Ti is hallodtátok hogy a világ megsemmisitésére is alkalmas mennyiségű tömegpusztító fegyvert találtak Irakban?
Irán nem folytat háborút a bolygó másik oldalán lévő országokkal, vagy igen?
Amúgy az USA-nak csak az atomtengeralattjáróin van annyi fegyver, hogy leradírozzák az egész bolygót.
Na komolyan, hallottál róla? Nem mondod. Te nem jártál iskolába? Ezt már az alsós kisgyerekek tudják. Ismerős fogalom a fegyverkezési verseny? Ehhez két fél kellett, a SZU és az USA. Oroszországnak és a jenkiknek a sok leszerelés ellenére még mindig rengeteg atomfegyvere van, ezen kívül atomhatalom Kína, India, Pakisztán, Franciaország, Anglia, Észak-Korea és nem hivatalosan Irán és Izrael is. Az a marha nagy helyzet, hogy az atombomba készítés nem egy bonyolult technológia, már több mint fél évszázados. A nagy feladat hordozórakétát csinálni ami célba viszi. (Ahol van atomerőmű ott könnyen le tudnak bombát is gyártani. Ezért ellenőrzik nemzetközi szervezetek az atomerőműveket, nem engedik az urándúsítást.)
Hidd el, addig nagyobb biztonság volt amíg csak két országnak volt atomja. Ellenőrizték egymást, ha az egyik bombát kapott volna akkor egyből tudta kire kell visszalőni, így viszont egyik sem merte bevetni. Ma mi van? Lassan már egy tucat országnak van atomja, mi lesz akkor, ha valahol felrobban egy? Nem fogja senki sem tudni kire kell lőni, könnyen káosz lehet belőle, aztán utána lő mindenki mindenkire.
#16:17
Pedig jogos az észrevétel: Ez a tény már igen régóta, évek óta köztudott. Te még csak most ébredtél fel? :-D
Igen, van ez így... Ha Szaddam beengedte volna az ENSZ fegyerzet ellenőreit Irakba, akkor talán elkerülhette volna a háborút. De ő inkább úgy döntött, hogy neki ne dumáljon egy alig 170 országot tömörítő szövetség... Hát, mint azt már fentebb is írták, mindig az erősebb kutya b@szik. Ezt Szaddam elég későn vette észre.
Pedro
"Szaud Arábia, Egyiptom, Törökország"
Ezek mind nyugat barát országok. Én inkább attól tartanék, hogy terroristák kezébe kerül bomba. Nem tudom mennyi valóságalapja van, de úgy tudom, hogy a SZU felbomlásakor a nukleáris arzenál egy része eltűnt. Na ez szinte tuti a feketepiacra került. (Nem olyan embertől hallottam ezt aki összeesküvés mániás lenne, de azért nem tenném tűzbe a kezem érte, hogy biztos eltűnt e atomfegyver. Ha valaki ügyes utánanézhetne, mert engem is érdekel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!