Ti is hallodtátok hogy a világ megsemmisitésére is alkalmas mennyiségű tömegpusztító fegyvert találtak Irakban?
"mindenki tudja hogy csak az olajmezők kelletek Amerikának."
Na igen. De ha így is van, az ürügyet Irak szolgáltatta a háborúra.
"Iraknak max akkor lettek volna tömegpusztító fegyverei ha az usa ad nekik."
Nehogy azt hidd... Úgy 20 éve néhány milkáért az oroszoktól bárki hozzájuthatott urániumhoz, sőt akár kész bombához is. Rengeteg el is tűnt a Szovjetunió felbomlása után, és sokról a mai napig nem tudják, hogy hol van.
"Iránnak nincs atombombája, nem is lesz."
Ezt te honnan veszed? Te vagy Ali Khamenei?
Mindenesetre a műholdak KIMUTATJÁK a rádioaktív sugárzást, azaz Iránnak VAN hasadó anyaga. Ha ez VALÓBAN békés felhasználású, akkor miért is nem hajlandók ezt bemutatni?
"Ha lenne se vetnék be, főleg nem Izrael ellen,"
Pedig Irán ÉPPEN AZT vallja - fennhangon! - hogy Izraelt el kell törölni...
"azok a városok a muzulmánoknak is szentek, sose pusztítanák "
Jeruzsálem valóban szent városuk. De az egyéb izraeli városok, telepek nem azok.
"Most is kell majd indok a támadásra mert Iránban megint van sok gáz és kőolaj."
Lehet, hogy ez a végcél én ezt nem vitatom. De baromi egyszerű a dolog: TESSÉK BEENGEDNI a fegyverzet ellenőröket, és máris MEGSZŰNIK az ürügy.... Mármint persze, ha TÉNYLEG nem atomfegyvert gyártanak...
Pedro
Félre ne értsd, nem sajnálom Szaddamot de a halálával csak instabilabb lett az egész régió.Ő egy szemét népirtó diktátor volt és megérdemelte a halált.
"Nehogy azt hidd... Úgy 20 éve néhány milkáért az oroszoktól bárki hozzájuthatott urániumhoz, sőt akár kész bombához is. Rengeteg el is tűnt a Szovjetunió felbomlása után, és sokról a mai napig nem tudják, hogy hol van. "
Ez igaz de Irak Amerika barátja volt, a vegyi fegyvereket is tőle kapták amit később a saját népe és Irán ellen vetett be.Irak akart építeni atomerőművet de Izrael korai státuszban lebombázta.Ezt nem tagadom de abban szinte 100% biztos vagyok hogy a szövetségesek tudták hogy nincs ilyen fegyverük.
"Ezt te honnan veszed? Te vagy Ali Khamenei?
Mindenesetre a műholdak KIMUTATJÁK a rádioaktív sugárzást, azaz Iránnak VAN hasadó anyaga. Ha ez VALÓBAN békés felhasználású, akkor miért is nem hajlandók ezt bemutatni? "
Ez csak tipp, az egész külügyi politikájuk a tagadására épül, ha beigazolódna hogy hazudtak elvesztenék az az igen nagy rokonszenvet amit kiváltottak a világban.Műholddal nem hiszem hogy ki lehet mutatni de valami módszer biztos van.Nem tagadom hogy uránt dúsítanak de szerintem békés célra teszik.Az összes atomlétesítménybe beengedték az ellenőröket egy helyre nem de az Irán szerint katonai bázis, ahhoz senkinek semmi köze meg el tudod képzelni hogy bárki beenged egy idegen országból érkező csoportot bármelyik katonai bázisára?
"Pedig Irán ÉPPEN AZT vallja - fennhangon! - hogy Izraelt el kell törölni... "
Ezt se tagadom, de szerintem nem atombombával képzelik el a nagy számú muzulmán lakosság miatt.
"Jeruzsálem valóban szent városuk. De az egyéb izraeli városok, telepek nem azok. "
Ez igaz de itt is az az érvem mint az előzőnél, túl nagy a muzulmán lakosság száma minden városban.
"Lehet, hogy ez a végcél én ezt nem vitatom. De baromi egyszerű a dolog: TESSÉK BEENGEDNI a fegyverzet ellenőröket, és máris MEGSZŰNIK az ürügy.... Mármint persze, ha TÉNYLEG nem atomfegyvert gyártanak... "
Mint írtam beengedték az ellenőröket, nem hiszem hogy békés célra Irán nem használhatna fel uránt, ugyan olyan joguk van hozzá mint másnak.Ráadásul ha másnak lehet atombombája nekik miért ne lehetne, ki tiltja meg? Pakisztánnak is van pedig sokkal instabilabb az egész ország, jelentős régiókat nem is a kormány úrral, és a titkos szolgálatuk segíti a tálibokat.Amerikának folyamatosan kell valami indok egyrészt a nyersanyag szerzéshez, másrészt a hadiipar fenntartásához.Persze iránt se kell félteni hatalmas flottát és hadsereget épített fel,műholdakat lő fel,rakéta program,stb. de az tény Irán még sose kezdet háborút és szerintem most se az ő érdekük ez elsősorban.
Amúgy az a vicc, hogy Izrael tényleg nem engedi be az ellenőröket. Nem értem ott miért nem megy a balhézás... ja ott nincs olaj.
"Ti is hallodtátok hogy a világ megsemmisitésére is alkalmas mennyiségű tömegpusztító fegyvert találtak Irakban?"
Nem hinném, hogy a Napot atommal meg lehetne semmisíteni. De legalábbis a Föld összes országának nincs annyi bombája.
Itt olyan dolgokon vitatkozunk, amit a mi szintünkön senki sem TUD, hanem egyik vagy másik médiának HISZ.
Amit mi ténylegesen tudhatunk, azok az irani vezetok ország világ előtt tett kijelentései, miszerint Izraelt el kell törölni, és hogy Irán el is fogja törölni, hogy egy atomháború Izraelt megsemmisiti, mig Iránnak a területi nagysága miatt csak károkat okoz.
Ha én lennék felelős egy országért, és az én országomrol mondanának ilyeneket, hát én sem szertném ezeket a kijelentéseket. És semmiképp sem elégednék meg annyival, hogy "biztosan nem gondolják komolyan".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!