Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Kit támogatnál? Obama vs. Romney?

Kit támogatnál? Obama vs. Romney?

Figyelt kérdés
Ha amerikai állampolgár lennél, a demokratákat vagy a republikánusokat támogatnád?
2012. szept. 6. 18:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
*lesznek
2012. szept. 7. 04:16
 12/20 anonim ***** válasza:
87%
Ez érdekes lesz, mert szélsőjobbos vagyok, de inkább Obama, mint a vallási fanatikus, háborúpárti republikánusok. Egyszer elég volt a repub kormányból (Bush), nem kérünk többet belőle.
2012. szept. 7. 09:02
 13/20 yossarian44 ***** válasza:

A magyar közoktatás feladata lenne, hogy képessé tegye az embert, hogy felismerje a leegyszerűsített, kamu magyarázatokat a világ történéseire.

Az árnyékkormányként működő zsidó lobby egy ilyen leegyszerűsített, kamu magyarázat, erre töri órán szépen rá lehetne világítani.

2012. szept. 7. 10:30
 14/20 anonim ***** válasza:

"Ez érdekes lesz, mert szélsőjobbos vagyok, de inkább Obama, mint a vallási fanatikus, háborúpárti republikánusok."

Egy kicsit OFF, de ez a hozzászólás jól szemlélteti, hogy a magyar szélsőjobbnak az égvilágon semmi köze a konzervativizmushoz. A jobbik-szavazók túlnyomó többsége kifejezetten liberális - hagyományosan vett szociális értelemben -, és az egyetlen dolog, amiért szélsőjobboldalinak tekintik őket, az az - amúgy nagyrészt jogos - cigányellenesség. Ezért sem meglepő, hogy a jobbikosok jó része ateista.

2012. szept. 7. 13:57
 15/20 anonim ***** válasza:

12-es vagyok, igen, ez így is van, bár én spec nem vagyok ateista :)

Széchenyi is liberális volt, ha eredeti értelemben vesszük :) Amit ma liberalizmus címszó alatt művelnek, annak köze nincs az eredeti elgondolásokhoz.

2012. szept. 7. 14:29
 16/20 anonim ***** válasza:
10%

Szép birkát nevelt belőled is az oktatás meg a média úgy látom :)

2012. szept. 7. 16:18
 17/20 yossarian44 ***** válasza:
60%

Előző, nem nézek tévét, nem olvasok újságot, és tulajdonképpen szinte csak a gazdasági híreket olvasom, a neten...

Gondolom a hülyék, akiket olvasol, azt állítják, hogy aki nem antiszemita, annak csak kimoshatták az agyát a héber médiában, de hát ez van, nem ez az egyetlen dolog, amiben antiszemita barmok hazudtak neked.

Imádom, hogy a széljobb jön az agymosással, holott például a kuruc az tömény agybénító szenny, aki azt elhiszi, annak tényleg nincs önálló gondolata.

2012. szept. 8. 12:20
 18/20 yossarian44 ***** válasza:

Egyébként az amerikai republikánus oldal nekem egy nagyon unszimpatikus társaság. A kedvencem ez a kis twitter gyűjtemény, amit nemrég találtam a neten. Nagyon tanúságos, ahogy az amerikai republikánusok kiakadnak, és Kanadába költözéssel fenyegetnek, mert átment az Obamacare, ami egy szocializált, európaihoz hasonló egészségügyi rendszert jelent, ingyenes, TB-vel finanszírozott ellátással.

Kanadának is pont olyanja van, mint az Obamacare, csak jobb. És ezek oda menekülnének a "kommunista" egészségügyi reform elől.

Tudom, hogy biztosan vannak pontosan ugyanekkora barmok az Obama-csoportban is, de ez azért mégis riasztó, hogy ezek az emberek szavaznak (és valószínűleg Romneyra).

2012. szept. 8. 13:11
 19/20 yossarian44 ***** válasza:

Ja, igen, a twitter-gyűjtemény, akit érdekel:

[link]

2012. szept. 8. 13:12
 20/20 anonim ***** válasza:
Romney még mindig jobbnak tűnik, mint Gingrich vagy Santorum lett volna. Az viszont, hogy utóbbi kettő egyáltalán labdába rúghatott, jól jelzi, milyen szellemiség uralkodik a republikánusoknál. Obamának is megvannak a hibái, de százszor inkább rá szavaznék.
2012. szept. 9. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!