Ha lenne egy nagy háború, javulna az ország és a világ jelenlegi helyzete?
"Semmilyen olyan "érdek" nem lehet ami akár egyetlenegy ártatlan ember életébe is kerüljön!"
Az internacionális cégek vezetői ezt cáfolnák.
Főleg az olaj és fegyverkereskedés vezetői.
És elég sok hitelt szoktak felvenni háborúban, szóval a bankok is jól szoktak járni tőle.
Jóember! Én megértem, hogy a mostani rendszer szar, hogy most majdnem mindenkinek szar, akinek meg nem, annak talán jobb, mint valaha. Én megértem, hogy sok minden nem tetszik és hogy fontos értékek hiányoznak az életből.
De most komolyan? Nagy háború. 2006-ban annyi tömegpusztító fegyver volt a világ nagyhatalmainak a kezében, ami kb. 26-szor tudta volna elpusztítani a Földet. A teljes földi életet!!! Erősen kétlem, hogy számuk drasztikusan csökkent volna azóta... Egy ilyen háborúban ki győzne? Aki 18-szor irtotta ki a Földet, mert a másik csak 10-szer tudta?
Bizony, nem lesz legenda vagyok, kutyával, meg felöltöztetett próbababákkal. Nem lesz víz a csapban, étel, fűtés, áram stb. Egy újabb igazán nagy háború az egész emberiség, sőt 1-2 faj kivételével az egész ÉLET végét hozná el.
De nézzük csak történelmünk nagy harcait: jobb lett '56 után? jobb lett '45 után? az első világháború és az azt követő zűrzavaros éra után? '48 után?
Aki azt hiszi, hogy "egy nagy háború" bármin is változtatna, sztem téved. Illetve sok minden változna, de hogy az élet nem lenne jobb, belátható időn belül legalábbis, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!