Szabadkán tudnak a szerbek és a horvátok is magyarul?
Figyelt kérdés
2012. máj. 31. 17:30
11/13 anonim válasza:
Én nem vagyok szabadkai, de oda járok suliba. És elég sokan vannak akik magyarul is tudnak.
12/13 anonim válasza:
Nos,én Szabadkai vagyok. Hát mivel ez mégis csak Szerbiához tartozik,ezért a magyarok 50százaléka folyékonyan beszél szerbül,mint az anyanyelvüket, a másik 50százalék pedig kevésbé,de szerintem a magyarok 99százaléka tud szerbül. a szerbeknek a suliban megadatik az a lehetőség,hogy magyarul tanuljanak,persze ez nem kötelező. Mivel hogy a szerb családokban mostmár egyre több pl. a magyar nagyszülő vagy dédnagyszülő,ezért a gyerekek egy kicsit ismerik a nyelvet,és így szeretnek kommunikálni. Itt Szabadkán,az én iskolámban a szerbek egy csöppet sem néznek le ha magyar valaki,sőt,jóban is vagyunk velük,mi tanítsuk őket magyarul,ők meg szerbül tanítsák azokat akik nem tudnak szerbül. A többi iskolában nem tudom hogyan működik,és milyen a magyar-szerb viszony,de hogy nem utálják egymást az is biztos.. a horvátokról nem tudok nyilatkozni :P
13/13 anonim válasza:
Utolsó akkor te egy másik szabadkáról beszélsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!