Akik nem mennének Amerikába lakni, azoknak mik az érveik?
A vezetősége, kormánya borzalmas. Szigorúbban és jobban megfigyeli a lakosságot, mert az egykori NDK, csak mindezt titokban.
Mindezek mellett a világ legsunyibb országa. Ugyanolyan nemzetközi jogsértéseket, gonoszságokat csinál, mint Kuba, Észak-Korea vagy Irán, csak közben terjeszti magáról a jófiú áldumát, hogy neki szabad nemzetközi jogot sértenie és más országok ügyeibe belepofáznia, mert ő a Nyugati Kultúra, a Szabadság védőbástyája. Észak-Korea legalább nyíltan felvállalja, hogy igenis, mi egy gonosz diktatúra vagyunk, ha nem tetszik, ne szeress minket.
Azt hiszem ez a politikai vicc illusztrálja legjobban Amerika valódi arcát:
Bush elnök egyik amerikai propagandaturnéján meglátogat egy iskolát és elmagyarázza a gyerekeknek a kormány politikáját. Ezután felkéri őket, hogy tegyenek fel kérdéseket. A kis Bob felszólal:
– Elnök úr, lenne három kérdésem:
1) Hogyan nyerte meg a választásokat, hiszen a voksok kiszámolásánál veszített?
2) Miért nem fejezi be az iraki háborút?
3) Nem gondolja, hogy a Hirosimára ledobott atombomba minden idők legnagyobb terrormerénylete volt?
Ebben a pillanatban megszólal a szüneti csengő, a gyerekek kiszaladnak az osztályteremből. Miután visszatértek a szünetből, az elnök úr felkéri őket, hogy kérdezzenek tovább. Most Joey jelentkezik:
– Elnök úr, lenne öt kérdésem:
1) Hogyan nyerte meg a választásokat, hiszen a voksok kiszámolásánál veszített?
2) Miért nem fejezi be az iraki háborút?
3) Nem gondolja, hogy a Hirosimára ledobott atombomba minden idők legnagyobb terrormerénylete volt?
4) Ma miért szólalt meg a csengő 20 perccel korábban?
5) Hol van Bob?
Egyszerűen azért, mert ha Amerikába kéne laknom, valószínűleg oda születtem volna.
Lehet akármilyen jól bezélni angolul, de azért legkényelmesebb anyanyelven.
Meg nem is hiányzik nekem az a nagy nyüzsi ami ott van egy-egy nagy városban.
"Már a kérdést sem értem. Miért kéne Amerikába menni lakni?"
Nem írtam le az okot pedig kellett volna.Ebben a kategóriában ha Amerikáról(pontosabban az Egyesült Államokról) van szó,mindenki "undorodik tőle",úgy válaszolnak hogy legszivesebben soha nem laknának ott.
Erre vonatkozna a kérdésem.
Azért nem költöznék Ámerikába (már ez is milyen? van pofájuk a kontinens nevét használni), mert:
- szerintem undorító a kultúrája, véleményem szerint a nyugati/európai kultúra vadhajtása;
- a focijuk egy okádék, be kellene tiltani;
- az autóversenyük is egy okádék, körbe-körbe egy ovális pályán (Margiit, noormális?);
- szabad a fegyverviselés és bárki lelőhet, akinek nem tetszik a pofád;
- rühellem a rapet és a rockot is, márpedig az Egybesült Államok ennek a fellegvára;
- teli van valláskárosult, mérhetetlenül buta, bigott emberekkel;
- nincs ízlésük, nem tudnak öltözködni, nem értenek a divathoz és emellett mérhetetlenül nagyképűek, beképzeltek, arrogánsak (persze nem mindenki, de azért nem rejtik véka alá...);
- annyira bizonytalanok ott a férfiak az identitásukat illetően, hogy ennek ellensúlyozására pár helyen "túlkompenzálnak": V8-as autó, akinek ilyen nincs az bu.zi stb.
- szerintük Európa bu.zi, mert újabban nem megy minden évtizedben háborúzni, ahogy ők;
- hisznek (legalábbis a neokonok) az amerikai excepcionalizmusban, vagyis, hogy nekik szent kötelességük a demokrácia terjesztése;
- és még sorolhatnám.
Ez persze nem azt jelenti, hogy együtt éljenzek az USA-t megtámadó terroristákkal és a hasonlóan radikális barmokkal. Egyszerűen csak nem csípem őket. Szerintem Európa ISTEN, Európa király és felülmúlhatatlan. Viva la Europe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!