Hány embert öletett meg Hiteler? Hány embert öletett meg Sztálin?
Nincsenek pontos számok csak becslések!
Tényleg attól függ hogy kit kérdezel és honnan olvasol..
Azért ami a törikönyvekben van azt hellyel közzel el lehet fogadni!
Wikipédián.
Amúgy ha esetleg össze akarod hasonlítani: szerintem felesleges. Nem egy helyen éltek, nem ugyanakkora terület felett volt befolyásuk és a legfontosabb nem ugyanannyi ideig voltak hatalmon.
És még fontosabb: mit számítsz megöletésnek (de rossz szó...). Sztálin közvetetten is rengeteg ember haláláért felelős (pl az éhenhalt ukránok, a kötelező gabonaexport miatt), ahol nem volt nyílt kivégzés, mégis miatta haltak meg...
Nem igazán lehet ezeket összevetni, és szerintem nincs is semmi értelme.
Mindenhol mást írnak, és persze nem mindegy, hogy mit értünk gyilkosságon. Hitler számlájára 11-25 millió között szoktak becsülni, míg Sztálinéra 20-100 milliót írnak.
Lehetetlen megállapítani, hogy melyik szám valós...
Alapvetően a Holokausztról szól de van egy lista amin szerepelnek a hadifoglyok, jehovák és hasonló elemek. Én fejben kerekítve nagyjából 11 millió embert számoltam.
A Sztálinról szóló angol wikipedia oldalon külön fejezet van az áldozatai számának meghatározására. Erre szükség is van mert elképesztő különbség van egy két becslés között. 3-60 millió közé teszik az áldozatainak számát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!