A horvátok mit gondolnak Koszovóról?
Többnyire azok támogatják a szerbeket, akiknek szintén vaj van a fülük mögött - pl. Szlovákia, Románia, stb.
A horvátoknál nincsenek elnyomott, vagy autonómiára törekvő nemzetiségek, az a pár tízezer magyar meg bosnyák nem nagyon érdekli őket, szóval szerintem Koszovót támogatják.
2012. júl. 25. 18:08
2/11 A kérdező kommentje:
Akkor megtoldanám a kérdést. Olyanok válaszát várom akik értenek hozzá, vagy tapasztalták.
Horvátországban több mint 200 ezer szerb él egyébként, az elég nagy kisebbség nem?
Első jó nagy hülyeséget mondott, Horvátország tele van szerb lakta területekkel.
2012. júl. 25. 19:12
Ameddig a Szerbekkel kilehet valahogy b@szni addig ők örülnek, hidd el! A Bosnyákokkal, Szlovénokkal, Macedónokkal, Montenegróiakkal együtt.
2012. júl. 25. 20:40
5/11 A kérdező kommentje:
Ez sem igaz sajnos, a montenegróiak nincs - nem is volt - konfliktusuk a szerbekkel.
Én többször is voltam a Horvát tenger parton ami ugyebár tőlem Győrből pár száz kilométer ahol voltam most az 650 km és minden faluban/városban kint van Ante Gotovina, Mladen Markač illetve más nemzeti hősök képe. A szerbeket szinte minden Horvát utálja ráadásul a szerb gyűlöletet a legtöbb kisebbség is támogatja (magyar, bosnyák, szlovén, olasz).
2012. júl. 25. 20:46
Na akkor szerinted egy Magyar-szerb, Horvát-szerb háborúban ki mellé állna Montenegró???
2012. júl. 25. 20:47
8/11 A kérdező kommentje:
Én nem arra kérdeztem rá(gyengébbek kedvéért), hogy ki szereti a szerbeket. Tisztában vagyok az érzelmekkel. Csak arra lennék kíváncsi, hogy a horvátok (elsősorban a jobboldal) hogyan vélekedik arról a fajta igazságtalanságról, ami a szerbekkel történt. Azt is tudom, hogy még a bombázások idején születtek bizonyos örömködő dalok, de azóta eltelt több mint tíz év.
Ja! szóval azt szeretnéd hallani, milyen igazságtalanság érte a szegény galamblelkű szerb nemzetet, pedig az csak csókolgatja a szomszéd népeket és a javukra törekszik. A hálátlan horvátok, bosnyákok, szlovének pedig keblén melengetett kígyók módjára bántja ahol tudja a szegény maszületettbárány csetniket.
Na nem, prijatel molim te, ez nem így igaz. Sőt az ellenkezője!
2012. júl. 25. 22:24
Horvátország elismeri függetlennek Koszovót. Ez szerintem pont eleget elárul. Amúgy a szerbeket nem kell sajnálni, világéletükben vadállat módra irtották a környező népeket, előbb a magyarokat (1848-49), aztán a magyarokat és németeket (1944-45), majd a horvátokat és bosnyákokat (1991-1995), végül pedig az albánokat (1998-1999). Ha engem kérdezel, ami velük történt az történelmi igazságtétel.
2012. júl. 27. 10:45
Kapcsolódó kérdések: