Trianonnál mért pont a nemzetiségeknél húzták meg az országhatárokat?
Azért nem pont a nemzetiségeknél húzták meg a határokat a magyaroknál, hanem beljebb, mert VESZTETTÜNK a II. Világháborúban. Ennyire egyszerű a történet, nem kell ebbe mindenféle magyarellenes összeesküvést, meg egyebet beleképzelni.
Vesztettünk, így nem voltunk alkupozícióban. Nem mondhattunk azt, hogy "lóf@szt, így nem megyünk bele ebbe, ez így nem igazságos". Muszáj volt elfogadnunk, mert VESZTETTÜNK.
Ezt nem bírja a sok hungarista felfogni. Csak nem értem, hogy mi olyan nehéz benne.
De hogy a kérdésedre egy ilyen válasz is legyen:
A nemzetiségi határok a nemzetiségek nacionalista törekvéseinek az eredménye. Követelték az önálló országot, saját határokkal, teljes autonómiával. Nem akartak alárendelten élni a magyarok alatt, miközben ők is jelentős számban élnek az országban. Persze kaptak engedményeket, de az autonómiát nem kapták meg, így az elégedetlenség nem csökkent és a többit már tudjuk.
De ahogy a többiek is írták, ezek a határok sem szolgálják megfelelően a céljukat.
CMD: mi az hogy nem voltunk alkupozícióban mert vesztettünk?
Lausanne- "A békeszerződést 1923. július 24-én írták alá, ez volt az első világháborút követő egyetlen olyan békeszerződés, amelyben nem a szövetségesek akarata érvényesült."
Most akkor hogy is van ez Törökországgal? Ők tán nem vesztesek voltak?
"Most akkor hogy is van ez Törökországgal? Ők tán nem vesztesek voltak?"
Na most majdnem megszívattál, ügyesen kiemelted azt a részletet, ami neked megfelelt ide.
Trianont aláírták 1920. június 4-én. A Törökország feldarabolását illető Sévres-i békeszerződést pedig 1920. augusztus 20-án, aminek ez lett volna az eredménye: [link]
Ez az ő Trianonjuk lett volna. Na igen, csak ők utána tartottak egy sikeres török függetlenségi háborút 1923. októberéig, és annak a következménye lett a Lausanne-i béke, amiben végül is megtarthatta a területeket.
Szóval kihagytál ott 4 évet, meg egy győztes függetlenségi háborút. Trükkös, trükkös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!