Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek Obama komolyan...

Szerintetek Obama komolyan veszi a főként Izraelre nehezedő iráni fenyegetést?

Figyelt kérdés

2012. szept. 9. 19:54
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

8

Obama szerintem csak ballibsi, és kicsit naiv - de neki is alkalmazkodnia kell. Szóval nem mondanám, hogy az iszlámhoz húz, csupán túl jóhiszemű az iszlám világgal kapcsolatban.

De ha minden kötél szakad, akár ő is elrendelheti Irán megtámadását. Szerintem. (Arról nem is beszélve, hogy Izrael kevés Irán ellen.)

9

Gondoltam, hogy valaki majd ezzel jön, de én másra gondoltam. Arra, hogy nem a pénz mozgatja a világot, hanem az ideológia.

Az pedig, hogy pénz kell a kampányhoz, még nem jelenti azt, hogy a politikai hatalom a pénzemberek kezében lenne, akik ráadásul vélhetőleg kevésbé kompetensek a politikai döntések meghozatalához, mint a hivatásosok -ráadásul a felelősség sem az övék.

2012. szept. 9. 21:59
 12/22 anonim ***** válasza:
Amerikának semmi szüksége egy újabb háborúra: lásd az iraki és az afganisztáni dicsőséges teljesítményüket. Ezért sem szabad a republikánus agyatlanoknak hatalomra kerülni, belőlük a Bush-érában bőven elég volt.
2012. szept. 9. 22:07
 13/22 anonim ***** válasza:
Egyébként meg: szerintem komolyan veszi, de a választások előtt már úgysem fog semmi sem történni.
2012. szept. 9. 22:07
 14/22 A kérdező kommentje:

13

Az mit jelent szerinted, hogy komolyan veszi? Előkerülhet nála a katonai opció?

2012. szept. 9. 22:11
 15/22 anonim ***** válasza:

"...Szóval nem mondanám, hogy az iszlámhoz húz, csupán túl jóhiszemű az iszlám világgal kapcsolatban"

Köhm,köhm. Tudom, hogy a televízió/internet már mindenki agyában sikeresen hipnotizálta, hogy az iszlám gonosz,

bizonyára, ezért nem hallottál olyan nyugat barát országokról mint pl: Egyesült Arab emírségek vagy Szaúd Arábia.

2012. szept. 9. 22:21
 16/22 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Ha a többségen múlna, ezekben az iszlám országokban is USA-ellenes külpolitika lenne - ezt gondolom tudod...

(Arról nem beszélve, hogy ezek is diktatúrák.)

2012. szept. 9. 22:24
 17/22 anonim ***** válasza:

"ezt gondolom tudod... "

Igen tudom, hogy Magyarországon mindenki ért mindenhez, mindenki tud mindent. Itt mindenki politikus, közgazdász, diplomata, filozófus SŐT, remek történészeink és társadalom kutatóink vannak. Ha valamit nem tudsz, kérdezz egy magyart! Megtörtént a holokauszt? Az iszlám a gonosz, akik elpusztítják a világot? Hülye angol wikipedia, mindenkinek Magyarországhoz kellene fordulnia.

De a kérdésre visszatérve, ahogy már írták.

Nem, nem valószínű, hogy lesz háború a szavazásig. Nem tudom biztosan mit gondol egy átlagos amerikai, de bátor ember az a politikus aki egy iraki háború után újra háborút kezdeményezne.

2012. szept. 9. 22:36
 18/22 anonim ***** válasza:

"Arról nem beszélve, hogy ezek is diktatúrák"

És bizonyára azt is tudod, hogy a nyugatnak nem a demokrácia fontos, hanem az üzlet. Igen Egyiptom évtizedekig volt diktatórikus nyugat barát. Szaúd-Arábia, Az egyesült Arab emírségeket is hívhatod diktatúrának, de azok monarchiák.

De a legérdekesebb. Észak Korea. Szenvednek az emberek. Diktatúra. Ott nincs olaj. Veszteséges lenne demokratizálni. Nem jó üzlet.

Igen, a mai "demokratikus" nyugat jobb mint 200 éve. De az már vicces, hogy vannak aki ma a nyugati demokráciát a szentek szentjének, sérthetetlennek, a becsületesség, jóság mintaképének hiszik.

2012. szept. 9. 22:42
 19/22 A kérdező kommentje:

18

Igen tudom. Én mindössze arra kívántam utalni, hogy milyen veszélyes a helyzet ezekben az USA-barát vezetésű országokban is - pláne az arab tavasz óta. Na meg arra is, hogy mekkora a társadalmi-kulturális-civilizációs-politikai ellentét a Nyugat és az iszlám világ között.

2012. szept. 9. 22:46
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

tegnap 22:36

Te szerencsétlen, Szaúd-Arábia pl. pont, hogy USA-ellenes, az európai terrorizmus finanszírozója és az itteni muszlimok legnagyobb fanatizálója. Ami nyugatbaráttá teszi az csakis a szaúdi uralkodócsalád, de ettől még az olajsejkek vígan finanszírozzák a terrorizmust a világban.

Ja és igen, az iszlám gonosz, nem mondom, hogy az összes muszlim ember ilyen, mert ez nem igaz, de maga az iszlám olyan mint a nácizmus, a szó szoros értelmében. Nem is véletlen, hogy akkor indult meg az iszlám világ fanatizálódása, amikor Hitler nagyon jóban volt a jeruzsálemi főmuftival.

2012. szept. 10. 06:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!