Egy közgazdásznak elhiszitek a valóságot, és felébredtek végre?
ma 19:30
Az általad említett money creaton nagyon - nem kicsit, nagyon - félre van magyarázva a neten. A FED által is kiadott brosúrán IS rajta van, hogy a pénzteremtés során keletkező nyereséget a kormány kapja, seigniorage néven! Nincs itt semmilyen stikli, csak sok olyan hülye van, aki mindenféle előismeret nélkül megnéz egy ilyen drábikos baromságot és osztja az észt!
Vannak netes baromságok. Erre fel te is belinkelsz valamit a netről. Miért nem magyarázod inkább el ?
LOL
"Az igazság része, hogy aki tanult a zsidóság asszimilációjáról az tudja, hogy rengetegen vettek fel német vezetékneveket, hogy könnyebben beilleszkedjenek. Ezért aztán sok zsidó családnak nem héber vagy bibliai vezetékneve van, hanem német. Ilyen például a Lieberman vagy a Rotschild család."
Tehát ha zsidó neve van azért zsidó, ha nem akkor meg azért. Tipikus van sapka nincs sapka. Egyébként előhúztál két német nevet, rendben, legyenek ők ketten zsidók. És mi van a yoriassan által említett többi angolszász névvel? Te kéred ki, hogy miért nem nézünk utána a dolgoknak, holott te ugyan úgy nem nézel utána semminek, csak a youtube-videókat mantrázod. És te hívsz másokat birkának, az agyam eldobom.
ma 20:10
Gondoltam nem veszem el tőled a tanulás örömét...
A jegybank állampapírok vásárlásával is teremthet pénzt, az erre fizetett kamatnyereség a seigniorage. Ezt a kormánynak visszautalja a JB.
Amúgy, ha bank oldalról hivatkozok forrásra, akkor elhiszed?!
Köszi, most már mindent értünk ! Végleg megdőlt az ellenoldal elmélete.
Felterjesztelek Nobel-díjra is :)
A népesség nagyrésze úgy el van államhatalmilag hülyítve (vagy csak gyárilag ilyen vérkretén) hogy fel sem fogja, a háttérhatalom mennyire valós, és mennyire manipulatív. Úgy vannak vele mint az egyszeri paraszt a zsiráffal..."ilyen állat márpedig nincs"
Természetesen a nagytőkés pénzemberek és politikusok egytől-egyig becsületes, tisztességes, jószándékú emberek, sosem akarnának ártani a népességnek se pénzügyileg, se máshogy :$ mindenki hazudik, nekik vagy igazuk egyedül :D
[insert random szerecsenmosdatás, ténytagadás, ostobaság here]
Ezeket kár is felébreszteni, a Szent Politikusaikon kívül másnak úgyse hisznek el semmit.
Nem kell elhinnem semmit, ez eddig is nyilvánvaló volt hogy a világot egy szűk hatalmi elit tartja irányítás alatt, egyes országokat közvetlenül, másokat közvetetten. Nem kell ehhez konteókat gyártani hogy az ember józan paraszti ésszel belássa - akinél a pénz, annál a hatalom. Akinél a hatalom, az megtehet bármit, nem tartozik számonkéréssel senkinek. A probléma pedig pontosan ez hogy ezek meg is teszik azt a bármit. Drábik János nagyon is aktuális és valós problémákról beszél, aki sületlenségeket pofázik az David Icke.
"Drábik János egy újságíró, aki gazdaságilag semmit nem tud, és semmit nem ér. Egy átlagos embern, aki elolvasott egy makroökonómia tankönyvet, és értette is amit olvasott, már Drábik felett van a témában, mivel az öreg egyszerűen a bukott kommunista-marxista teóriákat ülteti át a 21. században, siralmas eredménnyel."
Ezt maximum te látod bele a mondanivalójába. Érdekes, én több cikket is elolvastam tőle, sehol nem volt marxista-kommunista meg más hasonló baromság a mondanivalójába. De ha már itt tartunk, kérdem tisztelettel, te hány makroökonómia tankönyvet olvastál el? Miféle végzettséged van kereskedelem-pénzügyből, hogy itt ilyen sommás véleményeket közölj? Vagy csak toltál pár hónapig valami MLM-átverést, és ettől te lettél a gazdaságtudomány félistene?
"Tulajdonképpen a bankárokkal szembeni gyűlöletre apellál, ezért az ezen a téren a tudatlan ember könnyen beveszi, amit ez a szerencsétlen mond, holott se füle, se farka."
SZVSZ az a tudatlan ember, aki a devizahitel-botrány, a Questor és a Budacash összedőlése után egy forintot is rábíz a bankárokra. Se füle se farka, hja, milyen kár hogy az események őt igazolják, nemde?
"Érdemes elolvasni azt a sületlenségét, amiben a nagy bankárösszeesküvést összehasonlítja Orwell 1984-ével, hát 2 percenként besírtam a röhögéstől."
Ebből is látszik, hogy te egyiket se olvastad el, csak idetrollkodtál valamit az éjjelnappalbudapest reklámszünetében.
"Lassan szólni kéne a zsidóknak, hogy térjenek vissza a bankszakmába olyan tömegben, mint ahogy a 19. században voltak jelen, hogy a sok zsidózó hülyének meglegyen az a sikerélménye, hogy egyszer igazuk van."
Egyrészt, el sem tűntek onnan. Másrészt a túlnyomó többség valóban nem zsidó, csak azt felejted el (tán szándékosan) hogy nem is kell túlnyomó többségben lenniük ahhoz, hogy az ő akaratuk érvényesüljön.
"Az emberek nagy része azért nem hiszi el ezt a magyarázatot, mert primitív, buta, gyerekes, és már messziről bűzlik, hogy kamu. Drábik általában bizonyítatlan állításokat nyög be, amiket aztán senki nem tud ellenőrizni, amilyen állítását meg lehet ellenőrizni, az meg elég gyorsan kideríthető, hogy nem igaz."
Nosza, ha ilyen könnyű cáfolni,tessék, tedd meg. Szeretném látni, hogy te mitől is vagy szavahihetőbb, mint egy olyasvalaki akinek vélhetően több iskolája van nálad, és minimum egy évtizede benne van a témában. Az hogy "szerintem ez kamu" meg "bizonyíthatatlan" ez egy vélemény, se több, se kevesebb. Véleményből pedig van 7 milliárd.
"Leginkább angolszász-germán kultúrkörhöz köthető vezetéknevű emberek. Hacsak nem volt a Biblia tele Gatesekkel, McCartnykkal, McNamarákkal, Washingtonokkal, vagy Smith-ekkel, akkor igen nagy marhaságot mondasz"
Nálad az kimaradt ezekszerint, hogy a zsidók közül nagyon sokan vettek fel angolszász-germán kultúrkörű neveket. Ki beszélt itt a 2000 évvel ezelőtt történt Bibliáról?
"Figyi, azért hallucinálsz mindenhova zsidó vezetést, mert antiszemita vagy, és direkt keresed. Egyébként elenyésző a létszámuk."
Hát igen, aki nem filoszemita, az csak antiszemita lehet :DDD nem kell direkt keresnem, még az Észak is cikkezik róluk, legutóbb pl. a Bilderbergékről volt egy szösszenet. Ahh tudom, biztos belopózdtam a nyomdába és titokban átírtam a neveket :$ bármit, csak el ne kelljen ismerned hogy szerecsenmosdatsz és hülyeségeket irkálsz...
"Ez az antiszemita majmok legnevetségesebb meséje..."
Történelemórán tamagocsival játszhattál (vagy csak simán be se jártál), ugyanis az USA soha nem volt a SZU szövetségese a világháború befejezése óta. A SZU nem volt Izrael szövetségese sem soha, Sztálin bátyó is lelkesen irtotta a zsidókat, és támogatta az arab országokat amikor Izrael megtámadta őket, miközben melldöngetve bizonygatta hogy ő csak védekező háborút folytat. A filoszemita ostobák úgy tűnik, csak arra emlékeznek vissza a történelemből ami őket igazolja. Szép szép, csak a világ nem így működik sajnos.
"pénzteremtés során keletkező nyereséget a kormány kapja, seigniorage néven! Nincs itt semmilyen stikli"
Igen, mert majd biztos kiteregetik a nagyérdemű elé, ha aljas módszerekkel jutnak pénzhez. Te meg hiszel nekik, meg is érdemled. Azt magyarázd meg nekem pls, hogyha becsületes úton ilyen könnyű politikusként meggazdagodni, miért nem azt csinálja mindenki. Az MLM-huszároknak is föltettem ugyanezt a kérdést, választ azóta se kaptam, csak vakaróznak tőle ott is ahol nem viszket.
"Te kéred ki, hogy miért nem nézünk utána a dolgoknak, holott te ugyan úgy nem nézel utána semminek, csak a youtube-videókat mantrázod."
Te meg a mainstream által szádba adott lózungot ismételgeted újra és újra,mintha ettől igazzá válna. Mitől is vagy jobb akkor?
"Pont ezt akartam kérdezni a kérdezőtől, hogy van valami célja az ébresztéssel."
Amíg csak 1-2 fűzfa van, meghajol a nagy szélben. Egy szép napon viszont sok-sok fűzfa lesz, és útját állják a szélnek. Ez a fűzfa célja. Remélem ez a metafora elég érthető :)
Bármi jobb annál, hogy csücsülünk nyakig a kakiban és még örülünk is neki, milyen jó meleg.
#17 válaszadó, te meg csak szimplán ostoba vagy. De nagyon. Te is kaptad a mínuszt visszakézből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!