogy demokráciákban ennyire elengednék a gyeplőt, ahol meg ezt megteszik ott más érdekek mozognak a felszín alatt. Nem tudom hogy ilyen létezhet vagy létezett- e, de nem kizárt a 3. világban.
"Például:embert ölni,nőket erőszakolni,kábítószert gyártani...ijesmikre gondolsz?Nem fizetni adót,büntetést?Nem nézni kié-mié?"
Úristen,nem ilyenekre gondoltam,hanem például volt egy válaszban is,hogy "de ha neked az tetszik,hogy egy országban bármit megtehetsz akkor menj Amerikába". Nem tudom,hogy mennyire van szabadság ott,csak tudni akartam,hogy vannak kifejezetten ilyen országok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!