Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek kinek a külpolitik...

Szerintetek kinek a külpolitikai nézetei helyesebbek az USA érdekei szempontjából? a, Obama b, Romney

Figyelt kérdés

2012. szept. 15. 01:32
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
5%

Obama nagyon legyengitette az USA-t, kulonosen az iszlam orszagokban. A jelenlegi eroszakhullam is mutatja, hogy Obama nem erti a Kozel-Keletet.

Ezert kulpolitikai szempontbol Romny jobb az USA-nak.

2012. szept. 15. 07:24
 2/32 A kérdező kommentje:

1

Maximálisan egyetértek. Obama puha, békülékeny, és az iszlámot "nagyszerű vallásnak" kikiáltó politikája szerintem is zsákutca, és nagyon veszélyes. Viszont a Bush kormányzat jóval konfliktusfelvállalóbb, militánsabb szereplése óriási ellenállásba, meg nem értésbe ütközött Nyugaton is - így érthető, hogy az amik változást akartak.

Sok idő kell, mire rádöbbennek az iszlám világ veszélyességére és ellenségességének antagonizmusára. Ennek azért már megvannak a jelei.

2012. szept. 15. 07:38
 3/32 anonim ***** válasza:
44%

"Bush kormányzat jóval konfliktusfelvállalóbb"

Bizony milyen vicces volt amikor az amerikaiak rájöttek, hogy semmi okuk nem volt Irakban harcolni. (se Osama bin ladenhez nem volt közük az irakiaknak, se tömeg pusztító fegyver, nahát)

Az is nagyon poénos, hogy a média ellenében az FBI nem gyanúsította Osama bin Ladent a 9 11 kapcsán.

Természetesen a pentagonba csapódó gépről készült köztéri videókat is csak azért foglalta le az FBI és csak azért nem adta ki azóta, mert túl sokkoló lenne számunkra látni. Véletlenül sem egy rakéta volt! Bizony Bizony! Egy repülő csapódott bele! Higgyétek el! Bush a saját fülével hallotta, neki lehet hinni!

Jaj aztán ott van a wtc 7 épülete ami elég messze van wtc 1-től, wtc 2-től és milyen csoda történt! A WTC 7 épülete lett az első felhőkarcoló a történelemben ami TŰZTŐL omlott össze palacsinta szerűen.

De persze a BBC híradósainak is remek forrásaik vannak, hiszen kerek 20 perccel előbb elmondták, hogy a wtc 7 épülete összeomlott, mielőtt megtörtént volna.

Szerintem az empire state building építőinek, mérnökeinek valamilyen díjat kéne adni utólag, hiszen 1945-ben abba is belerohant egy bombázó és még is kibírta.

Természetesen ezzel csak azt akarom mondani, hogy Bush ideje alatt, látványosan romlott az építőipar.

2012. szept. 15. 09:36
 4/32 A kérdező kommentje:
3 Elég gyenge volt ez az USA-ellenes propaganda-duma...
2012. szept. 15. 09:47
 5/32 anonim ***** válasza:
19%

Usa ellenes? Én csak Bush-ról szóltam. Tudom tudom Gáspár Zoltán Ernő, te aki Bush, imádó, Gyurcsány imádó, fanatikus rasszista(az arabbokkal). Neked ezek gyenge érvek.

Pedig lehetnél megértőbb Obamával, hiszen ő volt az egyetlen külföldi elnök aki aggodalmát fejezte, a Gyurcsány elleni vizsgálatkor.

A szíved nehezen döntötte el, hogy akkor most Bush-t, vagy Gyurcsány megmentőjét, Obamát imádd jobban?

2012. szept. 15. 09:55
 6/32 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem egyik sem jó, már ha az USA szemszögéből nézzük. Romney egy bigott vallásos, aki képes volt az ateista apósát kikapartatni és megkereszteltetni, mert nem tetszett neki hogy vallástalan. Romney az is, aki éjjel-nappal háborúzna az amerikai excepcionalizmus nevében (terjeszteni a szabadságot és demokráciát) és konzerválná a bigott középkori értékeknek nevezett baromságokat.

Ezzel szemben Obama sem jó, mert túl engedékeny az arabokkal szemben. Szerintem egész egyszerűen el kellene engedni a gyeplőt, kivonulni onnan végleg, hagy gondoskodjanak magukról. Az olaj szempontjából ott van Kanada, már az USA is, Oroszország, Venezuela, Európa és a mélytengeri lelőhelyek - vagyis minél gyorsabban át kellene szervezni ezekre a helyekre a kitermelést. Na és akkor meglátnánk, hogy az iszlám, a szörnyvallás, a zöldfasizmus mit adna az araboknak és a többi iszlám népnek. Kiderülne mennyit ér ez a társadalomszervező ideológia, ahol a hitehagyókat megölik, a nők nem dolgoznak gyak. dísztárgyak és ebből adódóan alacsonyabb is a produktivitásuk is.

Egyszerűen tényleg ez lenne szerintem a megoldás, azzal együtt, hogy innen meg kitoloncolják a muszlimokat - nem kell ide ötödik hadoszlop.

2012. szept. 15. 10:34
 7/32 anonim ***** válasza:
57%
A kivonulásos hozzászólással értek egyet.
2012. szept. 15. 10:38
 8/32 A kérdező kommentje:

Az USA nem teheti meg, hogy izolacionista defenzívába vonuljon, szóval a kivonulás nem megoldás. Iszlamista ellenségei el akarják pusztítani, tehát úgy sem hagynák békén.

Amúgy a kérdésem egy vagy-vagyról szólt. Választani kéne.

2012. szept. 15. 10:42
 9/32 anonim ***** válasza:
23%

"Az USA nem teheti meg, hogy izolacionista defenzívába vonuljon, szóval a kivonulás nem megoldás. Iszlamista ellenségei el akarják pusztítani, tehát úgy sem hagynák békén. "

Micsoda remek békeszerető ember beszédét olvashattuk.

Végül is igen, amióta Obama kivonult Irakból, azóta is csak úgy záporoznak a terrorizmus jelei, Iraki kivonulás óta évente rengeteg amerikai ember halt meg az USA-ban, megszámlálhatatlanul robbantgatják a bombákat.

MIÉRT NEM HALLGAT MINDENKI GÁSPÁR ZOLTÁN ERNŐ BÖLCS SZAVÁRA?

Ja, hogy még sem így van?

2012. szept. 15. 11:14
 10/32 A kérdező kommentje:

9

Kizárólag a titkosszolgálatok érdeme, hogy jelentősen csökkent az USA és a Nyugat elleni sikeres terrorcselekmények száma. Ennek semmi köze az iraki kivonuláshoz.

Amúgy pedig ne offolj.

2012. szept. 15. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!